Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Ποια είναι η παγκόσμια δυναμική των κρατήσεων στα ξενοδοχεία αυτή την στιγμή

Ποια είναι η παγκόσμια δυναμική των κρατήσεων στα ξενοδοχεία αυτή την στιγμή
Η δυναμική των κρατήσεων παραμένει σταθερή πάνω από το 90% παγκοσμίως

Τον παλμό στις κρατήσεις τα ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο, αποκαλύπτει το World Hotel Index από το SiteMinder. Τα πέντε ευρήματα σχετικά με τα καταλύματα αφορούν στα μέσα του έτους.

1. Η δυναμική των κρατήσεων παραμένει σταθερή πάνω από το 90% παγκοσμίως

Η δυναμική των κρατήσεων ξενοδοχείων έχει τοποθετηθεί μεταξύ 90% και 100% των επιπέδων του 2019 για περισσότερες από 60 ημέρες τώρα, εκτείνοντας πάνω από τα προ πανδημίας επίπεδα για μόλις μία ημέρα σε αυτό το διάστημα (λόγω των μεταβαλλόμενων ημερομηνιών της περιόδου του Πάσχα, έναντι του 2019).

2. Σχεδόν διπλάσιες χώρες βλέπουν κρατήσεις πάνω από το 75%

Την 1η Ιανουαρίου, μόλις το 43% των 42 χωρών του SiteMinder World Hotel Index ήταν πάνω από το 75% των αντίστοιχων επιπέδων του 2019.
Σήμερα, το 83% των χωρών είναι πάνω από το 75% των προπανδημικών επιπέδων τους και μόνο επτά χώρες στον World Hotel Index δεν είναι.

3. Τρεις χώρες οδηγούν τις περιφέρειες τους στη δυναμική κρατήσεων

  • Οι Νήσοι Κουκ προηγούνται στην περιοχή APAC στο 124% των επιπέδων του 2019, μετά την άρση όλων των ταξιδιωτικών περιορισμών τον Μάιο.
  • Το Μεξικό ηγείται της Αμερικής στο 118% των επιπέδων του 2019 και τώρα είναι πάνω από τον σχετικό όγκο κρατήσεων του 2019 για περισσότερες από 300 ημέρες.
  • Στο 118% των επιπέδων του 2019, η Πορτογαλία είναι η πρώτη θέση στην EMEA, με το 75% των κρατήσεων στα ξενοδοχεία της Πορτογαλίας να προέρχονται από διεθνείς ταξιδιώτες.

4. Ο υψηλότερος αριθμός κρατήσεων τελευταίας στιγμής

Το Μακάο είναι αυτή τη στιγμή η περιοχή με το υψηλότερο ποσοστό σε κρατήσεις της τελευταίας στιγμής.
Από όλες τις κρατήσεις που έγιναν εκεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες, πάνω από το 80% αφορούσε διαμονή τον Ιούνιο και τον Ιούλιο.
Οι ταξιδιώτες που κάνουν κράτηση για διαμονή στα νησιά Κουκ είναι οι πιο καλά προγραμματισμένοι στον κόσμο.
Από όλες τις κρατήσεις που έγιναν στα Νησιά Κουκ τις τελευταίες δύο εβδομάδες, λιγότερο από το 20% ήταν για τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο.

5. Μία χώρα είχε πιο απότομη επιστροφή κρατήσεων από τις υπόλοιπες

Η πιο απότομη επιστροφή κρατήσεων που πραγματοποιήθηκε τους τελευταίους έξι μήνες προήλθε από το Βανουάτου, το οποίο ανοίγει ξανά για διεθνή ταξίδια σήμερα για πρώτη φορά από τότε Μάρτιος 2020.
Την 1η Ιανουαρίου, ο όγκος κρατήσεων για μελλοντικές διαμονές ήταν μικρότερος από το 3% των επιπέδων του 2019, αλλά σήμερα είναι ήδη πάνω από το 50% καθώς οι παραθεριστές προγραμματίζουν ταξίδια, σημειώνοντας αύξηση άνω του 1.800%.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης