Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: O Biden εξετάζει να κηρύξει έκτακτη κατάσταση για τη δημόσια υγεία όσον αφορά τις αμβλώσεις

ΗΠΑ: O Biden εξετάζει να κηρύξει έκτακτη κατάσταση για τη δημόσια υγεία όσον αφορά τις αμβλώσεις

Ο Joe Biden δήλωσε ότι στόχος του είναι να κωδικοποιήσει τα δικαιώματα των αμβλώσεων μέσω νομοθεσίας

Σχετικά Άρθρα
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden δήλωσε ότι ζήτησε από την κυβέρνησή του να εξετάσει εάν έχει την εξουσία να κηρύξει έκτακτη ανάγκη δημόσιας υγείας που σχετίζεται με τις αμβλώσεις, μετά την ιστορική απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου που ανέτρεψε τη νομολογία Row vs Wade του 1973 για τις αμβλώσεις, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Κυριακή 10 Ιουλίου 2022.
Η δήλωση αυτή έρχεται αφότου ο Biden την Παρασκευή 9 IΙουλίου 2022 υπέγραψε ένα εκτελεστικό διάταγμα για τη διευκόλυνση της πρόσβασης σε υπηρεσίες τερματισμού εγκυμοσύνης.

Στους δημοσιογράφους

Ο Biden ήταν καθ' οδόν για μια βόλτα με ποδήλατο κοντά στην κατοικία του όταν σταμάτησε για να μιλήσει σε δημοσιογράφους, οι οποίοι τον ρώτησαν αν σκέφτεται να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία σχετικά με την πρόσβαση στις αμβλώσεις.
Ο πρόεδρος απάντησε ότι ζήτησε από το προσωπικό του να εξετάσει "αν έχω την εξουσία" και ποιες θα είναι οι επιπτώσεις.
Ο Biden, Δημοκρατικός, δέχθηκε πιέσεις από το ίδιο του το κόμμα να αναλάβει δράση μετά την απόφαση ορόσημο τον περασμένο μήνα για την ανατροπή της απόφασης του συνταγματικού δικαστηρίου του 1973 η οποία ανέτρεψε περίπου 50 χρόνια προστασίας για τα αναπαραγωγικά δικαιώματα των γυναικών.

Κώδικας για τις αμβλώσεις

Ο Biden δήλωσε ότι στόχος του ήταν να κωδικοποιήσει τα δικαιώματα των αμβλώσεων μέσω νομοθεσίας και παρέδωσε ένα μήνυμα στους διαδηλωτές για τα δικαιώματα των αμβλώσεων που έχουν συγκεντρωθεί έξω από τον Λευκό Οίκο.
«Συνέχισε να διαδηλώνετε.
Συνεχίστε να λέτε την άποψή σας.
Είναι εξαιρετικά σημαντικό», είπε. "
«Μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα για να διευκολύνουμε τα δικαιώματα των γυναικών», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης