Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε νέα έκδοση ομολόγων ύψους 5,5 δισ. δολαρίων προχωρά η Apple για να ανταμείψει τους μετόχους της - Στα 94,7 δισ το χρέος της

Σε νέα έκδοση ομολόγων ύψους 5,5 δισ. δολαρίων προχωρά η Apple για να ανταμείψει τους μετόχους της -  Στα 94,7 δισ το χρέος της

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, η Apple θα εκδώσει νέα εταιρικά ομόλογα ύψους 5,5 δισ. δολαρίων

Σχετικά Άρθρα

Η Apple Inc. σχεδιάζει να εκδώσει νέα ομόλογα προκειμένου να ανταμείψει τους μετόχους της αγοράζοντας ξανά τις μετοχές της και πληρώνοντας μερίσματα, σύμφωνα με μια έκθεση της εταιρείας προς την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
Η κατασκευάστρια εταιρεία των iPhone σχεδιάζει μια συμφωνία με τέσσερα σκέλη που θα περιλαμβάνει την έκδοση ομολόγων 7τούς, 10ετούς, 30ετούς και 40ετούς διάρκειας.
Τη υλοποίησή της έχουν ήδη αναλάβει η Goldman Sachs, η BofA Securities και η JP Morgan.
Η εταιρεία δεν έχει ακόμη αποκαλύψει το ποσό που θα επιδιώξει να δανειστεί αλλά είπε ότι τα κεφάλαια που θα αντληθούν προορίζονται για γενικούς σκοπούς της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων των αποδόσεων των μετόχων, μαζί με κεφάλαια κίνησης, εξαγορές και αποπληρωμή χρέους.
Eπικαλούμενο πρόσωπα κοντά στην εταιρεία το Bloomberg πάντως έγραψε ότι η Apple σχεδιάζει να αντλήσει από τις αγορές ποσό 5,5 δισ. δολαρίων.
Το βιβλίο παραγγελιών έχει ξεπεράσει τα 23 δισ. δολ. σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Η Apple έχει επί του παρόντος μακροπρόθεσμο χρέος 94,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αφού έχει αντλήσει κατ επανάληψη κεφάλαια απο τις αγορές ομολόγων αντί να επαναπατρίσει μετρητά από το εξωτερικό.
Η κίνηση της έκδοσης ομολόγων έρχεται παρόλο που τα επιτόκια έχουν αρχίσει να αυξάνονται.
Η Moody's αναβάθμισε την Apple σε ΑΑΑ τον Δεκέμβριο, αποδίδοντάς της την υψηλότερη δυνατή βαθμολογία την οποία μοιράζεται μόνο δύο άλλες αμερικανικές εταιρείες, την Johnson & Johnson και την Microsoft.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης