Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Μονομαχία Sunak και Truss - Τα σχέδια τους για φορολογία και πληθωρισμό

Βρετανία: Μονομαχία Sunak και Truss - Τα σχέδια τους για φορολογία και πληθωρισμό
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών θα καθυστερούσε τις περικοπές, έως ότου ο πληθωρισμός τεθεί υπό έλεγχο, ενώ η αντίπαλός του έχει υποσχεθεί άμεσες περικοπές.
Σχετικά Άρθρα
Ο Rishi Sunak δεν θα μείωνε τους φόρους πριν από το φθινόπωρο του 2023, σε σαφή διάσταση με την ανθυποψήφιά του για την αρχηγία των Τόρις και την πρωθυπουργία της Βρετανίας, Liz Truss.
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών θα καθυστερούσε τις περικοπές, έως ότου ο πληθωρισμός τεθεί υπό έλεγχο, ενώ η αντίπαλός του έχει υποσχεθεί άμεσες περικοπές.
Ο Sunak δεν θα μειώσει τη φορολογία φυσικών προσώπων μέχρι τουλάχιστον το φθινόπωρο του 2023, για να μην τροφοδοτήσει τον πληθωρισμό, όπως μεταδίδει ο βρετανικός Guardian.
Η θέση αυτή αναμένεται να αποτελέσει σαφή διαχωριστική γραμμή μεταξύ του Sunak και της αντιπάλου του, Liz Truss, η οποία έχει υποσχεθεί έναν προϋπολογισμό έκτακτης ανάγκης για μτην άμεση μείωση των φόρων.

Ο πρώην ΥΠΟΙΚ θέλει να είναι δημοσιονομικά υπεύθυνος

Η υπόσχεση του Sunak προς τα μέλη του Συντηρητικού Κόμματος θα είναι ότι η πιο υπεύθυνη θέση είναι να παραμείνει δημοσιονομικά υπεύθυνος και να προσφέρει στη χώρα μια υγιή οικονομική διαχείριση.
Ο Sunak έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι δεν θα μειώσει τους φόρους μέχρι να τεθεί υπό έλεγχο ο πληθωρισμός, κάτι που, σύμφωνα με όσα ανέφερε πηγή του Guardian, είναι απίθανο να συμβεί πριν από το τέλος του 2023 – πράγμα που σημαίνει ότι είναι απίθανο να τεθεί σε ισχύ πριν από τον Απρίλιο του 2024.
Το φθινοπωρινό φορολογικό σχέδιό του, που εκπονήθηκε όταν ήταν υπουργός Οικονομικών, θα έδινε ελαφρύνσεις σε ορισμένες επιχειρήσεις νωρίτερα.

Η Truss πιστεύει ότι μείωση των φόρων θα μειώσει και πληθωρισμό

Η Liz Truss, από την πλευρά της, δήλωσε ότι τα σχέδιά της για μείωση των φόρων θα «μειώσουν τον πληθωρισμό» και ότι ως πρωθυπουργός θα «κρατήσει τους φόρους χαμηλά».
Όταν ρωτήθηκε, συγκεκριμένα, αν ο δανεισμός άνω των 30 δισ. λιρών για τη χρηματοδότηση των φορολογικών περικοπών θα αύξανε ή θα μείωνε τον πληθωρισμό, η Truss είπε: «Οι περικοπές των φόρων μου θα μειώσουν τον πληθωρισμό».
Ο Sunak, ο οποίος βρίσκεται πίσω από την Truss στις δημοσκοπήσεις μεταξύ των μελών των Τόρις, λέγεται ότι ανησυχεί για το γεγονός πως όλες οι προβλέψεις για τον πληθωρισμό ήταν μέχρι στιγμής λανθασμένες και είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικός όσον αφορά στην υπόσχεση φορολογικών μειώσεων, που θα αυξήσουν περαιτέρω τον πληθωρισμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης