Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Η κυβέρνηση επιβάλλει έκτακτη φορολογία σε εταιρείες ενέργειας και τράπεζες για να βοηθήσει τους ευάλωτους

Ισπανία: Η κυβέρνηση επιβάλλει έκτακτη φορολογία σε εταιρείες ενέργειας και τράπεζες για να βοηθήσει τους ευάλωτους
Η κυβέρνηση αναμένει να συγκεντρώσει 2 δισεκ. ευρώ τον χρόνο το 2023 και το 2024 από τη φορολογία στα έκτακτα κέρδη των εταιρειών ενέργειας και 5 δισεκ. ευρώ σε έσοδα κατ’ έτος από τη φορολογία στις τράπεζες
Σχετικά Άρθρα

Η Ισπανία θα επιβάλει έκτακτους  φόρους σε εταιρίες ενέργειας και τράπεζες που αναμένεται να εισφέρουν έσοδα 7 δισεκ. ευρώ το 2023-2024 και να βοηθήσουν τους Ισπανούς να αντιμετωπίσουν τις αυξανόμενες τιμές ενέργειας και τον πληθωρισμό, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Pedro Sanchez.
Η κυβέρνηση αναμένεται να συγκεντρώσει 2 δισεκ. ευρώ τον χρόνο το 2023 και το 2024 από τον φόρο στα έκτακτα κέρδη που θα έχουν οι εταιρίες ενέργειας φέτος και την επόμενη χρονιά, ενώ ο φόρος στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θα εισφέρει 1,5 δισεκ. ευρώ σε έσοδα κατ’ έτος, δήλωσε ο πρωθυπουργός σε ομιλία του στο Κοινοβούλιο.
Οι μετοχές των τραπεζών, όπως της Sabadell και της Caixabank, σημείωσαν πτώση έως 8% ύστερα από την ανακοίνωση.
Ο Sanchez δήλωσε ότι ο πληθωρισμός, που σε μεγάλο βαθμό προκλήθηκε από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για την Ισπανία, παρομοιάζοντάς τον με «σοβαρή ασθένεια της οικονομίας μας που φτωχοποιεί τους πάντες, ιδιαίτερα τους πλέον ευάλωτους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης