Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Οι πρόωρες εκλογές θα ήταν καταστροφικές για τους Συντηρητικούς

Βρετανία: Οι πρόωρες εκλογές θα ήταν καταστροφικές για τους Συντηρητικούς
Μια πρόωρη εκλογή θα ήταν απερίσκεπτη για την κυβέρνηση, όχι τόσο λόγω των γεγονότων των τελευταίων 24 ωρών, αλλά λόγω της ευρύτερης πολιτικής προοπτικής.
Ο Boris Johnson δεν έχει πού να πάει, παρά να προχωρήσει μπροστά.
Έτσι, εάν θέλει να παραμείνει σταθερός στο αξίωμα του, υπάρχει ενδεχόμενο η καλύτερη επιλογή για αυτόν να είναι οι πρόωρες εκλογές;
Η πιθανότητα διεξαγωγής πρόωρων εκλογών είναι πολύ χαμηλή και η πιθανότητα οι Τόρις να συσπειρωθούν πίσω από τον σημερινό πρωθυπουργό είναι ακόμη μικρότερη.
Οι συντηρητικοί βουλευτές μπορούν να δουν τις δημοσκοπήσεις και όλο και λιγότεροι από αυτούς είναι πεπεισμένοι για τις φαινομενικά μοναδικές εκλογικές ικανότητες του Johnson.

Οι κίνδυνοι των εκλογών

Μια πρόωρη εκλογή θα ήταν απερίσκεπτη για την κυβέρνηση, όχι τόσο λόγω των γεγονότων των τελευταίων 24 ωρών, –αν και αυτό δεν βοηθά σε καμία περίπτωση την αξιολόγηση των Τόρις, αλλά λόγω της ευρύτερης πολιτικής προοπτικής.
Τα ζητήματα που έχουν μεγαλύτερη σημασία για τους ψηφοφόρους δεν ευνοούν προς το παρόν τους Συντηρητικούς.
Οι ψηφοφόροι δεν βλέπουν πλέον την οικονομία μέσα από το πρίσμα του χρέους και του ελλείμματος με τον τρόπο που έβλεπαν το 2010-15.
Το κόστος ζωής είναι πλέον κυρίαρχο και αυτό αφήνει τους Τόρις στο πίσω μέρος.
Η μετανάστευση, εν τω μεταξύ, αποτελεί πλέον προτεραιότητα μόνο για έναν στους δέκα ψηφοφόρους, σε σύγκριση με περίπου 50 % το 2014-15.
Οι ψηφοφόροι του Leave, που κάποτε έδωσαν προτεραιότητα πάνω από όλα το «Ολοκλήρωση του Brexit», δεν είναι άτρωτοι από τις επιπτώσεις του πληθωρισμού και η πλειοψηφία, κατά συνέπεια, εκφράζει απογοήτευση για τον Johnson.
Εάν πραγματοποιούνταν εκλογές τώρα, θα ήταν λογικό να υποθέσουμε, αφού ληφθούν υπόψη οι τακτικές ψηφοφορίες, ότι οι Εργατικοί θα κέρδιζαν μια ισχνή πλειοψηφία.

Το μοντέλο Britain Predicts, το οποίο επί του παρόντος δεν λαμβάνει υπόψη την τακτική ψηφοφορία, έχει τους Εργατικούς σε 307 έδρες, με τους Τόρις να υφίστανται μεγάλες στη νότια και ανατολική Αγγλία.
Οι μετρήσεις που έχουν σημασία για τις εκλογές δεν είναι μόνο οι προθέσεις ψήφου.
Περιλαμβάνουν επίσης τον προτιμώμενο πρωθυπουργό, τη συμπάθεια των ηγετών και τη θέση των κομμάτων στην οικονομία.
Η διαφορά μεταξύ του τώρα και των ετών του Ed Miliband είναι ότι ο Keir Starmer ηγείται του κατεστημένου ως ο προτιμώμενος πρωθυπουργός του κοινού.
Ο Miliband δεν το έκανε ποτέ.
Η διαφορά ανάμεσα στο τώρα και στα χρόνια του Ed Miliband είναι ότι οι Συντηρητικοί δεν ηγούνται των Εργατικών στην οικονομία.
Υπό τον Ed Miliband, οι Τόρις προηγήθηκαν με διαφορά 10-20 πόντων.
Και η διαφορά μεταξύ του τώρα και των ετών του Ed Miliband είναι ότι ο Starmer ηγείται του αντιπάλου του στους Τόρις ως προς την αρεστότητα, κάτι που δεν έχουμε δει σταθερά από έναν ηγέτη των Εργατικών από τον Tony Blair.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης