Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Η αποστολή αμερικανικών όπλων στην Ουκρανία μας οδηγεί σε έναν απευθείας πόλεμο με τις ΗΠΑ, με «απρόβλεπτες συνέπειες»

Ρωσία: Η αποστολή αμερικανικών όπλων στην Ουκρανία μας οδηγεί σε έναν απευθείας πόλεμο με τις ΗΠΑ, με «απρόβλεπτες συνέπειες»

H Μόσχα προειδοποιεί την Ουάσινγκτον για απευθείας στρατιωτική αντιπαράθεση, καθώς συνεχίζει τις αποστολές όπλων στην Ουκρανία

Σχετικά Άρθρα

Προμηθεύοντας με όπλα την Ουκρανία, οι ΗΠΑ δεν θα μπορέσουν να στερήσουν τη Ρωσία από το δικαίωμα της φωνής της στις διεθνείς υποθέσεις και να την αναγκάσουν να συμμορφωθεί με τους αμερικανικούς κανόνες, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergei Lavrov σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Rossiya. 1 τηλεοπτικό κανάλι την Κυριακή.
Όταν ρωτήθηκε για το τι προσπαθούν να επιτύχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες στέλνοντας επιπλέον αποστολές όπλων στην Ουκρανία, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε ότι η Ουάσιγκτον είχε διακηρύξει αυτούς τους στόχους εδώ και πολύ καιρό.
«Πετυχαίνουν αυτό που ανακοίνωσαν εδώ και πολύ καιρό, ότι η Ρωσία πρέπει να γνωρίζει τη θέση της, η Ρωσία δεν έχει το δικαίωμα στη δική της φωνή στις διεθνείς υποθέσεις, η Ρωσία πρέπει να συμμορφωθεί με τους κανόνες που δημιουργήθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Αυτό είναι όλο. Νομίζω ότι καταλαβαίνουν πολύ καλά ότι δεν θα τα καταφέρουν», τόνισε ο Lavrov.

Απευθείας πόλεμος με ΗΠΑ

Νωρίτερα, ο Ρώσος πρεσβευτής στις Ηνωμένες Πολιτείες Anatoli Antonov είπε ότι η άντληση της κυβέρνησης του Κιέβου με αμερικανικά όπλα είναι ένας δρόμος για την άμεση στρατιωτική αντιπαράθεση μεταξύ των δύο μεγαλύτερων πυρηνικών υπερδυνάμεων, γεμάτη με «απρόβλεπτες συνέπειες».
Τα ρωσικά προσχέδια συμφωνιών για τις εγγυήσεις ασφαλείας θα επανεξεταστούν όταν ολοκληρωθεί η ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, έγραψε ο Ρώσος πρεσβευτής στις ΗΠΑ, Anatoly Antonov σε άρθρο του στο Newsweek.
«Επιτρέψτε μου να σας υπενθυμίσω ότι κανείς δεν έχει αφαιρέσει από το τραπέζι τα ρωσικά προσχέδια συμφωνιών για τις εγγυήσεις ασφαλείας.
Φυσικά, αφού τελειώσει η ειδική στρατιωτική επιχείρηση, το περιεχόμενό τους θα πρέπει να προσαρμοστεί στην πραγματικότητα», έγραψε ο διπλωμάτης.
Οι μελλοντικές εξελίξεις στην Ουκρανία θα αποκαλύψουν τον βαθμό ετοιμότητας της Δύσης να λάβει υπόψη τις ανησυχίες της Ρωσίας για την ασφάλειά της, συνέχισε.
«Όσον αφορά την ίδια την Ουκρανία, η εξέλιξη της κατάστασης με αυτή τη χώρα είναι μια λυδία λίθος που θα δείξει την ετοιμότητα των δυτικών κρατών να λάβουν υπόψη τις ρωσικές ανησυχίες.
Η περαιτέρω πρόοδος προς τη σταθεροποίηση της ευρωπαϊκής ασφάλειας θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα της διευθέτησης της κρίσης διαδικασία στην Ουκρανία», ανέφερε ο Antonov, όπως μεταδίδει το Tass.

«Η Ρωσία είχε προειδοποιήσει»

Σύμφωνα με τα λόγια του, οι ΗΠΑ είχαν αρχίσει να παρεμβαίνουν στην εσωτερική πολιτική της Ρωσίας και να δημιουργούν απειλές για την εθνική ασφάλεια στη χώρα, πλησιάζοντας όλο και πιο κοντά στα σύνορά της.
«Για πολύ καιρό, εξηγούσαμε υπομονετικά στους συναδέλφους μας το απαράδεκτο τέτοιων ενεργειών.
Προειδοποιήσαμε για την επικείμενη ισχυρή και επαρκή απάντηση.
Δεν μας άκουσαν και προσπάθησαν να μας αγνοήσουν ισχυριζόμενοι ότι η θέση μας είναι "στην πίσω κάθισμα», είπε χαρακτηριστικά.www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης