Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπ. Άμυνας Ουκρανίας: Στρατηγικός στόχος της Ρωσίας είναι η πλήρης καταστροφή μας

Υπ. Άμυνας Ουκρανίας: Στρατηγικός στόχος της Ρωσίας είναι η πλήρης καταστροφή μας
Δεν θα μας αφήσουν να ζήσουμε ειρηνικά ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως ο ρωσικός στρατός αναζητά αδύναμα σημεία της ουκρανικής άμυνας στην περιοχή του ποταμού Siverskyi Donets διατύπωσε ο Oleksandr Motuzyanyk, εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας, αναφέροντας πως οι Ρώσοι εγκατέλειψαν την προσπάθεια τους να εξαπολύσουν εκτεταμένες επιθέσεις στην περιοχή.
«Στρατηγικός στόχος της Ρωσίας είναι να καταστρέψει τελείως την Ουκρανία.
Δεν θα μας αφήσουν να ζήσουμε ειρηνικά.
Η Ρωσική Ομοσπονδία θέλει την ολοκληρωτική καταστροφή του ουκρανικού κράτους και την τοποθέτηση μιας κυβέρνησης που θα ελέγχει πλήρως» υποστήριξε ο Motuzyanyk.
Όπως είπε, η κατάσταση είναι πολύ πιο ήρεμη στην νότια Ουκρανία, όπου η Ρωσία προσπαθεί να επιβάλλει την κυριαρχία της στις επαρχίες της Kherson και της Zaporizhzhia.
Πάντως, ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι έπληξε ρωσικές θέσεις στην περιοχή της Kherson, στη νότια Ουκρανία, μια περιοχή που βρίσκεται σχεδόν ολόκληρη υπό τον έλεγχο της Ρωσίας και όπου το Κίεβο ανησυχεί πως η Μόσχα θα οργανώσει σύντομα δημοψήφισμα για την προσάρτησή της.
«Η πολεμική μας αεροπορία έπληξε ρωσικές θέσεις, σημεία όπου έχει συγκεντρωθεί εξοπλισμός και προσωπικό και αποθήκες γύρω από πέντε πόλεις της επαρχίας της Kherson», ανακοίνωσε στο Facebook το γενικό επιτελείο στρατού της Ουκρανίας.
Σχεδόν όλη η επαρχία της Kherson καταλήφθηκε από τα ρωσικά στρατεύματα ήδη από τις πρώτες ημέρες της εισβολής στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης