Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βομβαρδισμό στο Φιδονήσι επιχείρησαν χωρίς επιτυχία οι Ρώσοι

Βομβαρδισμό στο Φιδονήσι επιχείρησαν χωρίς επιτυχία οι Ρώσοι
Σύμφωνα με τους Ουκρανούς οι βόμβες έπεσαν στο νερό
Σχετικά Άρθρα

Να βομβαρδίσουν το Φιδονήσι, το περίφημο νησάκι στα βορειοδυτικά της Μαύρης Θάλασσας επιχείρησαν χωρίς επιτυχία κατά τη διάρκεια της νύχτας οι ρωσικές δυνάμεις, όπως αναφέρει η ουκρανική πλευρά.
Σύμφωνα με τον Anton Herashchenko, σύμβουλο του Ουκρανού προέδρου, Volodymyr Zelensky,  δυο μαχητικά Su – 27 επιχείρησαν να βομβαρδίσουν το Φιδονήσι, αλλά όπως λέει «οι βόμβες έπεσαν στο νερό, κοντά στο νησί».
Σημειώνεται πως οι ρωσικές δυνάμεις αποχώρησαν στις 30 Ιουνίου από το στρατηγικής αυτής σημασίας νησάκι, για το οποίο οι δύο πλευρές έριζαν από τις πρώτες στιγμές της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.
Η ρωσική πλευρά απέδωσε την αποχώρηση των στρατευμάτων της σε μια κίνηση καλής θέλησης, έτσι ώστε να μην προκαλέσει προβλήματα στις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με τη δημιουργία ενός ανθρωπιστικού διαδρόμου για την εξαγωγή γεωργικών προϊόντων από το έδαφος της Ουκρανίας.
Από την πλευρά τους πάντως οι Ουκρανοί έσπευσαν να πανηγυρίσουν, υποστηρίζοντας πως κατάφεραν να εκδιώξουν τους Ρώσους από το νησί.

09_2.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης