Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε ποια επίπεδα θα κυμανθεί η ζήτηση στα ξενοδοχεία της Ευρώπης το επόμενο 6μηνο

Σε ποια επίπεδα θα κυμανθεί η ζήτηση στα ξενοδοχεία της Ευρώπης το επόμενο 6μηνο
Η μέση ημερήσια τιμή (ADR) είναι πλέον -κατά μέσο όρο- 6% υψηλότερα από τα ποσοστά πριν από την πανδημία Covid.
Σχετικά Άρθρα
Τα ξενοδοχεία της Ευρώπης θα πρωταγωνιστούν στην παγκόσμια ανάκαμψη τους επόμενους έξι μήνες, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από τον ειδικό της ξενοδοχειακής βιομηχανίας STR.
Η μέση ημερήσια τιμή (ADR) είναι πλέον -κατά μέσο όρο- 6% υψηλότερα από τα ποσοστά πριν από την πανδημία Covid.
Η Ιρλανδία ηγείται της ανάκαμψης, με ποσοστά +21% από τα συγκρίσιμα επίπεδα του 2019 τον Μάιο.
Ακολουθούν στενά η Πορτογαλία (+18%) και η Ισπανία (+14%).
Αντίθετα, η Αυστρία και η Γερμανία είναι οι πιο αργές ευρωπαϊκές χώρες σε ανάκαμψη (με 6% και 9% κάτω αντίστοιχα, από τα προ την πανδημία επίπεδα).
Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στους παρατεταμένους ταξιδιωτικούς περιορισμούς.
Τα ποσοστά πληρότητας σε ολόκληρη την ήπειρο τείνουν επίσης γρήγορα προς την πλήρη ανάκαμψη.
Συνολικά, η πληρότητα έχει βελτιωθεί στο 80% των επιπέδων πριν από την πανδημία, καθώς ο κλάδος ενισχύθηκε μετά από μια προηγούμενη πτώση λόγω της ταχείας εξάπλωσης της παραλλαγής Omicron και είναι πιθανό να φτάσει στο 90% ανάκαμψη τους επόμενους μήνες.

Τα ξενοδοχεία παρουσίασαν τα υψηλότερα επίπεδα πληρότητας είναι σε:
• Πολωνία (93%).
• Ηνωμένο Βασίλειο (89%).
• Ιρλανδία (84%).

Ο Robin Rossmann διευθύνων σύμβουλος της STR, εκτιμά ότι η Ευρώπη θα ακολουθήσει παρόμοια τροχιά ανάκαμψης με αυτή των ΗΠΑ, όπου η ADR έχει ξεπεράσει τα ποσοστά του 2019 και η ζήτηση έχει φτάσει το 90% των επιπέδων πριν από την πανδημία.
Όπως υπογράμμισε «υπάρχει ακόμη τόση μεγάλη ζήτηση, το έχουμε ήδη βιώσει για ταξίδια αναψυχής και το ίδιο ισχύει για τα επαγγελματικά ταξίδια.
Η ζήτηση αυξάνεται εβδομάδα με την εβδομάδα. Για τους επόμενους μήνες πιστεύω ότι η ζήτηση θα οδηγήσει σε ανάκαμψη τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις πιο γρήγορα από ό,τι μπορεί να προβλέψει κανείς».
Τα δεδομένα του STR αποκαλύπτουν ότι ο COVID-19 δεν είναι πλέον ο κύριος λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι δεν ταξιδεύουν.
Ως αποτέλεσμα του πληθωρισμού, το κόστος των πτήσεων και των ξενοδοχείων είναι ο μεγαλύτερος αποτρεπτικός παράγοντας για ταξίδια.
Ωστόσο, ο Robin Rossmann εκτιμά ότι η ζήτηση θα ξεπεράσει τις τρέχουσες οικονομικές δυσκολίες και τις ανησυχίες για τον πληθωρισμό και η άνοδος της θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή το 2023.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης