Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δανία: Τρεις νεκροί από την επίθεση σε εμπορικό κέντρο – Συνελήφθη ο δράστης

Δανία: Τρεις νεκροί από την επίθεση σε εμπορικό κέντρο – Συνελήφθη ο δράστης
Άγνωστα παραμένουν τα κίνητρα της επίθεσης του δράστη
Σχετικά Άρθρα

Τρεις νεκροί και τρεις σοβαρά τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από την επίθεση στο εμπορικό κέντρο Field's της Κοπεγχάγης στη Δανία, η οποία έγινε το απόγευμα της Κυριακής 3 Ιουλίου.
Οι Αρχές συνέλαβαν έναν 22χρονο, ο οποίος δεν προέβαλε καμία αντίσταση.
Τα κίνητρα της επίθεσης του παραμένουν άγνωστα.
Σύμφωνα με την αστυνομία, κυκλοφορούν διάφορα σενάρια σχετικά με την επίθεση, όπως π.χ. η ύπαρξη ρατσιστικών κινήτρων, αλλά μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει κάτι που να υποστηρίζει οποιαδήποτε υπόθεση.
Μάλιστα, η αστυνομία ερευνά βίντεο που δείχνουν τον ύποπτο με όπλα και σε μία περίπτωση να στρέφει μια κάννη στο κεφάλι του, στοιχείο που εγείρει ερωτήματα για την ψυχική του υγεία.
Η αστυνομία ερευνά όλα τα σενάρια, ενώ δεν αποκλείει ακόμα και αυτό της τρομοκρατίας, αν και υποστηρίζει πως ο δράστης έδρασε μόνος του.

Το χρονικό

Οι πυροβολισμοί άρχισαν γύρω στις 17:30 (τοπική ώρα• 18:30 ώρα Ελλάδας), προκαλώντας πανικό.
Στην περιοχή βρισκόταν πολύς κόσμος, κυρίως νέοι και νέες που σκόπευαν να πάνε αργότερα σε συναυλία του Βρετανού Harry Styles, η οποία ακυρώθηκε.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο ύποπτος προσπάθησε να παγιδεύσει θύματα, λέγοντας για παράδειγμα ότι το όπλο του ήταν ψεύτικο, ώστε να τους πείσει να πλησιάσουν.
Όταν άρχισαν να ακούγονται τα πρώτα πυρά, εκτιμάται ότι περίπου 100 άνθρωποι βγήκαν τρέχοντας από το εμπορικό κέντρο, σύμφωνα με πλάνα από διάφορες κάμερες.
Άλλοι κρύφτηκαν στο εσωτερικό.
Η πιο πρόσφατη επίθεση με τη χρήση πυροβόλων όπλων στην Κοπεγχάγη είχε διαπραχθεί τη 14η και την 15η Φεβρουαρίου 2015, όταν τζιχαντιστής είχε σκοτώσει δύο ανθρώπους και είχε τραυματίσει άλλους πέντε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης