Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στήριξη Κίνας: Θα παρακάμψουμε τις κυρώσεις για την προμήθεια στη Ρωσία εξαρτημάτων αεροσκαφών

Στήριξη Κίνας: Θα παρακάμψουμε τις κυρώσεις για την προμήθεια στη Ρωσία εξαρτημάτων αεροσκαφών
Η Ουάσιγκτον προειδοποίησε το Πεκίνο να μην χρησιμοποιήσει τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που δημιουργούνται από τις δυτικές κυρώσεις κατά της Μόσχας για να βοηθήσει τη Ρωσία να παρακάμψει τους ελέγχους των εξαγωγών και τους οικονομικούς περιορισμούς
Σχετικά Άρθρα
Κινέζος διπλωμάτης δήλωσε ότι η Κίνα είναι έτοιμη να προμηθεύσει τη Ρωσία με εξαρτήματα αεροσκαφών μέσω «ορισμένων καναλιών» που μπορούν να παρακάμψουν τις ΗΠΑ. και ευρωπαϊκές κυρώσεις.
«Είμαστε έτοιμοι να προμηθεύσουμε εξαρτήματα στη Ρωσία. οργανώνουμε μια τέτοια συνεργασία», δήλωσε ο Κινέζος πρεσβευτής στη Μόσχα Zhang Hanhui στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS τη Κυριακή 26 Ιουνίου 2022.
«Οι αεροπορικές εταιρείες που αντιμετωπίζουν προβλήματα αυτήν τη στιγμή, έχουν διαθέσιμα ορισμένα κανάλια, δεν υπάρχουν περιορισμοί από την κινεζική πλευρά», πρόσθεσε ο διπλωμάτης.
Ο Zhang δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για αυτά τα «ορισμένα κανάλια», στα οποία αναφέρθηκε.

Μυστικότητα

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παρατηρήσεις του Zhang δεν δημοσιεύθηκαν σε κανένα επίσημο κινεζικό μέσο.
Η κινεζική πύλη ειδήσεων NetEase ήταν το μόνο μέσο που κάλυψε την ιστορία, αλλά αφαιρέθηκε αμέσως μετά τη δημοσίευσή της.
Νωρίτερα τον Μάρτιο, η Ουάσιγκτον προειδοποίησε το Πεκίνο να μην χρησιμοποιήσει τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που δημιουργούνται από τις δυτικές κυρώσεις κατά της Μόσχας για να βοηθήσει τη Ρωσία να παρακάμψει τους ελέγχους των εξαγωγών και τους οικονομικούς περιορισμούς.

Κυρώσεις στα αεροσκάφη

Από τότε που η Ρωσία ξεκίνησε την εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο, οι δυτικές χώρες απαγόρευσαν την εξαγωγή, τη μίσθωση και την προμήθεια αεροσκαφών και εξαρτημάτων στη Ρωσία ως μέρος μιας σειράς κυρώσεων.
Σε απάντηση, η Ρωσία κατέσχεσε το ξένο αεροσκάφος που μισθώθηκε από αεροπορικές εταιρείες. \
Η Μόσχα ψήφισε νόμο που επιτρέπει στις ρωσικές αεροπορικές εταιρείες να καταχωρούν εκ νέου μισθωμένα αεροσκάφη στη Ρωσία, κατά παράβαση των διεθνών κανόνων.
Μια έκθεση της 29ης Μαρτίου από το Cirium, μια πηγή δεδομένων για την αεροπορική και ταξιδιωτική βιομηχανία, αποκάλυψε ότι η Ρωσία διαθέτει 980 επιβατικά αεροσκάφη σε λειτουργία, 777 από τα οποία είναι μισθωμένα από ξένες χώρες.
Αυτό σημαίνει ότι αυτά τα αεροσκάφη, τα οποία δεν είχαν πρόσβαση σε ανταλλακτικά και δεν συντηρούνταν σωστά, λειτουργούσαν σε τόσο κακή κατάσταση για σχεδόν τέσσερις μήνες.

Κίνα και Ρωσία εμβαθύνουν την αμοιβαία συνεργασία

Οι δηλώσεις του Zhang έγιναν σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο TASS κατά τη διάρκεια ενός διεθνούς οικονομικού φόρουμ που η Ρωσία φιλοξένησε στις 15–18 Ιουνίου στην Αγία Πετρούπολη. Αγία Πετρούπολη.
Η Κίνα ήταν ζωτικής σημασίας προσκεκλημένος του ετήσιου φόρουμ της Ρωσίας, αλλά ο επικεφαλής του καθεστώτος, Xi Jinping,, παρευρέθηκε στη διάσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης.
Κατά τη διάρκεια του σινο-ρωσικού επιχειρηματικού διαλόγου που διεξήχθη στις 16 Ιουνίου, ο Zhang δήλωσε ότι και οι δύο πλευρές έχουν «βαθιά τις στρατηγικές υποστηρίξεις και τα αμοιβαία συμφέροντα στους τομείς της ενέργειας, της πυρηνικής ενέργειας, της αεροπορίας, της αεροδιαστημικής και των υποδομών», ανέφεραν τον Ιούνιο οι China Times..

Το διμερές εμπόριο εκτινάσσεται

Ο Zhang ανέφερε επίσης επίσημα στοιχεία, λέγοντας ότι το 2021, το σινο-ρωσικό διμερές εμπόριο έφτασε σε ιστορικό υψηλό άνω των 140 δισεκατομμυρίων δολαρίων και μόνο τους πρώτους πέντε μήνες του τρέχοντος έτους, ξεπέρασε τα 65 δισεκατομμύρια δολάρια, αύξηση 28,9 τοις εκατό από το ίδιο περίοδο του περασμένου έτους.
Μια μέρα νωρίτερα, ο Χι επισήμανε σε συνομιλία με τον Putin ότι οι δύο πλευρές «θα αναπτύξουν περαιτέρω στρατιωτικούς και στρατιωτικο-τεχνικούς δεσμούς», ανέφερε η VOA στις 17 Ιουνίου.
Στον απόηχο της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, η φιλοδοξία του Χι να ενώσει την Ταϊβάν με την κινεζική επικρατεια  τραβήξει ακόμη περισσότερο την προσοχή της διεθνούς κοινότητας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης