Τελευταία Νέα
Διεθνή

Arestovych (Σύμβουλος Zelensky): Τουλάχιστον 10.000 στρατιώτες έχασε η Ουκρανία στις 100+ μέρες του πολέμου

Arestovych (Σύμβουλος Zelensky): Τουλάχιστον 10.000 στρατιώτες έχασε η Ουκρανία στις 100+ μέρες του πολέμου
Για πρώτη φορά, η Ουκρανία έδωσε έναν αριθμό για τον αριθμό των στρατιωτών που έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής - και, όπως φοβόταν, είναι πολύ υψηλός, σύμφωνα με την Bild
Σχετικά Άρθρα

Περίπου 10.000 στρατιώτες του ουκρανικού στρατού έχουν σκοτωθεί από τη ρωσική εισβολή του Φεβρουαρίου, σύμφωνα με δηλώσεις του Olexiy Arestovych, συμβούλου του Προέδρου Volodymyr Zelenksy, σε βιντεοσκοπημένη συνέντευξη.
Λίγο νωρίτερα, ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Olexiy Resnikov είχε παραπονεθεί ότι μέχρι και 100 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώνονται καθημερινά.
Για πρώτη φορά, η Ουκρανία έδωσε έναν αριθμό για τον αριθμό των στρατιωτών που έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής - και, όπως φοβόταν, είναι πολύ υψηλός, σύμφωνα με την Bild.

Υψηλές και οι ρωσικές απώλειες

Αλλά οι ρωσικές απώλειες λέγεται ότι είναι πολύ πιο δραματικές καθώς, σύμφωνα με τον Arestovych, περισσότεροι Ρώσοι παρά Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώνονται σε μόνιμη βάση.
Την Παρασκευή, οι επιθέσεις του ουκρανικού πυροβολικού με δυτικά πυρομαχικά ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικές, είπε και μίλησε για περίπου 600 πεσόντες Ρώσους στρατιώτες.
Ήλπιζε επίσης ότι η Δύση θα προμήθευε όπλα και πυρομαχικά ακόμη πιο γρήγορα. Προκειμένου να αποκρούσει τη ρωσική επίθεση, η Ουκρανία χρειάζεται, μεταξύ άλλων, γρήγορα περισσότερη δύναμη πυρός πυροβολικού, δήλωσε ο Arestovytch.
Η πόλη Severodonetsk στην ανατολική Ουκρανία είναι ιδιαίτερα σκληρά μαχόμενη εδώ και μέρες.
Ο κυβερνήτης Sergiy Gaidai περιέγραψε πριν από λίγες ημέρες το φρικτό και βάναυσο μπρος-πίσω για τον έλεγχο του τελευταίου προμαχώνα στην περιοχή του Luhansk.
Ο ρωσικός στρατός "βομβαρδίζει τις θέσεις μας για ώρες, μετά στέλνει έναν λόχο από πρόσφατα κινητοποιημένους στρατιώτες, πεθαίνουν, μετά συνειδητοποιούν ότι υπάρχουν ακόμα θύλακες αντίστασης και αρχίζουν πάλι τους βομβαρδισμούς", δήλωσε ο Gajdaj.

4ος μήνας εισβολής

Έτσι είναι τα πράγματα στον τέταρτο μήνα της ρωσικής εισβολής.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky δήλωσε την Τρίτη κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη γραμμή του μετώπου ότι περισσότεροι από 31 000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί από την έναρξη του πολέμου στα τέλη Φεβρουαρίου. Αυτό αντιστοιχεί σε σχεδόν 300 θανάτους την ημέρα.
Τα στοιχεία δεν μπορούν να επαληθευτούν ανεξάρτητα.
Αλλά είναι σαφές ότι ο βίαιος επιθετικός πόλεμος του Βλαντιμίρ Πούτιν αφήνει πολύ θάνατο και καταστροφή στο πέρασμά του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης