Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιστρέφει η ανησυχία στις ευρωπαϊκές αγορές - Ο DAX -0,8%, η EDF +15% - Τα βλέμματα στην ΕΚΤ

Επιστρέφει η ανησυχία στις ευρωπαϊκές αγορές - Ο DAX -0,8%, η EDF +15% - Τα βλέμματα στην ΕΚΤ
Επιστρέφει η ανησυχία στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον φόβο ύφεσης να κυριαρχεί
Σχετικά Άρθρα
Επιστρέφει η ανησυχία στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον φόβο ύφεσης να κυριαρχεί, εν αναμονή των κρίσιμων αποφάσεων της ΕΚΤ για την πρώτη αύξηση επιτοκίων εδώ και δέκα χρόνια.
Στη Φρανκφούρτη ο DAX υποχωρεί 0,9% στις 12.845 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει απώλειες 0,4% στις 7.193 μονάδες.
Στις 6.036 μονάδες με πτώση 0,9% διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB υποχωρεί 0,6% στις 21.044 μονάδες.
O ΙBEX 35 στη Μαδρίτη σημειώνει άνοδο 0,2% στις 7.984 μονάδες.
Tα futures των δεικτών της Wall Street καταγράφουν οριακή άνοδο 0,2%.
Η μετοχή της EDF εκτινάχθηκε πάνω από 15% αφού η γαλλική κυβέρνηση πρόσφερε 9,7 δισεκατομμύρια ευρώ για να αναλάβει τον πλήρη έλεγχο της εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας που θα της λύσει τα χέρια για να διευθύνει τον όμιλο, εν μέσω ενεργειακής κρίσης.

ΕΚΤ: Στο τραπέζι η αύξηση επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Reuters, στο τραπέζι της συνεδρίασης της ΕΚΤ την προσεχή Πέμπτη (21/7/2022), θα τεθεί και το σενάριο αύξησης των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η άνοδος του πληθωρισμού. Ειδικότερες πηγές με γνώση του θέματος δήλωσαν ότι οι αξιωματούχοι της ΕΚΤ θα συζητήσουν εάν θα αυξήσουν τα επιτόκια κατά 25 ή 50 μονάδες βάσης.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η ΕΚΤ ελπίζει και σε μια συμφωνία για την παροχή βοήθειας σε χρεωμένες χώρες όπως η Ιταλία στην αγορά ομολόγων, εάν τηρήσουν τους κανόνες της Κομισιόν για μεταρρυθμίσεις και δημοσιονομική πειθαρχία. Αυτοί περιλαμβάνουν τους στόχους που τέθηκαν από την Κομισιόν για την εξασφάλιση χρημάτων από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της ΕΕ καθώς και από το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης, όταν θα αποκατασταθεί στο επόμενο έτος μετά την πανδημία, τονίζουν οι πηγές.
Υπενθυμίζεται ότι η ΕΚΤ είχε πει ότι θα προχωρήσει σε σταδιακές αυξήσεις επιτοκίων και πιθανότητα κατά 25 μονάδες βάσης τον Ιούλιο, μεταθέτοντας για τον Σεπτέμβριο, μια μεγαλύτερη αύξηση.
Ωστόσο, η επικεφαλής της ΕΚΤ, Christine Lagarde, σε μια ομιλία της τον Ιούνιο, δήλωσε ότι «υπάρχουν ξεκάθαρα συνθήκες υπό τις οποίες η σταδιακή δράση δεν θα ήταν κατάλληλη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης