Τελευταία Νέα
Διεθνή

Aπίστευτο και όμως αμερικανικό: Η Αστυνομία του Michigan λέει ότι δεν θα ανταποκριθεί σε όλες τις κλήσεις…λόγω καυσίμων

Aπίστευτο και όμως αμερικανικό: Η Αστυνομία του Michigan λέει ότι δεν θα ανταποκριθεί σε όλες τις κλήσεις…λόγω καυσίμων
Το γραφείο του σερίφη σε αστυνομικό τμήμα του Μίσιγκαν (ΗΠΑ) λέει ότι έχει ήδη ξεπεράσει τον προϋπολογισμό καυσίμων λόγω ακρίβειας και δεν δύναται να ανταποκριθεί περαιτέρω!
Σχετικά Άρθρα
Καθώς οι τιμές βενζίνης και φυσικού αερίου εκτοξεύτηκαν σε νέο υψηλό όλων των εποχών την Πέμπτη 9/6, ένα αστυνομικό τμήμα στο Μίσιγκαν ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί σε όλες τις κλήσεις έκτακτης ανάγκης του 911, επειδή έχει ήδη ξεπεράσει τον προϋπολογισμό του όσον αφορά στα καύσιμα και δεν «σηκώνει» το οικονομικό έξοδο.

Το ABC News ανέφερε ότι το γραφείο του σερίφη της κομητείας Isabella "έχει ήδη ξεπεράσει τον προϋπολογισμό των καυσίμων", επομένως θα λειτουργεί επιλεκτικά, δηλαδή, θα προσπαθεί να δίνει λύσεις μέσω... τηλεφώνου σε  ορισμένες κλήσεις αντί να εμφανιστεί αυτοπροσώπως και σε πιο... βαριές περιπτώσεις θα μεταβαίνει περιπολικό επί τόπου!
1_352.JPG
Ο Σερίφης είπε στους δημοσιογράφους ότι θα χρειαστεί να περάσουν «μερικοί μήνες» μέχρι να εγκριθεί ένας νέος προϋπολογισμός για τα καύσιμα.

Εκτόξευση των τιμών ενέργειας

Αξίζει να σημειωθεί πως, οι τιμές του φυσικού αερίου έχουν εκτοξευθεί πάνω ​​από τα 5 δολάρια ανά γαλόνι στο Μίσιγκαν, με τον εθνικό μέσο όρο τώρα στα 4,97 δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία της ΑΑΑ.
Οι τιμές έχουν εκτοξευθεί στα ύψη για δωδέκατη συνεχόμενη ημέρα και έχουν αυξηθεί 26 σεντς σε μόλις μία εβδομάδα και 65 σεντς σε έναν μήνα.
Η μέση τιμή της βενζίνης στις ΗΠΑ αυξήθηκε για πρώτη φορά σήμερα, άνω των πέντε δολαρίων το γαλόνι (3,785 λίτρα) σύμφωνα με τα στοιχεία της ένωσης (American Automobile Association -ΑΑΑ), αυξάνοντας το κόστος των καυσίμων, που επηρεάζουν ουσιαστικά τη συνέχιση της ανοδικής πορείας του πληθωρισμού.
Η μέση τιμή των κανονικής αμόλυβδης βενζίνης αυξήθηκε σήμερα Σάββατο 11 Ιουνίου, στα 5,004 δολάρια το γαλόνι, από την τιμή των 4,986 δολαρίων που πωλούνταν χθες.

Οι τιμές έχουν υπερδιπλασιαστεί από τότε που μπήκε ο Joe Biden στον Λευκό Οίκο.

Οι τιμές της βενζίνης, έχουν εξελιχθεί σε έναν πραγματικό πονοκέφαλο για τον πρόεδρο Joe Biden, αλλά και για τους Δημοκρατικούς στο Κογκρέσο, καθώς προσπαθούν να διατηρήσουν την οριακή πλειοψηφία τους, στον ορίζοντα των ενδιάμεσων εκλογών που θα πραγματοποιηθούν το Νοέμβριο.
Ο Biden έχει προσπαθήσει με πολλούς τρόπους να μειώσει τις τιμές, συμπεριλαμβανομένης της απελευθέρωσης αριθμού ρεκόρ βαρελιών από τα στρατηγικά αποθέματα των ΗΠΑ, την παραίτηση από τους κανόνες για την παραγωγή καλοκαιρινής βενζίνης και της πίεσης προς τις μεγάλες χώρες του ΟΠΕΚ να αυξήσουν την παραγωγή.
Ωστόσο, οι τιμές των καυσίμων έχουν εκτοξευθεί σε όλο τον κόσμο εξαιτίας ενός συνδυασμού αναζωογόνησης της ζήτησης, κυρώσεων στην Ρωσία μετά την εισβολή της στην Ουκρανία και συμπίεσης της ικανότητας διύλισης.
Παρ' όλα αυτά, οι οικονομολόγοι αναμένουν ότι η ζήτηση μπορεί να αρχίσει να μειώνεται εάν οι τιμές παραμείνουν πάνω από τα 5 δολάρια το βαρέλι για μια διαρκή περίοδο.
"Στο επίπεδο των 5 δολαρίων θα μπορούσαμε να δούμε πολύ μεγάλες ποσότητες καταστροφής της ζήτησης βενζίνης", δήλωσε ο Reid L'Anson, ανώτερος οικονομολόγος της Kpler.
Με προσαρμογή για τον πληθωρισμό, ο μέσος όρος της τιμής της βενζίνης στις ΗΠΑ εξακολουθεί να είναι περίπου 8% κάτω από τα υψηλά επίπεδα του Ιουνίου 2008 (ήταν γύρω στα 5,41 δολάρια το γαλόνι), σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Ενέργειας.
Οι επικριτές της κυβέρνησης Biden και των Δημοκρατικών τονίζουν ότι αμφότεροι δεν φαίνεται να έχουν καμία στρατηγική για την καταπολέμηση της κρίσης και τώρα επικεντρώνονται κατά του Trump.
3_215.JPG
Joe Biden: Οι πετρελαϊκές εταιρίες περιορίζουν την παραγωγή τους για να διατηρούν ψηλά τις τιμές και το κέρδος

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Αμερικανός πρόεδρος σε δηλώσεις του κατέκρινε τις πετρελαϊκές εταιρίες όπως η Exxon Mobil πως σκόπιμα δεν αυξάνουν την παραγωγή και δεν επενδύουν στην παραγωγή για να διατηρούν ψηλά τις τιμές και το κέρδος.
«H Exxon κέρδισε τόσα χρήματα που έφθασαν στο Θεό και τον ξεπέρασαν αυτό το τρίμηνο», δήλωσε αστειευόμενος ο Biden κατηγορώντας εκ νέου τον αμερικανικό πετρελαϊκό κολοσσό ότι δεν αυξάνει την παραγωγή του πετρελαίου, κάτι που θα μπορούσε να μειώσει τις τιμές, με μόνο σκοπό να αυξάνει τα κέρδη του.
"Θέλω να πω κάτι για τις πετρελαϊκές εταιρίες, έχουμε 9.000 άδειες γεώτρησης.
Αυτές δεν κάνουν γεωτρήσεις», υπογράμμισε στο περιθώριο ομιλίας του για τον πληθωρισμό, που εκφώνησε από το λιμάνι του Λος 'Αντζελες, στην Καλιφόρνια.

Exxon, αρχίστε να επενδύετε και να πληρώνετε τους φόρους σας

«Τίποτα δεν άλλαξε και αυτές δεν τηρούν τον νόμο», κατήγγειλε ακόμη.
«Πάντα πίστευα ότι οι Ρεπουμπλικάνοι ήταν υπέρ των επενδύσεων.
Exxon, αρχίστε να επενδύετε και να πληρώνετε τους φόρους σας», είπε τέλος.
Η ExxonMobil άντλησε λιγότερο πετρέλαιο και φυσικό αέριο το πρώτο τρίμηνο του 2022, εξαιτίας της κακοκαιρίας, των εργασιών συντήρησης και της πώλησης δραστηριοτήτων, διαβεβαιώνει ο όμιλος.
Ωστόσο η εταιρία επωφελήθηκε από την αύξηση της τιμής του αργού που αύξησε σε μεγάλο βαθμό τον κύκλο εργασιών της, για να διπλασιάσει το καθαρό της κέρδος, παρά μια ζημία σε σχέση με την αποχώρησή της από τη Ρωσία.

www.bankingnews.gr


 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης