Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δημοσκόπηση της Gallup: Η εθνική υπερηφάνεια των Aμερικανών κατακρημνίζεται και «χτυπά» ιστορικό χαμηλό

Δημοσκόπηση της Gallup: Η εθνική υπερηφάνεια των Aμερικανών κατακρημνίζεται και «χτυπά» ιστορικό χαμηλό
Η εθνική υπερηφάνεια, όπως και πολλά άλλα θέματα στις ΗΠΑ, είναι συνυφασμένη με την πολιτική πόλωση

Η υπερηφάνεια των Αμερικανών για τη χώρα τους μειώνεται σταθερά από τότε που η εταιρεία Gallup άρχισε να διεξάγει δημοσκοπήσεις για το θέμα αυτό το 2001, ενώ σήμερα έχει διολισθήσει στο ναδίρ, καθώς οι λιγότεροι ερωτηθέντες στην ιστορία της δημοσκόπησης δήλωσαν εξαιρετικά περήφανοι που ήταν Αμερικανοί με αποτέλεσμα το ποσοστό να
μειωθεί σε μόλις 38% μετά την τελευταία έρευνα της Gallup τον Ιούνιο του 2022.


22019.jpeg
Συμπεριλαμβάνοντας εκείνους τους Αμερικανούς που ένιωθαν εξαιρετικά ή απλώς πολύ περήφανοι για τη χώρα τους, το ποσοστό μειώθηκε από 69% το 2021 σε 65% το 2022.

Όσον αφορά την κομματική διαστρωμάτωση, οι Δημοκρατικοί εμφανίζουν τη μεγαλύτερη δυσαρέσκεια για τη χώρα τους.
Μόλις το 26% των Δημοκρατικών απάντησε ότι ήταν εξαιρετικά περήφανοι για τη χώρα τους το 2022 - πέντε μονάδες κάτω από το 2021 και 30 μονάδες από το 2013.
Αλλά και οι Ρεπουμπλικάνοι επηρεάστηκαν, χάνοντας 18 ποσοστιαίες μονάδες από το πρόσφατο υψηλό του 76% το 2019 που δήλωναν εξαιρετικά υπερήφανοι,  και οι οποίοι περιορίζονται σήμερα στο 58%.

2022-07-03_15-39-17_2.jpg

Η εθνική υπερηφάνεια, όπως και πολλά άλλα θέματα στις ΗΠΑ, είναι συνυφασμένη με την πολιτική πόλωση, έχοντας κορυφωθεί σε ένα ρεκόρ διαφοράς 54 μονάδων μεταξύ Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών το 2019 σε σχέση και με την ικανοποίησή τους από τη διακυβέρνηση.

Η έρευνα δείχνει επίσης ότι οι ηλικιωμένοι Αμερικανοί είναι πιο πιθανό να νιώθουν υπερήφανοι για τις ΗΠΑ σε σύγκριση με τους νεότερους, ενώ οι άνδρες είναι επίσης πολύ πιο πιθανό από τις γυναίκες να δείχνουν εθνική υπερηφάνεια.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης