Τελευταία Νέα
Διεθνή

Medvedev: Πολύ σκληρά αντίποινα σε Λιθουανία για το Kaliningrad – Γ’ Παγκόσμιος αν απειληθεί η Κριμαία

Medvedev: Πολύ σκληρά αντίποινα σε Λιθουανία για το Kaliningrad – Γ’ Παγκόσμιος αν απειληθεί η Κριμαία
Η Λιθουανία φέρει ακέραια την ευθύνη για ό,τι της συμβεί μετά τις αποφάσεις της για το Kaliningrad είπε ο Medvedev
Σχετικά Άρθρα

Σαφής προειδοποίηση πως οι συνέπειες στη Λιθουανία θα είναι πραγματικά σκληρές μετά την απόφαση της να επιβάλλει απαγόρευση στη μεταφορά φορτίων με εμπορεύματα προς το ρωσικό θύλακα του Kaliningrad απευθύνει ο πρώην πρόεδρος και νυν αναπληρωτής γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Dmitry Medvedev, ο οποίος μάλιστα απειλεί με Γ' Παγκόσμιο πόλεμο σε περίπτωση που απειληθεί η Κριμαία.
«Η Λιθουανία φέρει ακέραιη την ευθύνη για τις συνέπειες των αποφάσεων της σχετικά με την απαγόρευση της μεταφοράς φορτίων transit προς το Kaliningrad.
Δεν σκέφτονται καθόλου τις συνέπειες των πράξεων τους.
Ακόμα και οι εξηγήσεις ότι η Λιθουανία εφαρμόζει πειθήνια τις αποφάσεις της ΕΕ δεν βοηθούν» υπογράμμισε μιλώντας στη ρωσική εφημερίδα Argumenty i Fakty ο Medvedev.

Ούτε η ΕΕ δεν επέμεινε

Όπως είπε ο Medvedev, ούτε η ΕΕ δεν επέμεινε σε τόσο ριζοσπαστικά βήματα όπως η απαγόρευση της μεταφοράς φορτίων transit, αντιλαμβανόμενη τα πιθανά προβλήματα.
«Ωστόσο, η Λιθουανία υποκλίθηκε πειθήνια στους Αμερικάνους ευεργέτες της, δείχνοντας για άλλη φορά τις ανόητες ρωσοφοβικές συμπεριφορές της» υποστηρίζει ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας, επισημαίνοντας πως η απόφαση για την απαγόρευση των φορτίων που φτάνουν τις 60 σελίδες, είναι τόσο κατάπτυστη που δεν χρήζει κάποιου σχολιασμού.

Σκληρά αντίποινα

Όπως λέει ο Medvedev, τα ρωσικά αντίποινα κατά της Λιθουανίας θα είναι πολύ σκληρά και θα είναι ικανά να της κόψουν το οξυγόνο.
«Εννοείται πως η Ρωσία θα πάρει αντίποινα, τα οποία θα είναι και πολύ σκληρά.
Δεν θα τα εξειδικεύσω.
Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες, ένα σημαντικό μέρος αυτών είναι οικονομικής φύσης και είναι ικανά να κόψουν το οξυγόνο στους γείτονες μας στη Βαλτική, οι οποίοι έχουν ήδη κάνει εχθρικές κινήσεις» αναφέρει ο Medvedev, υποστηρίζοντας πως οι αποφάσεις της Λιθουανίας εντάσσονται στον πόλεμο που έχει εξαπολύσει η Δύση κατά της Ρωσίας.

Ασύμμετρες κινήσεις

«Υπάρχει ακόμα η πιθανότητα για ασύμμετρα μέτρα, τα οποία θα προκαλέσουν μια σημαντική κλιμάκωση της σύγκρουσης.
Μια τέτοια κλιμάκωση δεν θα ήταν καλή επιλογή.
Οι απλοί Λιθουανοί θα υποφέρουν από αυτήν την κίνηση, δεδομένου ότι και το βιοτικό τους επίπεδο δεν είναι και από τα ψηλότερα στην ΕΕ, μάλλον το αντίθετο» επισημαίνει ο Medvedev, ο οποίος αναφέρει πως οι πολίτες προσπαθούν να επιβιώσουν μέσα σε αυτό το θέατρο του παραλόγου.

Γ’ Παγκόσμιος αν απειληθεί η Κριμαία

Επιπλέον, ο Medvedev αναφέρθηκε και στο ζήτημα της Κριμαίας, υποστηρίζοντας πως οποιαδήποτε κίνηση κράτους-μέλους του ΝΑΤΟ εναντίον της θα ισοδυναμούσε με κήρυξη πολέμου στη Ρωσία και θα μπορούσε να οδηγήσει «στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο».
«Για εμάς, η Κριμαία είναι τμήμα της Ρωσίας.
Κι αυτό σημαίνει για πάντα.
Οποιαδήποτε προσπάθεια καταπάτησης στην Κριμαία είναι κήρυξη πολέμου εναντίον της χώρας μας.
Κι αν αυτό γίνει από οποιοδήποτε κράτος-μέλος του NATO, αυτό θα σημάνει πόλεμο με ολόκληρη τη βορειοατλαντική συμμαχία, τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Την απόλυτη καταστροφή» υποστηρίζει ο Medvedev, τονίζοντας πως εάν η Φινλανδία και η Σουηδία ενταχθούν στο NATO, η Μόσχα θα ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας στα σύνορά της κι είναι «έτοιμη για μέτρα αντιποίνων», που μπορεί να συμπεριλάβουν την ανάπτυξη υπερηχητικών πυραύλων Ισκαντέρ «στο κατώφλι τους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης