Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Βόρεια Κορέα κατηγορεί εξωγήινα πράγματα για την επιδημία covid 19

Η Βόρεια Κορέα κατηγορεί εξωγήινα πράγματα για την επιδημία covid 19
Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε τα αποτελέσματα έρευνας για την προέλευση του Covid στην χώρα τονίζοντας στους πολίτες να «αντιμετωπίσουν προσεκτικά εξωγήινα πράγματα

Η Βόρεια Κορέα θεωρεί ότι η επιδημία Covid-19 έφθασε στην χώρα μέσω «εξωγήινων πραγμάτων» που βρέθηκαν κοντά στα σύνορά της με τη Νότια Κορέα.
Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε τα αποτελέσματα έρευνας για την προέλευση του Covid στην χώρα τονίζοντας στους πολίτες να «αντιμετωπίσουν προσεκτικά εξωγήινα πράγματα που έρχονται από τον άνεμο και άλλα κλιματικά φαινόμενα και μπαλόνια στις περιοχές κατά μήκος της γραμμής οριοθέτησης και των συνόρων», σύμφωνα με το South China Morning.
Ενώ το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA της Βόρειας Κορέας δεν ανέφερε ονομαστικά τη Νότια Κορέα, ακτιβιστές στη Νότια Κορέα έριξαν πολλά μπαλόνια από τη Νότια Κορέα με φυλλάδια και ανθρωπιστική βοήθεια για όσους βρίσκονται στη Βόρεια Κορέα.

Το υπουργείο Ενοποίησης της Νότιας Κορέας δήλωσε ότι δεν υπάρχει «καμία πιθανότητα» ο ιός να εισήλθε στη Βόρεια Κορέα με αυτά τα μέσα.

Ωστόσο, το το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA της Βόρειας Κορέας ισχυρίζεται ότι ένας 18χρονος και ένας 5χρονος άγγιξαν τα υλικά «σε έναν λόφο γύρω από στρατώνες και κατοικίες» και αργότερα παρουσίασαν συμπτώματα.

Ο Yang Moo-jin, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Βορειοκορεατικών Σπουδών στη Σεούλ τόνισε:
«Είναι δύσκολο να πιστέψουμε τον ισχυρισμό της Βόρειας Κορέας, επιστημονικά μιλώντας, δεδομένου ότι η πιθανότητα εξάπλωσης του ιού μέσω αντικειμένων είναι αρκετά χαμηλή».

Εν τω μεταξύ, «η επιστήμη» στη Δύση υποστηρίζει ότι ο κίνδυνος μόλυνσης ανθρώπων μέσω αυτών των μέσων - ειδικά μολυσμένων επιφανειών - είναι «χαμηλός», αλλά όχι και ανέφικτος.

Κάποιοι πιστεύουν ότι η Βόρεια Κορέα κατηγορεί τη Νότια Κορέα επειδή δεν μπορεί να επιρρίψει την ευθύνη στην Κίνα.

«Αν κατέληγαν στο συμπέρασμα ότι ο ιός προέρχεται από την Κίνα, θα έπρεπε να αυστηροποιήσουν τα μέτρα καραντίνας στη συνοριακή περιοχή συμβάλλοντας στην περαιτέρω πίεση στο εμπόριο Βόρειας Κορέας - Κίνας», δήλωσε ο Lim Eul-chul, καθηγητής στο Ινστιτούτο Άπω Ανατολής Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Kyungnam.

Λόγω έλλειψης προμηθειών για τεστ, η Βόρεια Κορέα έχει αναφέρει μόνο τον αριθμό των πολιτών με πυρετό.
Ο αριθμός αυτός ανέρχεται σε 4,74 εκατομμύρια άτομα από τον Απρίλιο του 2022.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης