Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ευρωπαϊκή Ένωση μειώνει τις προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης - Βλέπει υψηλότερο πληθωρισμό

Η Ευρωπαϊκή Ένωση μειώνει τις προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης - Βλέπει υψηλότερο πληθωρισμό
Ο πληθωρισμός είναι μια σημαντική ανησυχία και είναι εκεί για να παραμείνει σε υψηλά επίπεδα και το επόμενο έτος, δήλωσε η υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας Sigrid Kaag.
Σχετικά Άρθρα
Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης δήλωσαν τη Δευτέρα 11 Ιουλίου ότι η καταπολέμηση του πληθωρισμού είναι η τρέχουσα προτεραιότητα παρά τη φθίνουσα ανάπτυξη που παρατηρείται σε αρκετές χώρες.
Σε μια τακτική μηνιαία συνεδρίαση των υπουργών, η εκτελεστική επιτροπή της Ε.Ε θα ενημερώσει τις οικονομικές της προβλέψεις, που δείχνουν βραδύτερη ανάπτυξη και υψηλότερο πληθωρισμό, δήλωσε στο περιθώριο της συνεδρίασης ο αντιπρόεδρος της επιτροπής Valdis Dombrovskis.
«Μπορεί κανείς να αναμένει κάποιες αναθεωρήσεις προς τα κάτω, ακόμη περισσότερο για το επόμενο έτος», είπε ο Dombrovskis, προσθέτοντας ότι η ανάπτυξη παρέμεινε ανθεκτική.

Ο Paolo Gentiloni πιστεύει πως οι κίνδυνοι για την οικονομία αυξάνονται

Ο Επίτροπος Οικονομικών Paolo Gentiloni προειδοποίησε ότι οι κίνδυνοι για την οικονομία αυξάνονται καθώς η Ρωσία θα μπορούσε να μειώσει τις προμήθειες φυσικού αερίου στην Ευρώπη. Πρόσθεσε ότι οι Βρυξέλλες θα μπορούσαν να υιοθετήσουν μια σειρά από μέτρα για να μειώσουν την εμπιστευτική πίεση από τις εισαγωγές φυσικού αερίου, συμπεριλαμβανομένων των ανώτατων ορίων τιμών, αν και δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση για αυτό.
Τον Μάιο, η Επιτροπή μείωσε τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη για τις 19 χώρες που μοιράζονται το ευρώ σε 2,7% φέτος από 4,0% που προβλεπόταν τον Φεβρουάριο και σε 2,3% το επόμενο έτος από 2,7%, στην πρώτη της αξιολόγηση για τον αντίκτυπο του πολέμου στο Η Ουκρανία για την οικονομία του μπλοκ.
Ο πληθωρισμός εκτιμήθηκε τον Μάιο σε 6,1% για φέτος, που ήταν από μόνος του σημαντική άνοδος από το προηγουμένως εκτιμώμενο 3,5%.

Το βλέμμα στον πληθωρισμό

Παρά την αναμενόμενη περαιτέρω πτώση της οικονομικής ανάπτυξης, οι υπουργοί επικεντρώνονται στην καταπολέμηση του πληθωρισμού, υποδεικνύοντας τη βούληση να απομακρυνθούν περισσότερο από τα τεράστια οικονομικά κίνητρα που προσφέρθηκαν κατά την οξεία φάση της πανδημίας COVID-19.
«Προτεραιότητα είναι η συγκράτηση του πληθωρισμού», είπε η υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας Nadia Calvino στους δημοσιογράφους πριν από τη συνάντηση.
Ο πληθωρισμός είναι μια σημαντική ανησυχία και είναι εκεί για να παραμείνει σε υψηλά επίπεδα και το επόμενο έτος, δήλωσε η υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας Sigrid Kaag.
Για να καταπολεμήσουν τις εκτοξευόμενες τιμές, που εκτιμάται από τη Eurostat σε 8,6% σε ετήσια βάση τον Ιούνιο, οι υπουργοί πιέζουν για δημοσιονομική σύνεση.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης