Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Καμία πιθανότητα να εκλεγεί ο Rishi Sunak σύμφωνα με δημοσκόπηση

Βρετανία: Καμία πιθανότητα να εκλεγεί ο  Rishi Sunak σύμφωνα με δημοσκόπηση
Η δημοσκόπηση του YouGov που πραγματοποιήθηκε σε μέλη του Συντηρητικού Κόμματος έδειξε ότι ο Sunak θα έχανε στον δεύτερο γύρο των ψηφοφοριών έναντι είτε της Kemi Badenoch, της Liz Truss ή της Penny Mordaunt.
Σχετικά Άρθρα
Ο Rishi Sunak, πρώτος μέχρι τώρα σε ψήφους στην διαδικασία εκλογής του επόμενου πρωθυπουργού της Βρετανίας, θα έχανε από οποιονδήποτε από τους εναπομείναντες αντιπάλους του, εάν περάσει στο τελικό στάδιο του διαγωνισμού, όταν τα μέλη του κόμματος θα ψηφίσουν, σύμφωνα με δημοσκόπηση, την ώρα που η κούρσα διαδοχής μπαίνει σε κρίσιμη καμπή.
Η δημοσκόπηση του YouGov που πραγματοποιήθηκε σε μέλη του Συντηρητικού Κόμματος έδειξε ότι ο Sunak θα έχανε στον δεύτερο γύρο των ψηφοφοριών έναντι είτε της Kemi Badenoch, της Liz Truss ή της Penny Mordaunt.
Η δημοσκόπηση δημοσιεύτηκε από το Sky News.
Η κούρσα για την αντικατάσταση του έκπτωτου Πρωθυπουργού εντάθηκε με τους τέσσερις υποψήφιους να καταφεύγουν σε περισσότερες πολιτικές εξαγγελίες για να προσπαθήσουν να φτάσουν στον «τελικό».
Από τότε που ο Johnson είπε ότι θα παραιτηθεί νωρίτερα αυτό το μήνα, αφού η πνιγμένη στα σκάνδαλα κυβέρνησή του έχασε την υποστήριξη πολλών Συντηρητικών, οι υπόλοιποι υποψήφιοι έστρεψαν τα πυρά τους στο διαφαινόμενο φαβορί, πρώην υπουργό Οικονομικών Rishi Sunak.
Από τους τέσσερις υποψηφίους που απομένουν, ένας θα αποκλειστεί.
Οι σύμμαχοι του Sunak λένε ότι το προβάδισμά του τού εξασφαλίζει άνετα μια θέση στους δύο κορυφαίους.
Ωστόσο, η υπουργός Εξωτερικών Liz Truss κλείνει την ψαλίδα της διαφοράς με τη δεύτερη, την υφυπουργό Εμπορίου, Penny Mordaunt.
Αλλά η κατάταξη μπορεί να αλλάξει καθώς οι Συντηρητικοί νομοθέτες που είχαν στηρίξει άλλους υποψηφίους δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο πως θα ψηφίσουν στην τελική δυάδα.
Τόσο ο Sunak, όσο η Truss και η Mordaunt παρουσίασαν τις προτάσεις τους για θέματα που απομακρύνονται από την καυτή ατζέντα των οικονομικών.

Το πρόγραμμα του Sunak

Ο Sunak, η παραίτηση του οποίου από υπουργός Οικονομικών βοήθησε στην πτώση του Johnson, είπε ότι θα επιβάλει αυστηρότερες ποινές για εγκληματίες που δεν προσέρχονται στο δικαστήριο και ότι θα καταστείλει τις συμμορίες που εκμεταλλεύονται ανήλικους εάν γινόταν πρωθυπουργός.
«Θα είναι η κορυφαία προτεραιότητά μου στην κυβέρνηση να κρατήσω το βρετανικό κοινό ασφαλές - και θα κάνω ό,τι χρειάζεται για να συμβεί αυτό», είπε σε μια δήλωση.
Και οι τέσσερις εναπομείναντες υποψήφιοι επιθυμούν να υπερτονίσουν ορισμένα από τα δεξιά τους διαπιστευτήρια για να προσφύγουν σε ένα κόμμα, το οποίο, σύμφωνα με έρευνα του 2020 από το Queen Mary University of London και το Sussex University Party Members Project, τείνουν να είναι μεγαλύτερης ηλικίας, άνδρες, από το Νότο της Αγγλίας και υποστηρικτές του Brexit.

Το πρόγραμμα της Truss

Η Truss, η οποία υπήρξε ένθερμος υποστηρίκτρια της Ουκρανίας μετά τη ρωσική εισβολή, επανέλαβε τη δέσμευσή της να αυξήσει τις αμυντικές δαπάνες έως και 3% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος έως το 2030. «Ζούμε σε έναν όλο και πιο επικίνδυνο κόσμο όπου το επίπεδο απειλής είναι υψηλότερο από ό,τι πριν από μια δεκαετία και χρειαζόμαστε ισχυρότερο αποτρεπτικό μέσο για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις απειλές και να διασφαλίσουμε ότι η Βρετανία θα ηγηθεί στην παγκόσμια σκηνή», δήλωσε.
«Η νούμερο ένα προτεραιότητά μου είναι να κρατήσω αυτή τη χώρα ασφαλή και οι άνθρωποι μπορούν να με εμπιστευτούν για να το κάνω αυτό», πρόσθεσε.

Το πρόγραμμα της Mordaunt

Η Mordaunt δεσμεύτηκε από την πλευρά της να συνεχίσει την ατζέντα του Johnson σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση των περιφερειακών ανισοτήτων στη Βρετανία.
«Το οικονομικό μου σχέδιο θα τονώσει τον ανταγωνισμό και την ανάπτυξη σε ολόκληρη τη χώρα, δημιουργώντας τις θέσεις εργασίας του μέλλοντος και επιτρέποντας στη χώρα να ζήσει καλά», είπε σε δήλωσή της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης