Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πιέσεις σε Νίκο Ανδρουλάκη για συγκυβέρνηση με τη ΝΔ από Ευρωπαϊκή Ένωση - Ε.Κ.Τ - Ποιο σενάριο προκρίνεται

Πιέσεις σε Νίκο Ανδρουλάκη για συγκυβέρνηση με τη ΝΔ από Ευρωπαϊκή Ένωση - Ε.Κ.Τ - Ποιο σενάριο προκρίνεται
Διαμορφώνεται ένα βασικό σενάριο που θέλει να σχηματίζεται κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ από την πρώτη Κυριακή των εκλογών, με ατζέντα προοδευτική και κεντροαριστερής προέλευσης – ο Μητσοτάκης δεν έχει πρόβλημα να συναινέσει σε αυτό- και με Πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη αλλά με ορίζοντα διακυβέρνησης 2 έτη
Σχετικά Άρθρα

Πιέσεις θεσμικών παραγόντων σε Ευρωπαϊκή Ένωση και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δέχονται τα κόμματα Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ με σκοπό να δημιουργήσουν συγκυβέρνηση ακόμα και από την πρώτη Κυριακή των εκλογών, δηλαδή με απλή αναλογική.

Μίλησαν για το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης  

Όπως τονίζουν κοινοτικές πηγές που μίλησαν και στον Νίκο Ανδρουλάκη, πριν μέρες που βρέθηκε στην ευρωβουλή για να εγκαινιάσει την αίθουσα «Ανδρέας Παπανδρέου», η Ελλάδα δεν μπορεί να χάνει χρόνο και να μπαίνει σε κλίμα πολιτικής αστάθειας.
Θα πρέπει να υπάρξει συνέχεια στο κυβερνητικό έργο, την ώρα, μάλιστα, που υπάρχουν πολλοί εξωγενείς κίνδυνοι όπως ο πληθωρισμός και η ενεργειακή κρίση. 

Δηλώσεις για συνεργασία 

Δεν είναι καθόλου τυχαίες οι δηλώσεις στελεχών όπως π.χ του Άδωνι Γεωργιάδη που είπε ότι μόνο το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ μπορεί να συνεργαστεί με την Νέα Δημοκρατία. Η πίεση, όμως, πέφτει στο ΠΑΣΟΚ και το Νίκο Ανδρουλάκη που θα ήθελε να είναι αντιπολίτευση για να δυναμώσει ακόμα περισσότερο το κόμμα. 

Συμφέρει τον Ανδρουλάκη η κυβέρνηση με απλή αναλογική 

Δεν είναι τυχαίο, επίσης, που κυκλοφόρησαν και κάποια σενάρια που λένε ότι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θα κοιτάξει να σχηματίσει με τους δικούς του όρους συγκυβέρνηση από τις πρώτες εκλογές. Θυμίζουν, μάλιστα, ότι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στις πρώτες εκλογές μπορεί να πετύχει ένα πολύ καλό ποσοστό και να εκλέξει πάνω από 30 βουλευτές που του δυναμώνουν τον ρυθμιστικό του ρόλο. Ενώ, σε δεύτερες εκλογές το ΠΑΣΟΚ θα εκλέξει λιγότερους βουλευτές κάτι που δεν το συμφέρει σε μία κυβέρνηση συνεργασίας. 

Το θέλουν και Έλληνες επιχειρηματίες 

«Το ζήτημα βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο» λένε κάποιοι θεωρώντας ότι αυτό το σενάριο το δέχονται και τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα στη χώρα. Αυτό που συζητείται ακόμα είναι εάν θα είναι Πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης που ως πρώτο κόμμα έχει το πλεονέκτημα να θέτει αυτό το ζήτημα. Διότι εάν δεν δεχτούν τα άλλα κόμματα, μπορεί να πάει σε δεύτερες και τρίτες εκλογές». 

Κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με Μητσοτάκη για 2 χρόνια 

Έτσι, λοιπόν, διαμορφώνεται ένα βασικό σενάριο που θέλει να σχηματίζεται κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ από την πρώτη Κυριακή των εκλογών, με ατζέντα προοδευτική και κεντροαριστερής προέλευσης – ο Μητσοτάκης δεν έχει πρόβλημα να συναινέσει σε αυτό- και με Πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη αλλά με ορίζοντα διακυβέρνησης 2 έτη.
Θυμίζουμε ότι στις δημοσκοπήσεις το σενάριο της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ έχει τα υψηλότερα ποσοστά αποδοχής από την κοινωνία.
Στα 2 χρόνια, θα επανεκτιμηθούν οι στόχοι και η αποδοχή της κυβέρνησης συνεργασίας και αναλόγως θα παρθούν αποφάσεις. Πλέον, η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο του Νίκου Ανδρουλάκη για το εάν θα δεχτεί αυτό το σενάριο. 

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης