Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέες απειλές Medvedev: Οι κυρώσεις της Δύσης θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν τον πόλεμο

Νέες απειλές Medvedev: Οι κυρώσεις της Δύσης θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν τον πόλεμο
Η Ρωσία αντιμετώπισε ένα μπαράζ οικονομικών κυρώσεων από δυτικές χώρες για την εισβολή στην Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα
Νέες πολεμικές απειλές κατά της Δύσης εξαπέλυσε ο Dmitry Medvedev, χαρακτηρίζοντας casus belli τις κυρώσεις της Δύσης κατά της Ρωσίας για την εισβολή στην Ουκρανία.
Ειδικότερα, o αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, δήλωσε την Πέμπτη 30/6 ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, οι κυρώσεις κατά της Μόσχας μπορεί να θεωρηθούν ως επιθετική πράξη και ως δικαιολογία για τον πόλεμο.

Casus belli οι δυτικές κυρώσεις

«Θα ήθελα να επισημάνω για άλλη μια φορά ότι υπό ορισμένες συνθήκες τέτοια εχθρικά μέτρα μπορούν επίσης να χαρακτηριστούν ως πράξη διεθνούς επιθετικότητας. Και ακόμη και ως casus belli (δικαιολόγηση πολέμου)», είπε ο Medvedev, σύμφωνα με το Reuters, προσθέτοντας ότι η Ρωσία έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί εαυτόν.
Η Ρωσία αντιμετώπισε ένα μπαράζ κυρώσεων από δυτικές χώρες που έχουν ακρωτηριάσει την οικονομίας της, ως απάντηση στην εισβολή της στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, την οποία αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση».
Ο Medvedev, πρώην πρόεδρος της Ρωσίας που κάποτε θεωρούνταν φιλελεύθερος, έχει αναδειχθεί ως ένας από τους πιο επιθετικούς υποστηρικτές του πολέμου, προβάλλοντας μια σειρά από καυστικές αποδοκιμασίες κατά της Δύσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης