Τελευταία Νέα
Διεθνή

Vucic (Σερβία): Θα συνεχίσουμε να εξάγουμε όπλα, παρά τη συντριβή του Αντόνοφ

Vucic (Σερβία): Θα συνεχίσουμε να εξάγουμε όπλα, παρά τη συντριβή του Αντόνοφ
O Aleksandar Vucic, αναφερόμενος στη συντριβή του Αντόνοφ ισχυρίστηκε ότι η σερβική πλευρά τήρησε όλα τα προαπαιτούμενα κατά την εξαγωγή των πυρομαχικών που μετέφερε το μοιραίο μεταγωγικό
Σχετικά Άρθρα
Η Σερβία θα συνεχίσει να πουλά όπλα σε άλλες χώρες, ανεξάρτητα από τη συντριβή στην Ελλάδα του ουκρανικού αεροσκάφους που μετέφερε σερβικά πυρομαχικά για το Μπαγκλαντές, δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας Aleksandar Vucic.
«Πουλάμε όπλα για να έχουμε υψηλότερους μισθούς και συντάξεις και θα συνεχίσουμε να πουλάμε και στο Μπαγκλαντές και στην Κύπρο και στο Τόγκο και στη Σενεγάλη και σε οποιονδήποτε έχει άδεια τελικού χρήστη», ανέφερε ο Vucic κατά την παρουσίαση σερβικών οπλικών συστημάτων στον πρόεδρο της Αιγύπτου Abdel Fatah el Sissi, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στη Σερβία.
Ο Vucic χαρακτήρισε «αεροπορικό δυστύχημα» τη συντριβή του Αντόνοφ το περασμένο Σάββατο κοντά στην Καβάλα και εξέφρασε την απορία του «γιατί τίθεται θέμα για τις εξαγωγές σερβικών όπλων».
Σημειώνεται ότι ο Aleksandar Vucic σε συνέντευξη Τύπου την περασμένη Δευτέρα 18/7 αναφερόμενος στη συντριβή του Αντόνοφ ισχυρίστηκε ότι η σερβική πλευρά τήρησε όλα τα προαπαιτούμενα κατά την εξαγωγή των πυρομαχικών που μετέφερε το μοιραίο ουκρανικό μεταγωγικό αεροσκάφος.
Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών πραγματοποίησε διάβημα στο σερβικό ΥΠΕΞ, μέσω του πρέσβη της Ελλάδας στο Βελιγράδι, διότι δεν υπήρξε πρότερη ενημέρωση των ελληνικών αρχών για την επικινδυνότητα του φορτίου που μετέφερε το Αντόνοφ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης