Τελευταία Νέα
Διεθνή

To Twitter μηνύει τον Elon Musk για να ολοκληρωθεί η εξαγορά των 44 δισ. δολαρίων – Μακρά δικαστική διαμάχη

To Twitter μηνύει τον Elon Musk για να ολοκληρωθεί η εξαγορά των 44 δισ. δολαρίων – Μακρά δικαστική διαμάχη
Βαριά ονόματα νομικών που είναι ειδικοί σε ζητήματα συγχωνεύσεων έχουν προσλάβει η Twitter Inc. και ο Musk
Σχετικά Άρθρα

Μήνυση κατά του δισεκατομμυριούχου Elon Musk κατέθεσε η Twitter Inc για παραβίαση της συμφωνίας των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εξαγορά της πλατφόρμας του συγκεκριμένου social media.
Η μήνυση, η οποία κατατέθηκε στο δικαστήριο του Delaware, καλεί τις αρμόδιες δικαστικές αρχές να δώσουν εντολή ώστε ο Musk να ολοκληρώσει την εξαγορά της εταιρείας στα συμφωνηθέντα 54,20 δολάρια ανά μετοχή του Twitter.
«Ο Musk προφανώς πιστεύει ότι ο ίδιος - σε αντίθεση με κάθε άλλο μέρος που υπόκειται στο συμβατικό δίκαιο του Delaware - είναι ελεύθερος να αλλάξει γνώμη, να πετάξει στα σκουπίδια την εταιρεία, να διαταράξει τις δραστηριότητές της, να καταστρέψει την μετοχική της αξία, και να φύγει» αναφέρεται στην μήνυση, στην οποία μεταξύ άλλων επισημαίνεται ότι με τις ενέργειες του ο Musk παραβιάζει «πολλές διατάξεις της συμφωνίας» και ότι στόχος της νομικής αυτής κίνησης είναι «να τον αποτρέψουν από περαιτέρω παραβιάσεις της συμφωνίας» και να τον υποχρεώσουν να ολοκληρώσει τη συγχώνευση.

Δικαστική διαμάχη

Όπως αναφέρεται στην μηνυτήρια αναφορά, ο Musk αν και σύνηψε μια δεσμευτική συμφωνία συγχώνευσης με την Twitter τον Απρίλιο του 2022, υποσχόμενος να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να ολοκληρώσει τη συμφωνία, πλέον αρνείται να τιμήσει τις υποχρεώσεις του προς την Twitter και τους μετόχους της επειδή η συμφωνία «που υπέγραψε δεν εξυπηρετεί πλέον τα προσωπικά του συμφέροντα».
Σε μια πρώτη αντίδραση του μετά την κατάθεση της μήνυσης, ο Musk έγραψε στο twitter: «Ω, τι ειρωνεία, lol».
Κατόπιν αυτών των εξελίξεων, εκτιμάται πως θα υπάρξει μια μακρά δικαστική διαμάχη μεταξύ των δύο πλευρών προκειμένου να φανεί εάν η Twitter μπορεί να εξαναγκάσει τον Musk να ολοκληρώσει τη συμφωνία και συνεπώς να γίνει ο ιδιοκτήτης της ή να τον αναγκάσει να πληρώσει το ποσό του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων που έχει τεθεί ως όρος σε περίπτωση διάλυσης της συμφωνίας.

Βαριά νομικά ονόματα

Μάλιστα στην προσπάθεια της η Twitter να επιτύχει τους στόχους της έχει προσλάβει ηχηρά ονόματα δικηγόρων και νομικών εταιρειών που εξειδικεύονται στις συγχωνεύσεις.
Σύμφωνα με το Bloomberg η Twitter Inc. έχει προσλάβει τις νομικές εταιρείες Wachtell, Lipton, Rosen & Katz.
Όπως αναφέρεται, με την πρόσληψη της Wachtell, η Twitter αποκτά πρόσβαση σε δικηγόρους, όπως ο Bill Savitt και ο Leo Strine, ο οποίος υπηρέτησε ως Καγκελάριος του Πρωτοδικείου του Delaware όπου και θα εκδικαστεί η υπόθεση.
Αλλά και ο Musk επιστρατεύει την Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan LLP, η οποία ηγήθηκε της επιτυχούς υπεράσπισής του έναντι μιας αξίωσης για συκοφαντική δυσφήμιση το 2019 και τον εκπροσωπεί ως μέρος μιας συνεχιζόμενης αγωγής μετόχων σχετικά με την αποτυχημένη προσπάθειά του να καταστήσει ιδιωτική την Tesla Inc. το 2018.

Τι λέει o Musk

Την περασμένη εβδομάδα ο Musk ανακοίνωσε ότι τερματίζει τη συγχώνευση επειδή το Twitter παραβίασε τη συμφωνία, καθώς δεν ανταποκρίθηκε σε αιτήματα για πληροφορίες σχετικά με ψεύτικους ή spam λογαριασμούς στην πλατφόρμα, κάτι που είναι θεμελιώδες για την επιχειρηματική του απόδοση.
Ωστόσο, η Twitter υποστηρίζει ότι τα επιχειρήματα αυτά δεν είναι παρά προφάσεις και δικαιολογίες προκειμένου να βγει ο Musk από τη συμφωνία που τώρα φαίνεται υπερτιμημένη μετά την πτώση των μετοχών της twitter και συνολικά της αγοράς τεχνολογίας.
Οι μετοχές της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης έχουν υποχωρήσει σε περίπου 34 δολάρια από πάνω από τα 50 δολάρια που ήταν όταν η συμφωνία έγινε αποδεκτή από το συμβούλιο του Twitter στα τέλη Απριλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης