Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίεβο: Η μάχη για το Severodonetsk γίνεται πόρτα-πόρτα, δήλωσε Ουκρανός διοικητής

Κίεβο: Η μάχη για το Severodonetsk γίνεται πόρτα-πόρτα, δήλωσε Ουκρανός διοικητής
Ισχυρές οδομαχίες λαμβάνουν χώρα στο Severodonetsk καθώς οι Ουκρανοί έχουν βάλει στόχο να πάρουν τα βαρέα όπλα του ρωσικού στρατού
Σχετικά Άρθρα

Η μάχη για το Severodonetsk διεξάγεται πόρτα-πόρτα, καθώς οι Ουκρανοί μαχητές προσδοκούν στην παράδοση βαρέων όπλων που θα μπορούσαν να «γυρίσουν την πλάστιγγα», δήλωσε σήμερα ένας Ουκρανός διοικητής.
Ο Petro Kuzik, διοικητής του τάγματος της Εθνοφρουράς Σλόμποντα (Ελευθερία), τόνισε ότι οι οδομαχίες στη μικρή βιομηχανική πόλη στην ανατολική Ουκρανία μαίνονται ενάντια σε αναχώματα του ρωσικού πυροβολικού που θέτουν σε κίνδυνο τις στρατιωτικές δυνάμεις και στις δύο πλευρές.
Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει την κατάσταση επί του πεδίου σε αυτό που έχει εξελιχθεί σε κομβική μάχη στον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία. Η Μόσχα δεν σχολίασε τις δηλώσεις του Kuzik και τόνισε ότι η Ουκρανία υφίσταται σημαντικές απώλειες στην περιοχή του Donbass, όπου βρίσκεται το Severodonetsk.
«Παλεύουμε για κάθε σπίτι και κάθε δρόμο», είπε ο Kuzik στην κρατική τηλεόραση, περιγράφοντας μάχες στις οποίες Ουκρανοί μαχητές πέρασαν από «τυφλή άμυνα σε μικρές αντεπιθέσεις σε ορισμένες περιοχές».
«Η χθεσινή ημέρα ήταν μια επιτυχία για εμάς. Περάσαμε σε αντεπίθεση και σε ορισμένες περιοχές καταφέραμε να τους απωθήσουμε κατά ένα ή δύο οικοδομικά τετράγωνα. Σε άλλες περιοχές μαχόμενοι τους εξωθήσαμε σε αποχώρηση κυριολεκτικά κατά ένα ή δύο σπίτια».
Ο ίδιος είπε ότι η Ουκρανία ήλπιζε ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα μείωναν την ένταση των πυρών του πυροβολικού όταν άρχιζαν οι οδομαχίες.
«Όταν τους οδηγήσαμε σε οδομαχίες, λειτούργησε για κάποιο χρονικό διάστημα - αυτοί (το πυροβολικό τους) δεν ήξεραν πού βρισκόμασταν και πού βρίσκονταν. Αλλά τώρα απλώς καλύπτουν τόσο τα δικά τους στρατεύματα όσο και τις μονάδες μας με πυρά πυροβολικού», είπε.
Ο Κούζικ είπε ότι οι δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν μια «καταστροφική» έλλειψη συστημάτων για να αντιμετωπίσουν το ρωσικό πυροβολικό και χρειάζονται «σοβαρή τεχνολογία» ή βαρέα όπλα για να αντεπιτεθούν τους Ρώσους.
Εμφανιζόμενος να αποκλείει μια απόσυρση των ουκρανικών δυνάμεων από το Lysytsansk, τη «δίδυμη πόλη» του Severodonetsk που βρίσκεται στην απέναντι όχθη του ποταμού Σιβέρσκι Ντονέτς, ο Κούζικ είπε: «Υπάρχει εντολή να κρατήσουμε θέσεις και τις κρατάμε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης