Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Η Υπουργός Εξωτερικών Liz Truss στηρίζει τον Boris Johnson

Βρετανία: Η Υπουργός Εξωτερικών Liz Truss στηρίζει τον Boris Johnson
Ο ηγέτης των Εργατικών Keir Starmer σχολίασε ότι είναι σαφές πως η κυβέρνηση του Johnson καταρρέει.
Σχετικά Άρθρα

Η υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας LizTruss δήλωσε ότι στηρίζει «100%» τον πρωθυπουργό Boris Johnson, μετά την παραίτηση δύο υπουργών της κυβέρνησής του νωρίτερα, όπως μεταδίδει το BBC.
Οι υπουργοί Οικονομικών και Υγείας, Rishi Sunak και Sajid Javid, υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους νωρίτερα, τη στιγμή που ο ίδιος ο Johnson προσπαθούσε να ζητήσει συγγνώμη για το νέο σκάνδαλο ανάρμοστης σεξουαλικής συμπεριφοράς στο οποίο ενεπλάκη ένα μέλος της κυβέρνησής του την περασμένη εβδομάδα.
Ο Johnson παραδέχτηκε το λάθος του αλλά είπε ότι δεν είχε αντιληφθεί πως ο Criss Pintser, ο πρώην αναπληρωτής υπεύθυνος για την κομματική πειθαρχία, ήταν ακατάλληλος για τη θέση αυτή.
«Εκ των υστέρων, ήταν λάθος.
Ζητώ συγγνώμη από όποιον επηρεάστηκε από αυτό», είπε ο Johnson μιλώντας σε δημοσιογράφους.
Η αρχική, αόριστη απάντηση της Downing Street σε αυτήν τη νέα κρίση επικρίθηκε δριμύτατα.
Σε πρώτη φάση, το πρωθυπουργικό γραφείο ισχυρίστηκε ότι ο Johnson δεν γνώριζε τις παλαιότερες καταγγελίες σε βάρος του Pintser όταν τον διόρισε αναπληρωτή υπεύθυνο για την κομματική πειθαρχία, τον Φεβρουάριο.
Όταν αποκαλύφθηκε όμως ότι ήταν ενήμερος από το 2019, δήλωσε ότι ο διορισμός του Pintser ήταν «λάθος» και ζήτησε συγγνώμη.

Οι εργατικοί στην αντεπίθεση

Ο ηγέτης των Εργατικών Keir Starmer σχολίασε ότι είναι σαφές πως η κυβέρνηση του Johnson καταρρέει.
«Έπειτα από όλη αυτήν την προχειρότητα, τα σκάνδαλα και τις αποτυχίες, είναι σαφές ότι η κυβέρνηση τώρα καταρρέει», ανέφερε σε μια ανακοίνωσή του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης