Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trichet (πρώην πρόεδρος ΕΚΤ): Ας μην ποντάρουν οι αγορές ενάντια στην Ευρωζώνη

Trichet (πρώην πρόεδρος ΕΚΤ): Ας μην ποντάρουν οι αγορές ενάντια στην Ευρωζώνη
Η ΕΚΤ έχει πολλές επιλογές και μεγάλη ελευθερία κίνησης όταν η μετάδοση της νομισματικής πολιτικής δείχνει να υπονομεύεται από αβάσιμες κερδοσκοπικές τάσεις, είπε ο Trichet
Σχετικά Άρθρα
Μήνυμα στις αγορές, να «μην ποντάρουν ενάντια στην Ευρωζώνη», έστειλε μιλώντας στο Bloοmberg ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Jean Claude Trichet.
«Είναι εντελώς σαφές για μένα: Οι αγορές δεν πρέπει να πιστέψει ότι μπορούν να κερδοσκοπήσουν τόσο εύκολα στη ζώνη του ευρώ. Ούτε στο παρελθόν μπορούσαν ούτε στο μέλλον θα το κάνουν».
Στους τελευταίους μήνες της θητείας του Γάλλου τραπεζίτη στο τιμόνι της ΕΚΤ, ο οποίος αποσύρθηκε το 2011, η κεντρική τράπεζα αύξησε τα επιτόκια για τελευταία φορά.
Τώρα, παράλληλα με την επικείμενη πρώτη αύξηση των επιτοκίων που θα γίνει εντός Ιουλίου, οι αξιωματούχοι της ΕΚΤ προετοιμάζουν ένα νέο εργαλείο που θα διασφαλίσει ότι δεν θα προκληθεί πανικός στις αγορές κρατικών ομολόγων καθώς αυξάνεται το κόστος δανεισμού, σημειώνει το Bloomberg.
Η ΕΚΤ έχει πολλές επιλογές και μεγάλη ελευθερία κίνησης όταν η μετάδοση της νομισματικής πολιτικής δείχνει να υπονομεύεται από αβάσιμες κερδοσκοπικές τάσεις, είπε ο Trichet.
Ακόμη κι όταν δεν συμβαίνει αυτό, διαθέτει ένα πλήρες οπλοστάσιο για να αποφύγει τον κατακερματισμό, πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης