Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκαλυπτική δημοσκόπηση: Μόλις το 1% των Αμερικανών «βλέπει» τους Ρώσους ως πρόβλημα - Πληγή ο πληθωρισμός

Αποκαλυπτική δημοσκόπηση: Μόλις το 1% των Αμερικανών «βλέπει» τους Ρώσους ως πρόβλημα - Πληγή ο πληθωρισμός
Αδιαφορούν οι Αμερικανοί για τον πόλεμο...

Μια νέα, αποκαλυπτική δημοσκόπηση της Gallup υπογραμμίζει ότι μόλις το 1% των Αμερικανών θεωρεί τη Ρωσία ως μείζον πρόβλημα, με πολύ μεγαλύτερη ανησυχία να εκφράζεται για τον πληθωρισμό, την κακή διακυβέρνηση και την κατάσταση της οικονομίας.
Το πραγματικό πλήγμα δηλαδή για την κοινωνία.
Σε μια αποτύπωση της πραγματικότητας, φαίνεται πως οι άνθρωποι έχουν χάσει το ενδιαφέρον τους για «το τρέχον ζήτημα», ενώ το 9% των Αμερικανών θεωρούσε τις σχέσεις με τη Ρωσία ως το πιο σημαντικό πρόβλημα που αντιμετώπιζε η χώρα τον Μάρτιο.
Πλέον όμως ακόμα και αυτός ο αριθμός έχει τώρα πέσει κατακόρυφα.
Σε γενικές γραμμές, σύμφωνα με το πώς τα μέσα ενημέρωσης έχουν υποβαθμίσει τον πόλεμο Ουκρανίας-Ρωσίας (προφανώς απογοητευμένοι από τις αφελείς προβλέψεις ότι η Ρωσία θα ηττηθεί γρήγορα), οι Αμερικανοί έχουν επίσης χάσει το ενδιαφέρον τους.
Λίγο μετά την εισβολή της Ρωσίας, το θέμα θεωρήθηκε ως κορυφαία προτεραιότητα, αλλά τώρα μόλις το 1% των Αμερικανών πιστεύει ότι είναι το πιο σημαντικό ζήτημα που αντιμετωπίζει το έθνος.
Σε μια νέα δημοσκόπηση της Gallup, μόνο το 1% των Αμερικανών ανέφερε τη Ρωσία ως σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ, από 9% τον Μάρτιο του 2022. pic.twitter.com/1HZhDEoLe9

— Russian American Daily (@RussiaUSA) 3 Αυγούστου 2022 

Η πραγματική ρίζα του κακού...

Αντίθετα, το 17% των Αμερικανών βλέπει τον πληθωρισμό ως το πιο σημαντικό πρόβλημα αυτή τη στιγμή, μαζί με το 17% που θεωρεί ότι είναι κακή διακυβέρνηση και το 12% ανησυχεί για την οικονομία γενικά.
Στην πραγματικότητα, η Ρωσία δεν μπαίνει καν στο... top 10, με τους Αμερικανούς να βλέπουν το έγκλημα, τη μετανάστευση και τον έλεγχο των όπλων ως πιο σημαντικά θέματα.
Το 8 τοις εκατό των Αμερικανών πιστεύουν ότι η άμβλωση είναι το πιο σημαντικό ζήτημα.
Σημειωτέον, ο COVID-19, οι ακροάσεις της 6ης Ιανουαρίου και η κλιματική αλλαγή δεν καταφέρνουν να μπουν στα 10 πιο σημαντικά ζητήματα παρά τη γενικά αμείλικτη κάλυψη των μέσων ενημέρωσης.
Όπως τονίσαμε προηγουμένως, η προτεινόμενη θέση για περαιτέρω εμπλοκή των ΗΠΑ στην Ουκρανία κατέρρευσε όταν οι Αμερικανοί έμαθαν έστω και αργά τι ακριβώς θα συνεπαγόταν περαιτέρω για την οικονομία και το κόστος ζωής τους.

Ο σχετικός πίνακας:
FZM2K-jWQAAFz4s.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης