Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζεται η ρωσική προέλαση - Δραματικές απώλειες των Ουκρανών χάνουν 200 στρατιώτες την ημέρα, τραυματίζονται 500

Συνεχίζεται η ρωσική προέλαση - Δραματικές απώλειες των Ουκρανών χάνουν 200 στρατιώτες την ημέρα, τραυματίζονται 500
Η Ουκρανία αναγνωρίζει ότι σκοτώνονται από 100 έως 200 στρατιώτες την ημέρα, ανέφερε ο Mikhail Podolyak, σύμβουλος του επικεφαλής του γραφείου του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky

(upd) Η μεθοδική ρωσική προέλαση και ο καλύτερος συντονισμός των κύριων όπλων έχουν αποφέρει θετικά αποτελέσματα για τις ρωσικές δυνάμεις προκαλώντας μεγάλες απώλειες στους Ουκρανούς…
Η Ουκρανία αναγνωρίζει ότι σκοτώνονται από 100 έως 200 στρατιώτες την ημέρα, ανέφερε ο Mikhail Podolyak, σύμβουλος του επικεφαλής του γραφείου του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky.
Ένας βασικός λόγος για τις μεγάλες απώλειες των Ουκρανών την έλλειψη ισοτιμίας μεταξύ των δυνατοτήτων της Ρωσικής Ομοσπονδίας σε σχέση με τον Ουκρανικό στρατό.
Η Ουκρανία χρειάζεται εκατοντάδες συστήματα πυροβολικού από τη Δύση, χρειάζεται έως και 300 διαφορετικά συστήματα ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Oleksiy Reznikov αναγνώρισε ότι οι απώλειες της Ουκρανίας ανέρχονται έως και 100 στρατιώτες ημερησίως ενώ περίπου 500 τραυματίζονται καθημερινά.

Skibitsky (Ουκρανία): Χάνουμε από τη Ρωσία στη πρώτη γραμμή

Στην παραδοχή ότι η Ουκρανία χάνει στην πρώτη γραμμή του μετώπου από τη Ρωσία προχώρησε ο αναπληρωτής επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Ουκρανίας, Vadym Skibitsky, επισημαίνοντας πως πλέον η Ουκρανία εξαρτάται σχεδόν αποκλειστικά από τον οπλισμό που θα λάβει από τη Δύση για να μπορέσει να αντιμετωπίσει το ρωσικό στρατό.
«Πλέον έχουμε έναν πόλεμο πυροβολικού.
Η πρώτη γραμμή είναι εκεί που θα κριθεί το μέλλον.
Και τώρα χάνουμε σε όρους πυροβολικού» είπε μιλώντας στον Guardian ο Skibitsky, επισημαίνοντας πως πλέον όλα εξαρτώνται από τα όπλα που παραδίδει η Δύση στην Ουκρανία.

Είναι πόλεμος πυροβολικού, μείναμε από όπλα

«Η Ουκρανία έχει μια μονάδα πυροβολικού για κάθε 10 με 15 ρωσικές.
Οι δυτικοί μας εταίροι, μας έχουν δώσει μόλις το 10% αυτών που έχουν.
Η Ουκρανία κάνει χρήση περίπου 5.000 με 6.000 βολών πυροβολικού την ημέρα» υποστήριξε ο Skibitsky, αναφέροντας πως οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν «εξαντλήσει όλα τα πυρομαχικά του πυροβολικού τους».
«Τώρα χρησιμοποιούμε τα τυπικά βλήματα διαμετρήματος 155 του ΝΑΤΟ» επισήμανε ο Ουκρανός στρατιωτικός αξιωματούχος.
«Η Ευρώπη επίσης μας δίνει οβίδες μικρότερου διαμετρήματος, αλλά καθώς η Ευρώπη εξαντλείται, η ποσότητα γίνεται μικρότερη» είπε ο Skibitsky.
Όπως αναφέρεται, οι τοποθετήσεις αυτές επιβεβαιώνουν αυτό που είχαν επισημάνει πρόσφατα οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ ότι δηλαδή η Ουκρανία έχει εξαντλήσει όλα τα σοβιετικά και ρωσικά πυρομαχικά που είχε στην κατοχή της και πλέον εξαρτάται απόλυτα από τη Δύση και τους συμμάχους της.
Σύμφωνα με τις αμερικανικές υπηρεσίες, ύστερα από τρεις και πλέον μήνες συγκρούσεων, ο εξοπλισμός της Ουκρανίας έχει εξαντληθεί η καταστραφεί.

Τι συμβαίνει στο στρατιωτικό μέτωπο;

Ρώσοι αξιωματούχοι αναλαμβάνουν ολοένα και περισσότερο κυβερνητικές θέσεις στα κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη, προωθώντας σχέδια προσάρτησης.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να μάχονται στην βιομηχανική ζώνη Azot στο Severodonetsk υπό την κάλυψη πυρών πυροβολικού.
Την πόλη του Severodonetsk, οι ρώσοι την έχουν καταλάβει.

Οι ρωσικές δυνάμεις σημείωσαν κέρδη βόρεια του Slovyansk, αλλά η πρόκληση είναι ο ποταμός Siverskyi.

Πραγματοποίησαν προέλαση στα ανατολικά του Bakhmut και θα συνεχίσουν τις προσπάθειες να κόψουν τις ουκρανικές γραμμές επικοινωνίας στα βορειοανατολικά του Bakhmut.

Οι ρωσικές δυνάμεις εμπλέκονται σε περιορισμένες μάχες κατά μήκος των κατεχόμενων συνόρων στη βόρεια περιφέρεια του Kharkiv.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να επικεντρώνονται στην ενίσχυση των αμυντικών γραμμών κατά μήκος του Νότιου Άξονα και εντείνουν τις χερσαίες επιθέσεις στη βορειοανατολική περιφέρεια Zaporizhia.

Ανατολική Ουκρανία

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να επιτίθενται σε ουκρανικές θέσεις στο Severodonetsk.
Ουκρανικές και ρωσικές πηγές επιβεβαίωσαν ότι οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν όλους τους οικιστικούς τομείς της πόλης και ότι οι μάχες συνεχίζονται μόνο στην βιομηχανική ζώνη Azot, όπου βρίσκονται οι ουκρανικές δυνάμεις.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις προσπάθειες για να πάρουν τον έλεγχο της Toshkivka με στόχο το Lysychansk και προφανώς για να αποφύγουν να διασχίσουν τον ποταμό Siverskyi μέσα από το Severodonetsk.
Ο ρωσικός στρατός βομβάρδισε και πραγματοποίησε αεροπορικές επιδρομές μέσα και γύρω από το Severodonetsk για να υποστηρίξουν χερσαίες επιχειρήσεις στην πόλη.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις προσπάθειες για να προχωρήσουν στο Slovyansk από τα νοτιοανατολικά του Izyum επιτυγχάνοντας εδαφικά κέρδη βόρεια του Slovyansk στις 9 Ιουνίου.
Ρωσικές πηγές πάντως αναφέρουν ότι ο ρωσικός στρατός… κατέλαβε το Pryshyb και το Tetyanivka (δύο περιοχές περίπου 20 χλμ βόρεια του Slovyansk) στις 9 Ιουνίου.
Στόχος είναι να κινηθούν προς το Slovyansk διασχίζοντας τον ποταμό Siverskyi και να κινηθούν προς τα βόρεια (γύρω από το Sviatohirsk-Tetyanivka) και ανατολικά του Slovyansk (γύρω από το Raihorodok) για να καταλάβουν την πόλη.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις πολλαπλές επιθέσεις στα ανατολικά του Bakhmut και σημείωσαν κέρδη στις 9 Ιουνίου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι τα ρωσικά στρατεύματα είχαν επιτυχίες στο Komyshuvakha (βορειοανατολικά του Bakhmut) και στο Roty (νοτιοανατολικά του Bakhmut).
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν επιπρόσθετα τις επιθέσεις στο Nahirne και στο Mykolaivka.

Πόλη του Kharkiv

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να υπερασπίζονται τα κατεχόμενα εδάφη στο Kharkiv που βρίσκεται στην Βόρεια Ουκρανία.
Τα ρωσικά κανάλια στο Telegram υποστήριξαν επιπλέον ότι τα ρωσικά στρατεύματα ανέκτησαν τον έλεγχο της Ternova και της Varvarivka, και οι δύο οικισμοί βορειοανατολικά της πόλης Kharkiv κοντά στα διεθνή σύνορα.
Η εξέλιξη αυτή δείχνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις εξακολουθούν να μάχονται κατά μήκος της πρώτης γραμμής στη βόρεια περιφέρεια Kharkiv.
Ορισμένες ρωσικές πηγές ανέφεραν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις ενδέχεται να διεξάγουν περιορισμένες αντεπιθέσεις, κάτι που συνάδει με τις ρωσικές αναφορές για συνεχιζόμενες μάχες θέσης σε αυτήν την περιοχή.

Νότιος Άξονας - Kherson και Zaporizhia

Οι ρωσικές δυνάμεις επικεντρώθηκαν στην ενίσχυση των αμυντικών τους γραμμών και βομβαρδίζοντας θέσεις κατά της Ουκρανίας κατά μήκος του Νότιου Άξονα στις 9 Ιουνίου.
Η Περιφέρεια του Mykolaiv βρέθηκε στο επίκεντρο.
Ο Επικεφαλής της Περιφερειακής Κρατικής Διοίκησης της Zaporizhia, Oleksandr Starukh, ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις στη Zaporizhia παρέλαβαν 80 νέα άρματα μάχης τον τελευταίο μήνα και ότι οι μονάδες Rosgvardia εξήλθαν από την περιοχή και αντικαταστάθηκαν με δυνάμεις από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk (DNR).
Οι εναλλαγές ρωσικών στρατευμάτων είναι πιθανό να υποστηρίξουν επιχειρήσεις στη βορειοανατολική περιφέρεια Zaporizhia κατά μήκος της γραμμής Orikhiv - Huliapole, όπου τα ρωσικά στρατεύματα διεξάγουν χερσαίες επιθέσεις και κλιμακώνουν τις εχθροπραξίες για να κινηθούν προς τα σύνορα Zaporizhia – Donetsk.
zz1_4.png

zz2_4.png
zz3_3.png
zz4_1.png

zz5_1.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης