Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προχωρά το σχέδιο διαμελισμού της Ουκρανίας – Ενσωμάτωση Kherson, Zaporizhzhia στην Κριμαία

Προχωρά το σχέδιο διαμελισμού της Ουκρανίας – Ενσωμάτωση Kherson, Zaporizhzhia στην Κριμαία
Οι αρχές της Kherson αναφέρουν πως το δημοψήφισμα για την ένωση με τη Ρωσία θα γίνει το φθινόπωρο
Σχετικά Άρθρα

Με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Donbass να μαίνονται με ιδιαίτερη σφοδρότητα και με το ρωσικό στρατό να κερδίζει περισσότερα εδάφη και να εδραιώνει διαρκώς τις θέσεις του, τα σχέδια για τον διαμελισμό της Ουκρανίας προχωρούν, καθώς πλέον γίνεται λόγος για σχέδια ενσωμάτωσης των νότιων επαρχιών της Kherson και της Zaporizhzia στην Κριμαία.
Σε δηλώσεις του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, ο Georgy Muradov, μόνιμος αντιπρόσωπος της Κριμαίας στον πρόεδρο της Ρωσίας και αναπληρωτής πρωθυπουργός της κυβέρνησης της Κριμαίας, υποστήριξε πως προχωρούν τα σχέδια ενοποίησης της Κριμαίας με τις απελευθερωμένες επαρχίες της Kherson και της Zaporizhzhia.
Όπως υποστήριξε ο Muradov, ήδη έχουν εδραιωθεί οικονομικές και εμπορικές σχέσεις των δύο αυτών επαρχιών της νότιας Ουκρανίας με τη Κριμαία (προσαρτήθηκε το 2014 στη Ρωσία) ενώ έχει αποκατασταθεί η οδική και σιδηροδρομική σύνδεση των περιοχών αυτών για τη μεταφορά εμπορευμάτων. Όπως είπε ο Ρώσος αξιωματούχος, πλέον αυτό που συζητείται και μένει να αποφασιστεί είναι και η μεταφορά επιβατών – μέσω Ι.Χ. ή τρένων – ανάμεσα στις επαρχίες αυτές.

Δημοψήφισμα το φθινόπωρο

Σε σημερινές του δηλώσεις ο Kirill Stremousov, αναπληρωτής επικεφαλής της πολιτικό – στρατιωτικής κυβέρνησης που έχει οριστεί στην Kherson από τη Ρωσία, υποστήριξε πως πριν από το τέλος του 2022 θα γίνει το δημοψήφισμα για την ένωση της επαρχίας με τη Ρωσία.
Μάλιστα προσδιόρισε πως το δημοψήφισμα θα γίνει το φθινόπωρο ενώ εκτίμησε πως οι περισσότεροι κάτοικοι της Kherson θα υποστηρίξουν την προσάρτηση της περιοχής στη Ρωσία.
«Θα κάνουμε φέτος ένα δημοψήφισμα.
Και μετά το δημοψήφισμα αυτό, θα απευθυνθούμε στους ηγέτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας για να μας δεχθούν στους κόλπους της Ρωσίας» υποστήριξε ο Stremousov, ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πορεία της Κριμαίας τα τελευταία 8 χρόνια, μετά την προσάρτηση της στη Ρωσία.
«Η Κριμαία δεν θα μπορούσε να είχε επιτύχει μια τόσο δυναμική ανάπτυξη, εάν παρέμενε μέρος της Ουκρανίας.
Η Κριμαία είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο ανάπτυξης σήμερα, «άνθησε» τα τελευταία 8 χρόνια.
Υπό την Ουκρανία, θα ήταν αδύνατο να επιτευχθεί μια τόσο δυναμική ανάπτυξη» είπε ο Stremousov, αναφέροντας πως αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει με την περιοχή στην Ουκρανία.

Υπό ρωσική μιντιακή κάλυψη

Όπως ανακοίνωσε σήμερα 21/6 ο ρωσικός στρατός, το σύνολο της περιφέρειας της Kherson έχει συνδεθεί με τους ρωσικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, οι οποίοι θα είναι πλέον προσβάσιμοι «δωρεάν».
«Ειδικοί των μονάδων μεταδόσεων των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων συνέδεσαν τον τελευταίο από τους επτά τηλεοπτικούς αναμεταδότες της περιφέρειας της Kherson με τους ρωσικούς τηλεοπτικούς σταθμούς», ανακοίνωσε το ρωσικό πρακτορείο Άμυνας, επισημαίνοντας πως οι περίπου ένα εκατομμύριο κάτοικοι της εν λόγω περιφέρειας έχουν τώρα «δωρεάν» πρόσβαση στους κύριους ρωσικούς σταθμούς, ιδιαίτερα εκείνους της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης VGTRK, η οποία αναμεταδίδει τη γραμμή του Κρεμλίνου.
Πέρα από τη μιντιακή κάλυψη, η Ρωσία έχει σπεύσει να επιβάλλει στην Kherson και το ρούβλι ως επίσημο νόμισμα για τις συναλλαγές.

Σιδηροδρομική σύνδεση με Zaporizhzhia

Εν τω μεταξύ, από την 1η Ιουλίου αναμένεται να αρχίσει και η σιδηροδρομική σύνδεση της Κριμαίας με την περιοχή της Zaporizhzhia, όπως ανακοίνωσε ο Vladimir Rogov, μέλος της πολιτικό – στρατιωτικής διοίκησης που έχει τοποθετηθεί στη Zaporizhzhia.
«Η σιδηροδρομική σύνδεση με την Κριμαία σχεδιάζεται να αρχίσει από την 1η Ιουλίου.
Μιλάμε για εμπορικές και επιβατικές μεταφορές.
Η επιβατική κίνηση θα αρχίσει με μια πειραματική μορφή, έτσι ώστε να αποφασιστεί ο αριθμός των ανθρώπων που θέλει να χρησιμοποιήσει το σιδηρόδρομο για τη μετακίνηση τους» είπε ο Rogov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης