Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αβέβαιη η ανακοίνωση του νέου εργαλείου της ΕΚΤ κατά του κατακερματισμού της Ευρωζώνης στις 21 Ιουλίου

Αβέβαιη η ανακοίνωση του νέου εργαλείου της ΕΚΤ κατά του κατακερματισμού της Ευρωζώνης στις 21 Ιουλίου
Ορισμένες παράμετροι του αναμενόμενου backstop παραμένουν αβέβαιες

Αβέβαιη είναι ανακοίνωση του νέου εργαλείου κατά του κατακερματισμού της Ευρωζώνης στην επόμενη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στις 21 Ιουλίου 2022, σύμφωνα με διαρροές.
Η ΕΚΤ δεν δείχνει να είναι έτοιμη στη διαμόρφωση ενός νέου εργαλείου προκειμένου να στηρίξει τις πλέον ευάλωτες χώρες από τις «επιθέσεις» των αγορών.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ αποφάσισε ότι το νέο εργαλείο της ΕΚΤ θα σχεδιαστεί για να αποφεύγει τον "μη θεμελιώδη κίνδυνο κατακερματισμού" και συνεπάγεται ευελιξία για τον τρόπο κατανομής των αγορών.

Το όνομα αυτού "transmission protection mechanism"

Το νέο εργαλείο αναφέρεται ως μηχανισμός προστασίας μετάδοσης (transmission protection mechanism), αν και αυτό θα μπορούσε να αλλάξει όταν αποκαλυφθεί, αναφέρει το Bloomberg.
Έχει υπάρξει πρόοδος αλλά απομένει πολύ δουλειά να γίνει, προκειμένου η ΕΚΤ να ανακοινώσει ένα πλήρες εργαλείο.
Ενώ οι αξιωματούχοι στη Φρανκφούρτη είναι βέβαιοι ότι οι θεμελιώδεις διαφωνίες μπορούν τελικά να διορθωθούν, η στρατηγική συνεχίζει να συζητείται και υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες για την τελειοποίηση του εργαλείου, αναφέρει το Bloomberg.

Οι προκλήσεις

Σύμφωνα με διαρροές, το νέο εργαλείο πρέπει να διασφαλιστεί ότι δεν αντισταθμίζει την αύξηση των επιτοκίων, ώστε να μην αναιρεθεί η νομισματική σύσφιξη.
Επίσης, πρέπει να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις ώστε να επωφεληθεί οποιαδήποτε κυβέρνηση από αυτό και πιθανά νομικά εμπόδια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης