Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προειδοποιήσεις για κίνδυνο επιδημίας χολέρας στη Μαριούπολη – Σφραγισμένη η πόλη

Προειδοποιήσεις για κίνδυνο επιδημίας χολέρας στη Μαριούπολη – Σφραγισμένη η πόλη
Η Ρωσία καταβάλλει προσπάθειες να παράσχει βασικές δημόσιες υπηρεσίες στον πληθυσμό των περιοχών που έχει καταλάβει λέει το βρετανικό υπουργείο Άμυνας
Σχετικά Άρθρα

Για τον κίνδυνο να ξεσπάσει χολέρα στη Μαριούπολη προειδοποιεί το υπουργείο Άμυνας της Μεγάλης Βρετανίας αλλά και τοπικοί αξιωματούχοι της πόλης, η οποία πάντως παραμένει πλήρως απομονωμένη από τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις.
Σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, υπάρχει κίνδυνος να ξεσπάσει χολέρα στην Μαριούπολη, καθώς οι υγειονομικές υπηρεσίες της πόλης στη νότια Ουκρανία βρίσκονται πιθανόν στα πρόθυρα κατάρρευσης.
«Η Ρωσία καταβάλλει προσπάθειες για να παράσχει βασικές δημόσιες υπηρεσίες στον πληθυσμό στα ρωσικά κατεχόμενα εδάφη.
Δεν υπάρχει σταθερή πρόσβαση σε πόσιμο νερό, ενώ καταγράφονται μεγάλες δυσλειτουργίες στην παροχή τηλεφωνίας και ίντερνετ.
Υπάρχει πιθανότατα μια τεράστια έλλειψη φαρμάκων στην Kherson, ενώ στη Μαριούπολη υπάρχει κίνδυνος να ξεσπάσει μεγάλη επιδημία χολέρας.
Ήδη μεμονωμένα κρούσματα έχουν καταγραφεί από το Μάιο» υποστηρίζει το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

Σφραγισμένη η πόλη

Τις ίδιες ανησυχίες εξέφρασε και ο αντιδήμαρχος της Μαριούπολης, Serhiy Orlov, ο οποίος ωστόσο δεν βρίσκεται στην πόλη.
Σε δηλώσεις του στο BBC είπε οι υγειονομικές συνθήκες στη Μαριούπολη επιδεινώνονται, ότι οι περίπου 100.000 πολίτες είναι έκθετοι σε μια σειρά από ασθένειες, όπως χολέρα.
«Πιστεύουμε ότι είναι απολύτως εφικτό με όλες αυτές τις συνθήκες, ένα μη λειτουργικό κεντρικό σύστημα υγιεινής νερού, πολλά πτώματα δυστυχώς στα ερείπια και έλλειψη ιατρικής βοήθειας στην πόλη αυτή τη στιγμή.
Η Ρωσία εξακολουθεί να μπλοκάρει τα πάντα, ακόμα και τις προσπάθειες από την ουκρανική διοίκηση να φτάσει με κάποιο τρόπο με ανθρωπιστική βοήθεια.
Καμία ανθρωπιστική οργάνωση δεν εργάζεται εκεί, ο Ερυθρός Σταυρός ή ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ή τα Ηνωμένα Έθνη.
Έτσι, οι πολίτες μας λαμβάνουν μια μικρή ανθρωπιστική βοήθεια από τους Ρώσους κατακτητές, αλλά είναι πολύ λίγη κατά την εκτίμησή μας, είναι το ένα δέκατο της απαραίτητης ποσότητας τροφής και νερού.
Με το τελειώνουν τα αποθέματά τους σε τρόφιμα, τα αποθέματά τους σε χρήματα χωρίς δουλειά, βιώνουν μια ανθρωπιστική κρίση αυτή τη στιγμή» υποστήριξε ο Orlov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης