Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Ανέκδοτο» η απομόνωση Erdogan - Συνάντηση με τον Putin στο Ιράν - Στην Τουρκία οι συνομιλίες για την κρίση των σιτηρών

«Ανέκδοτο» η απομόνωση Erdogan - Συνάντηση με τον Putin στο Ιράν - Στην Τουρκία οι συνομιλίες για την κρίση των σιτηρών
H Τουρκία θα φιλοκενήσει τον νέο γύρο συνομιλιών μεταξύ Ρωσίας, Ουκρανίας και ΟΗΕ, για την κρίση των σιτηρών
Σχετικά Άρθρα

Μόνο ως «ανέκδοτο» μπορεί να χαρακτηριστεί η ρητορική περί απομόνωσης του προέδρου της Τουρκίας Recep Tayyip Erdogan, ο οποίος απολαμβάνει τον αναβαθμισμένο του ρόλο διεθνώς, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας θα μεταβεί στο Ιράν για την τριμερή της Αστάνα που αφορά τη Συρία, όπου θα συναντηθεί ξεχωριστά με τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin, ενώ παράλληλα η Τουρκία θα φιλοκενήσει τον νέο γύρο συνομιλιών μεταξύ Ρωσίας, Ουκρανίας και ΟΗΕ, για την κρίση των σιτηρών.

Tετ α τετ Putin - Erdogan στην Τεχεράνη

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο Ιράν την προσεχή Τρίτη, ο  πρόεδρος Putin θα συμμετάσχει στην τριμερή με τους ηγέτες του Ιράν Ebrahim Raisi και της Τουρκίας, Recep Tayyip Erdogan, την αποκαλούμενη τριμερή της Αστάνα, σχετικά με τις συνομιλίες που αφορούν τη Συρία.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov ανακοίνωσε επίσης ότι ο πρόεδρος Putin θα έχει ξεχωριστή συνάντηση με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Recep Tayyip Erdogan, εξέλιξη η οποία καταδεικνύει την προνομιακή σχέση της Τουρκίας με τη Ρωσία, την ώρα που η Δύση έχει κόψει τους διπλωματικούς δεσμούς, μετά την εισβολή της 24ης Φεβρουαρίου στην Ουκρανία.
Άλλωστε η Τουρκία έχει αναλάβει μεσολαβητικό ρόλο, επιχειρώντας να επωφεληθεί από την πολεμική σύγκρουση και τον νέο ψυχρό πόλεμο Ρωσίας - Δύσης.

Στην Τουρκία οι συνομιλίες για την κρίση των σιτηρών

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το πρακτορείο Ειδήσεων Interfax, ο νέος γύρος συνομιλιών μεταξύ της Ρωσίας, της Ουκρανίας, της Τουρκίας και των Ηνωμένων Εθνών για τις εξαγωγές σιτηρών από την Ουκρανία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στην Κωνσταντινούπολη.
Η Ουκρανία είναι βασικός εξαγωγέας αγροτικών προϊόντων και η αδυναμία της να μεταφέρει ζωτικής σημασίας προμήθειες σιτηρών έχει προκαλέσει εκτίναξη των τιμών των τροφίμων, επιδεινώνοντας τις ανησυχίες για μια παγκόσμια επισιτιστική κρίση, σημειώνει το Reuters.
Όπως ανακοινώθηκε, αντιπροσωπεία του τουρκικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας είχε επισκεφτεί τη Μόσχα πραγματοποιώντας συνάντηση με τη ρωσική στρατιωτική αντιπροσωπεία, ενώ στη συνέχεια αντίστοιχη συνάντηση έλαβε χώρα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας και με ουκρανική στρατιωτική αντιπροσωπεία για το ίδιο θέμα.
«Μετά από όλες αυτές τις συναντήσεις, τα σιτηρά που περιμένουν στα ουκρανικά λιμάνια για να αποσταλούν με ασφάλεια στις διεθνείς αγορές δια θαλάσσης, στρατιωτικές αντιπροσωπείες των υπουργείων Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Ουκρανίας και της αντιπροσωπείας των Ηνωμένων Εθνών αύριο, Τετάρτη 13/7, θα συναντηθούν στην Κωνσταντινούπολη» καταλήγει η ανακοίνωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης