Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Ταξίδι - αστραπή» του Τούρκου προέδρου Erdogan στο Σότσι της Ρωσίας - Συνάντηση με τον Putin στις 5/8

«Ταξίδι - αστραπή» του Τούρκου προέδρου Erdogan στο Σότσι της Ρωσίας - Συνάντηση με τον Putin στις 5/8
H συνάντηση Erdogan - Putin θα πραγματοποιηθεί στο θέρετρο του Σότσι
Σχετικά Άρθρα

Ταξίδι - αστραπή μόλις μίας ημέρας θα πραγματοποιήσει ο Τούρκος Πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, προκειμένου να συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του, Vladimir Putin.
Σύμφωνα με το Interfax, η συνάντηση Erdogan - Putin θα πραγματοποιηθεί στο θέρετρο του Σότσι, όπως αποκάλυψε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov.
Η επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στη Ρωσία έρχεται μετά την υπογραφή της συμφωνίας για την εξαγωγή των ουκρανικών σιτηρών που είναι μπλοκαρισμένα στα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας.
Οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν για πρώτη φορά μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, στο περιθώριο της συνόδου για τη Συρία στην Τεχεράνη.

Τα διπλωματικά παιχνίδια του Erdogan

Μετά τις επαφές στην Τεχεράνη, ο Ρώσος πρόεδρος απέδωσε τα εύσημα στον Τούρκο πρόεδρο Erdogan, για τις διαμεσολαβητικές του προσπάθειες.
Σημειώνεται πως οι δύο ηγέτες είναι στην Τεχεράνη για συνομιλίες με τον Ιρανό ομόλογό τους, για τη σύγκρουση στη Συρία αλλά και για τον πόλεμο στην Ουκρανία.
O Τούρκος πρόεδρος τηρεί ίσες αποστάσεις μεταξύ Ρωσίας και Δύσης, σε μία προσπάθεια να καρπωθεί οφέλη από τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Η συμφωνία για τα σιτηρά αποτελεί μία σημαντική διπλωματική επιτυχία της Τουρκίας, η έκβαση της οποίας βεβαίως μένει να φανεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης