Τελευταία Νέα
Διεθνή

Leyen (Κομισιόν): Η Ευρώπη να ετοιμαστεί για πλήρη διακοπή του ρωσικού αερίου – Αργά ή γρήγορα θα συμβεί

Leyen (Κομισιόν): Η Ευρώπη να ετοιμαστεί για πλήρη διακοπή του ρωσικού αερίου – Αργά ή γρήγορα θα συμβεί
Αυτή τη στιγμή η Ρωσία έχει διακόψει τη ροή αερίου σε 12 κράτη της Ευρώπης είπε η πρόεδρος της Κομισιόν
Σχετικά Άρθρα

Σαφή προειδοποίηση πως η Ευρώπη θα πρέπει να ετοιμαστεί για μια πλήρη διακοπή της παροχής φυσικού αερίου από τη Ρωσία απηύθυνε η επικεφαλής της Κομισιόν, Ursula von der Leyen, η οποία εκτίμησε πως αυτό αργά ή γρήγορα, θα συμβεί.
«Αυτή τη στιγμή η Ρωσία έχει διακόψει την παροχή αερίου ή παρέχει μερικώς αέριο σε 12 κράτη – μέλη της ΕΕ.
Ωστόσο, η Ευρώπη θα πρέπει να προετοιμαστεί για το χειρότερο σενάριο, μια πλήρη διακοπή στη ροη φυσικού αερίου που θα συμβεί αργά ή γρήγορα» ανέφερε σε δηλώσεις της στο πρακτορείο ειδήσεων DPA η επικεφαλής της Κομισιόν.
Επιπλέον, η von der Leyen κάλεσε τις χώρες που είναι λιγότερο εξαρτημένες από το ρωσικό αέριο να λάβουν μέρος στις προσπάθειες για την εξοικονόμηση ενέργειας.
«Ακόμα και τα κράτη που δεν λαμβάνουν καθόλου αέριο από τη Ρωσία, δεν θα μπορέσουν να αποφύγουν τις συνέπειες μιας πιθανής διακοπής αερίου στην εσωτερική μας αγορά» υποστήριξε η von der Leyen, επισημαίνοντας πως οικονομίες των ευρωπαϊκών κρατών αλληλοσυνδέονται και πως η κρίση αερίου θα επηρεάσει με τη μια ή την άλλη μορφή όλα τα ευρωπαϊκά κράτη.
«Είναι σημαντικό τα κράτη – μέλη να μειώσουν την κατανάλωση τους, έτσι ώστε ο καθένας να εξοικονομεί και να μοιράζεται το αέριο με εκείνα τα κράτη που το έχουν περισσότερη ανάγκη» είπε η von der Leyen, αναφέροντας πως η ενεργειακή αλληλεγγύη είναι μια βασική αρχή των ευρωπαϊκών συνθηκών.

Γερμανία: Θα τα καταφέρουμε

Εν τω μεταξύ, αισιοδοξία υπάρχει στη Γερμανία ότι θα καταφέρει να επιτύχει τους στόχους που έχουν τεθεί για την αποθήκευση φυσικού αερίου έως την έναρξη του χειμώνα.
Σε μήνυμα του στο twitter ο Klaus Miller, επικεφαλής του Bundesnetzagentur, του ρυθμιστικού δικτύου της Γερμανίας, είπε ότι η χώρα βρίσκεται ξανά σε πορεία για την επίτευξη των στόχων της αποθήκευσης φυσικού αερίου και τώρα αποσκοπεί να φτάσει στο 75% των επιπέδων στα οποία στοχεύει ως την 1η Σεπτεμβρίου.
Επιπλέον, ο Miller υποστήριξε ότι η εισαγωγέας φυσικού αερίου Uniper σταμάτησε επίσης να αντλεί ποσότητες από το αποθηκευμένο αέριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης