Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη: Δίνονται αποζημιώσεις σε πολλές χώρες για τις παρενέργειες των εμβολίων για τον COVID 19

Αποκάλυψη: Δίνονται αποζημιώσεις σε πολλές χώρες για τις παρενέργειες των εμβολίων για τον COVID 19
Κάθε φορά που ένα νέο φάρμακο ή εμβόλιο κυκλοφορεί στην αγορά, ορισμένοι άνθρωποι θα έχουν άσχημες αντιδράσεις και άλλοι μπορεί να υποστούν ακόμη και σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες.
Σχετικά Άρθρα
Ενώ η πανδημία του covid 19 έχει σταθερή δυναμική σε όλο τον κόσμο, παρουσιάζοντας αυξομειώσεις στα κρούσματα και ενώ η διαδικασία του εμβολιασμού έχει μπει για τα καλά στην τέταρτη φάση της (4ος εμβολιασμός ή δεύτερη αναμνηστική δόση), κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο έχουν αρχίσει να αποζημιώνουν άτομα που είχαν παρενέργειες ή πέθαναν ως αποτέλεσμα των εμβολίων για την COVID-19.
Με τη διαφορά όμως πως αυτή αποζημίωση γίνεται αθόρυβα, δηλαδή δίχως τυμπανοκρουσίες, όπως έγινε για παράδειγμα με την ανακάλυψη των εμβολίων.
Είναι παγκοίνως γνωστό στην επιστημονική κοινότητα, ήδη από τον 19ο αιώνα πως οι άνθρωποι είναι βιολογικά διαφορετικοί.
Τόσο όσον αφορά τη γενετική σύνθεση όσο και τις περιβαλλοντικές εκθέσεις.
Εξαιτίας αυτού, ο νευρολόγος Δρ Robert Lowry, τόνισε πως οι άνθρωποι μπορεί να αντιδράσουν διαφορετικά στο ίδιο φάρμακο ή εμβόλιο.
Κάθε φορά που ένα νέο φάρμακο ή εμβόλιο κυκλοφορεί στην αγορά, ορισμένοι άνθρωποι θα έχουν άσχημες αντιδράσεις και άλλοι μπορεί να υποστούν ακόμη και σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες ως αποτέλεσμα.
Ακόμη και κάτω από τις καλύτερες συνθήκες δοκιμής, σπάνιες αντιδράσεις θα υπάρξουν.
Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για κάθε προϊόν που έχει υποστεί σύντομη ιατρική παρακολούθηση ή έχει εγκριθεί για χρήση έκτακτης ανάγκης πριν ολοκληρωθούν όλες οι φάσεις των απαραίτητων δοκιμών.

Τα εμβόλια κατά του COVID-19 δεν αποτελούν εξαίρεση

Παρά το γεγονός ότι μας έχουν διαβεβαιώσει ότι τα εμβόλια κατά του COVID-19 είναι ασφαλή και ότι οι σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες είναι «πολύ σπάνιες», ο FDA και το CDC με τη Συμβουλευτική Επιτροπή για τις Πρακτικές Ανοσοποίησης, καθώς και τους επιστήμονες και τα στελέχη των φαρμακευτικών εταιρειών, γνωρίζει ότι μερικοί άνθρωποι θα μείνουν μόνιμα ανάπηροι ή ακόμη και θα πεθάνουν ως αποτέλεσμα του εμβολιασμού.

Η λογική των αποζημιώσεων – Τι συμβαίνει στις ΗΠΑ

Σε πολλές χώρες, οι πολίτες που έχουν παρενέργειες από τα εμβόλια καλύπτονται από αντίστοιχα κρατικά προγράμματα.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες υπάρχουν δύο προγράμματα που χρηματοδοτούνται από το κράτος και έχουν σχεδιαστεί για να αποζημιώνουν τους πολίτες για παρενέργειες, προστατεύοντας ταυτόχρονα τους κατασκευαστές εμβολίων από την ευθύνη για τυχόν σοβαρά περιστατικά.
Αυτά είναι το Εθνικό Πρόγραμμα Αποζημίωσης Παρανεργειών Εμβολίων ( VICP ) και το Πρόγραμμα Αποζημιώσεων ( CICP ).

Δεν αποζημιώθηκε ούτε μία περίπτωση στις Ηνωμένες Πολιτείες

Από την 1η Ιουλίου 2022, ούτε μία περίπτωση δεν έχει αποζημιωθεί από το CICP.
Ωστόσο, 31 αξιώσεις για αποζημιώσεις απορρίφθηκαν, «επειδή δεν πληρούνταν το πρωτόκολλο της απόδειξης για την αιτιώδη συνάφεια ή/και δεν υπήρξε καλυμμένη παρενέργεια».
«Μία αποζημίωση για παρενέργεια από COVID-19, λόγω αναφυλακτικής αντίδρασης, έχει κριθεί επιλέξιμη για αποζημίωση και εκκρεμεί έλεγχος των δαπανών αυτών».
Η Ιαπωνία πληρώνει την οικογένεια γυναίκας 91 ετών
Οι Japan Times ανέφεραν αυτή την εβδομάδα ότι μια 91χρονη γυναίκα που πέθανε μετά από αλλεργική απόκριση και ξαφνική καρδιακή προσβολή είναι το πρώτο άτομο στην Ιαπωνία που αποζημιώθηκε για παρενέργεια από εμβόλιο για τον COVID 19.
Η οικογένεια της θα λάβει ένα εφάπαξ ποσό περίπου 325.000 δολαρίων.
Η επιτροπή εξέτασε άλλες 11 υποθέσεις πολιτών ηλικίας από 20 έως 90 ετών, αλλά δεν κατέληξε σε άλλη απόφαση.
Μέχρι στιγμής στην Ιαπωνία, σύμφωνα με το άρθρο της εφημερίδας, 3.680 άτομα έχουν υποβάλει αίτηση για αποζημίωση.
Σε 820 έχει εγκριθεί και σε 62 απορρίφθηκε, με τις αποφάσεις για άλλα 16 να «αναβάλλονται».

Η Ταϊβάν αποζημιώνει 10 ενάγοντες

Στις 24 Ιουνίου 2022, το Εθνικό Πρόγραμμα Αποζημίωσης Εμβολίων της Ταϊβάν εξέτασε 65 περιπτώσεις, σύμφωνα με τους Taipei Times και επιδίκασε αποζημίωση σε 10 πολίτες.
Οι αποζημιώσεις περιελάμβαναν ένα εφάπαξ ποσό 116.877 δολαρίων στην οικογένεια αυτού που πέθανε μετά τη λήψη του εμβολίου AstraZeneca.

Το Ηνωμένο Βασίλειο πληρώνει για παρενέργειες από εμβόλια

Η Vicki Spit ήταν η πρώτη στο Ηνωμένο Βασίλειο που έλαβε αποζημίωση για παρενέργειες λόγω εμβολίων κατά του COVID, σύμφωνα με το British Medical Journal.
Ο 48χρονος σύντροφος του Spit, Zion, αρρώστησε οκτώ ημέρες μετά τη λήψη του εμβολίου AstraZeneca και πέθανε.
Στα θύματα δόθηκαν 150.000 δολάρια.
Την ίδια στιγμή, το Yahoo News ανέφερε ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν καταγραφεί 444 κρούσματα VITT από 49 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου, με 81 θανάτους.

Ο Καναδάς έλαβε περισσότερες από 700 αιτήσεις, εγκρίθηκαν οι 8

Σύμφωνα με το Πρόγραμμα Υποστήριξης Εμβολίων του Καναδά (VISP), από την 1η Ιουνίου 2021 έως την 1η Ιουνίου 2022, έχουν κατατεθεί 774 αιτήσεις.
8 από αυτές «εγκρίθηκαν από το Ιατρικό Συμβούλιο Αναθεώρησης», που σημαίνει ότι «αυτοί οι ισχυρισμοί αντιπροσωπεύουν περιπτώσεις όπου έχει καθοριστεί από το Συμβούλιο Ιατρικής Αναθεώρησης ότι υπάρχει πιθανή σχέση μεταξύ της παρενέργειας και του εμβολίου και ότι η παρενέργεια είναι σοβαρή και μόνιμη».

Νορβηγία και Δανία

Οι Σκανδιναβικές χώρες έχουν δώσει μεγαλύτερη προσοχή στις παρενέργειες από τα εμβόλια COVID-19.
Η Νορβηγία αποζημίωσε τα πρώτα τρία θύματά της τον Ιούλιο του περασμένου έτους, μια γυναίκα 40 ετών που πέθανε, καθώς και έναν άνδρα και μια γυναίκα, 30 ετών, που επέζησαν και οι δύο από τις παρενέργειεςτων εμβολίων.
Και οι τρεις ήταν εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας και έλαβαν το εμβόλιο AstraZeneca, το οποίο η Νορβηγία σταμάτησε να χορηγεί στις 11 Μαρτίου 2021, λόγω αναφορών για σοβαρούς θρόμβους αίματος, χαμηλούς αριθμούς αιμοπεταλίων και μη φυσιολογική αιμορραγία.
Η Δανία, επίσης, κινείτε γρήγορα στο θέμα των παρενεργειών.
Η κυβέρνηση έδωσε αποζημίωση για το πρώτο κρούσμα τον Μάιο του 2021.
Καμία οικονομική βοήθεια για τους Αμερικανούς που βλάπτονται από τα εμβόλια
Ωστόσο, ενώ άλλες χώρες αποζημιώνουν τους ανθρώπους που έχουν παρενέργειες από τα εμβόλια COVID-19, η Αμερική δεν έχει ακόμη βοηθήσει οικονομικά ούτε έναν πολίτη.
Σύμφωνα με τη Διοίκηση Πόρων και Υπηρεσιών Υγείας , από την 1η Ιουλίου 2022, το CICP δεν είχε ακόμη επιδικάσει αποζημίωση σε κανέναν για βλάβη από παρενέργειες του εμβολίου για τον COVID-19.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης