Τελευταία Νέα
Διεθνή

Β. Κορέα: Αντιμέτωπη με νέα επιδημία εν μέσω της μάχης κατά της covid – Φόβοι για χολέρα ή τύφο

Β. Κορέα: Αντιμέτωπη με νέα επιδημία εν μέσω της μάχης κατά της covid – Φόβοι για χολέρα ή τύφο
Πάνω από 4,56 εκατομμύρια τα κρούσματα covid, στους 73 επισήμως οι νεκροί
Σχετικά Άρθρα

Αντιμέτωπη με μια νέα επιδημία, η οποία έχει να κάνει με εντερικά προβλήματα, είναι η Βόρεια Κορέα, η οποία δίνει μάχη για να περιορίσει την πανδημία της covid.
Συγκεκριμένα γίνεται λόγος για μια «οξεία εντερική επιδημία» σε μια αγροτική περιοχή στα δυτικά της χώρας, αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν συγκεκριμένες αναφορές ούτε για την ταυτοποίηση της νόσου ούτε για τον αριθμό των νοσούντων.
«Ο Kim Jong un τόνισε την ανάγκη να περιοριστεί η επιδημία όσο το δυνατόν πιο σύντομα λαμβάνοντας το μέτρο του περιορισμού όλων των ύποπτων κρουσμάτων έτσι ώστε να περιοριστεί πλήρως η εξάπλωση της και να επιβεβαιωθούν τα κρούσματα μέσω επιδημιολογικών και επιστημονικών εξετάσεων» μετέδωσε το βορειοκορεατικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.
Σημειώνεται πως η περιοχή που καταγράφεται η έξαρση της νέας αυτής επιδημίας είναι η επαρχία Hwanghae, η οποία είναι και η βασική γεωργική περιοχή της χώρας, γεγονός που εγείρει ανησυχίες για νέες επιπτώσεις στην ήδη ελλειμματική και προβληματική διατροφική αλυσίδα της Β. Κορέας.

Φόβοι για χολέρα ή τύφο

Πληροφορίες από τη Νότια Κορέα αναφέρουν πως η οξεία αυτή εντερική επιδημία, μπορεί να είναι χολέρα ή τύφος, επισημαίνοντας πως η βορειοκορεατική κυβέρνηση παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της επιδημίας.
Μάλιστα, οι υπηρεσίες πληροφοριών της Νότιας Κορέας αναφέρουν πως ο τύφος υπήρχε στη Βόρεια Κορέα πολύ πριν ξεσπάσει η πανδημία της covid.
Όπως επισημαίνουν Νοτιοκορεάτες επιστήμονες, το ανησυχητικό δεν είναι ότι καταγράφονται αυτές οι ασθένειες στη Β. Κορέα αλλά ότι αυτές έρχονται σε μια στιγμή που η χώρα παλεύει με τον κορωνοϊό, και ενώ υπάρχουν δραματικές ελλείψεις σε φάρμακα και τρόφιμα.
Σημειώνεται πως η Νότια Κορέα έχει προτείνει τη Β. Κορέα να τη συνδράμει στην αντιμετώπιση της covid, πρόταση στην οποία δεν έχει απαντήσει καν η βορειοκορεατική κυβέρνηση.

Μάχη με την covid

Την ίδια στιγμή, η Β. Κορέα συνεχίζει τη μάχη με την πανδημία του κορωνοϊού, αναφέροντας περισσότερα από 26.000 κρούσματα (άτομα με πυρετό) το τελευταίο 24ωρο.
Συνολικά η Β. Κορέα έχει αναφέρει περίπου 4,56 εκατομμύρια κρούσματα καθώς και 73 θανάτους από την έναρξη της πανδημίας, η οποία άρχισε στα τέλη Απριλίου.
Σημειώνεται πως οι Βορειοκορεάτες δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της covid, ενώ γίνεται λόγος και για τεράστιες ελλείψεις σε φάρμακα και στα νοσοκομεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης