Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΠΟΥ: Το εμβόλιο κατά της ευλογιάς των πιθήκων είναι μέρος «κλινικής δοκιμής» για συλλογή δεδομένων

ΠΟΥ: Το εμβόλιο κατά της ευλογιάς των πιθήκων είναι μέρος «κλινικής δοκιμής» για συλλογή δεδομένων
Ο γενικός διευθυντής του οργανισμού, Tedros Adhanom Ghebreyesus, παρέκαμψε μια συμβουλευτική επιτροπή του ΠΟΥ και κήρυξε την ευλογιά των πιθήκων ως κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την παγκόσμια υγεία.
Σχετικά Άρθρα

Κορυφαίος αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) παραδέχθηκε ότι όλοι όσοι κάνουν εμβόλιο κατά της ευλογιάς των πιθήκων αποτελούν ουσιαστικά μέρος μιας «κλινικής δοκιμής» για τη συλλογή δεδομένων σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου.
Τα σχόλια ήρθαν καθώς ο γενικός διευθυντής του οργανισμού, Tedros Adhanom Ghebreyesus, παρέκαμψε μια συμβουλευτική επιτροπή του ΠΟΥ και κήρυξε την ευλογιά των πιθήκων ως κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την παγκόσμια υγεία, η οποία αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού του οργανισμού.
Ο Tim Nguyen, επικεφαλής της υπηρεσίας ετοιμότητας του ΠΟΥ για τους λοιμώδεις κινδύνους, δήλωσε ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά της ευλογιάς των πιθήκων δεν είναι γνωστή επειδή δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε μεγάλη κλίμακα στο παρελθόν.
«Θα ήθελα να τονίσω ένα πράγμα που είναι πολύ σημαντικό για τον ΠΟΥ.
Έχουμε αβεβαιότητα σχετικά με την αποτελεσματικότητα αυτών των εμβολίων επειδή δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε αυτό το πλαίσιο και σε αυτή την κλίμακα στο παρελθόν», δήλωσε ο Nguyen.
Στη συνέχεια, ο Nguyen δήλωσε ότι «όταν αυτά τα εμβόλια χορηγούνται, να χορηγούνται στο πλαίσιο κλινικών δοκιμών και να συλλέγονται προοπτικά αυτά τα δεδομένα για να αυξήσουμε την κατανόησή μας σχετικά με την αποτελεσματικότητα αυτών των εμβολίων».

Κρούσματα

Μέχρι στιγμής, έχουν σημειωθεί περισσότερα από 16.000 κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων σε περισσότερες από 75 χώρες και πέντε θάνατοι στην Αφρική.
Η ιογενής νόσος έχει εξαπλωθεί κυρίως σε ομοφυλόφιλους άνδρες στο πρόσφατο ξέσπασμα εκτός της Αφρικής όπου ενδημεί.

Ποια είναι τα εμβόλια κατά της ευλογιάς

Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC), η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων έχει αδειοδοτήσει δύο εμβόλια για τη νόσο των πιθήκων: Το ACAM2000, γνωστό ως Imvamune ή Imvanex, και το JYNNEOS.
Πολλά από τα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων στις ΗΠΑ εντοπίζονται στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με αξιωματούχους.
Η υγειονομική υπηρεσία της πόλης δήλωσε ότι προμηθεύτηκε περισσότερα εμβόλια JYNNEOS.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης