Τελευταία Νέα
Διεθνή

Skibitsky (Ουκρανία): Χάνουμε από τη Ρωσία στη πρώτη γραμμή - Είναι πόλεμος πυροβολικού, μένουμε από πυρομαχικά

Skibitsky (Ουκρανία): Χάνουμε από τη Ρωσία στη πρώτη γραμμή - Είναι πόλεμος πυροβολικού, μένουμε από πυρομαχικά
Όλα τώρα εξαρτώνται από τι όπλα μας δίνει η Δύση υποστήριξε ο αναπληρωτής επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Ουκρανίας
Σχετικά Άρθρα

Στην παραδοχή ότι η Ουκρανία χάνει στην πρώτη γραμμή του μετώπου από τη Ρωσία προχώρησε ο αναπληρωτής επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Ουκρανίας, Vadym Skibitsky, επισημαίνοντας πως πλέον η Ουκρανία εξαρτάται σχεδόν αποκλειστικά από τον οπλισμό που θα λάβει από τη Δύση για να μπορέσει να αντιμετωπίσει το ρωσικό στρατό.
«Πλέον έχουμε έναν πόλεμο πυροβολικού.
Η πρώτη γραμμή είναι εκεί που θα κριθεί το μέλλον.
Και τώρα χάνουμε σε όρους πυροβολικού» είπε μιλώντας στον Guardian ο Skibitsky, επισημαίνοντας πως πλέον όλα εξαρτώνται από τα όπλα που παραδίδει η Δύση στην Ουκρανία.

Έχουμε εξαντλήσει τα πυρομαχικά μας

«Η Ουκρανία έχει μια μονάδα πυροβολικού για κάθε 10 με 15 ρωσικές.
Οι δυτικοί μας εταίροι, μας έχουν δώσει μόλις το 10% αυτών που έχουν.
Η Ουκρανία κάνει χρήση περίπου 5.000 με 6.000 βολών πυροβολικού την ημέρα» υποστήριξε ο Skibitsky, αναφέροντας πως οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν «εξαντλήσει όλα τα πυρομαχικά του πυροβολικού τους».
«Τώρα χρησιμοποιούμε τα τυπικά βλήματα διαμετρήματος 155 του ΝΑΤΟ» επισήμανε ο Ουκρανός στρατιωτικός αξιωματούχος.
«Η Ευρώπη επίσης μας δίνει οβίδες μικρότερου διαμετρήματος, αλλά καθώς η Ευρώπη εξαντλείται, η ποσότητα γίνεται μικρότερη» είπε ο Skibitsky.

Επιβεβαιώνονται αμερικανικές πληροφορίες

Όπως αναφέρεται, οι τοποθετήσεις αυτές επιβεβαιώνουν αυτό που είχαν επισημάνει πρόσφατα οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ ότι δηλαδή η Ουκρανία έχει εξαντλήσει όλα τα σοβιετικά και ρωσικά πυρομαχικά που είχε στην κατοχή της και πλέον εξαρτάται απόλυτα από τη Δύση και τους συμμάχους της.
Σύμφωνα με τις αμερικανικές υπηρεσίες, ύστερα από τρεις και πλέον μήνες συγκρούσεων, ο εξοπλισμός της Ουκρανίας έχει εξαντληθεί η καταστραφεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης