Τελευταία Νέα
Διεθνή

Vucic (Σερβία): Τηρήθηκαν όλες οι διαδικασίες κατά την εξαγωγή των πυρομαχικών του Antonov, όλα νόμιμα

Vucic (Σερβία): Τηρήθηκαν όλες οι διαδικασίες κατά την εξαγωγή των πυρομαχικών του Antonov, όλα νόμιμα
«Δεν έχω γνώση για το διάβημα του ελληνικού ΥΠΕΞ, δεν καταλαβαίνω τον λόγο γιατί θα έπρατταν κάτι τέτοιο, αφού η Σερβία τήρησε όλες τις διαδικασίες. Όλα ήταν καθαρά σαν το δάκρυ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Vucic
Σχετικά Άρθρα

Τηρήθηκαν όλες οι διαδικασίες κατά την εξαγωγή των πυρομαχικών που μετέφερε το Antonov και "όλα ήταν καθαρά σαν το δάκρυ", τόνισε ο πρόεδρος της Σερβίας, Alexander Vucic, δηλώνοντας άγνοια για το διάβημα του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.
«Δεν έχω γνώση για το διάβημα του ελληνικού ΥΠΕΞ, δεν καταλαβαίνω τον λόγο γιατί θα έπρατταν κάτι τέτοιο, αφού η Σερβία τήρησε όλες τις διαδικασίες. Όλα ήταν καθαρά σαν το δάκρυ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Vucic στη διάρκεια συνέντευξης, κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση δημοσιογράφου για την πρόθεση της Ελλάδας να ζητήσει εξηγήσεις λόγω του ότι δεν ενημερώθηκε έγκαιρα για την φύση του φορτίου που μετέφερε το αεροσκάφος.
Όπως ανέφερε ο Vucic το βράδυ της Δευτέρας 18/7 δεν έχει κατατεθεί κάποιο διάβημα και «οι σερβικές Αρχές θα περιμένουν να δουν τι γράφει η ελληνική διακοίνωση για να μπορέσουν να πάρουν θέση».
Σημειώνεται ότι εξηγήσεις από τη Σερβία και την Ουκρανία για το φορτίο του αεροσκάφους Antonov που συνετρίβη στην Καβάλα ζητά η Αθήνα.
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, με εντολή του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ο πρέσβης της Ελλάδας στο Βελιγράδι πραγματοποίησε διάβημα αναφορικά με την ανάγκη πρότερης ενημέρωσης της ελληνικής πλευράς από την σερβική για την φύση του φορτίου του αεροσκάφους που κατέπεσε πλησίον της Καβάλας το βράδυ του Σαββάτου (16/7/2022).
Επίσης, ο γενικός γραμματέας, Θεμιστοκλής Δεμίρης, πραγματοποίησε διάβημα στον Ουκρανό πρέσβη στην Αθήνα, αναφορικά με την ανάγκη πρότερης ενημέρωσης της ελληνικής πλευράς για τη φύση του φορτίου του αεροσκάφους.
Υπενθυμίζεται ότι το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από τη Σερβία με προορισμό το Μπαγκλαντές, μεταφέροντας στρατιωτικό υλικό, με το οκταμελές πλήρωμα -όλοι Ουκρανοί- να βρίσκουν ακαριαίο θάνατο.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με όσα δήλωσε στις 17/7 ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας, Nebojša Stefanović, το μεταγωγικό αεροσκάφος Antonov που ανήκε σε ουκρανική εταιρία αερομεταφορών και συνετρίβη κοντά στην Καβάλα, μετέφερε 11,5 τόνους στρατιωτικό υλικό (εκπαιδευτικά και φωτιστικά βλημάτα όλων) που εξήγαγε σερβική ιδιωτική εταιρία και αγοραστής ήταν το υπουργείο 'Αμυνας του Μπαγκλαντές, ενώ όλα έγιναν νόμιμα από την σερβική πλευρά και υπήρχε το «πιστοποιητικό τελικού χρήστη».
Πάντως, στα σερβικά ΜΜΕ εκφράζονται πολλά ερωτήματα για την υπόθεση και κυρίως για το φορτίο και τον τρόπο μεταφοράς του, αφού η Σερβία για πάνω από 20 χρόνια εξάγει όπλα και πυρομαχικά στο Μπαγκλαντές και ήταν σύνηθες η μεταφορά τους να γίνεται μέσω θαλάσσης, με πλοίο και πρωτίστως για εκπαιδευτικά βλήματα διότι η αερομεταφορά, εξαιτίας του υψηλού κόστους, ήταν ασύμφορη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης