Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ρώσοι νικούν, κατέχουν το 92% του Luhansk και το 70% του Donetsk - Μετά το Severodonetsk, στόχος το Slovyansk

Οι ρώσοι νικούν, κατέχουν το 92% του Luhansk και το 70% του Donetsk - Μετά το Severodonetsk, στόχος το Slovyansk
Ήδη οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταλάβει το 92% της περιοχής του Luhansk στην Ανατολική Ουκρανία και το 70% του Donetsk

Σε αντίθεση με την προπαγάνδα της Δύσης, ο ουκρανικός στρατός έχει υποστεί πανωλεθρία, ειδικά στην Ανατολική Ουκρανία και στην ευρύτερη περιοχή του Donbass μόνο σε διάστημα μιας εβδομάδας οι Ουκρανοί έχασαν 1.250 στρατιώτες ενώ πάνω από 2.100 έχουν τραυματιστεί.
Ήδη οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταλάβει το 92% της περιοχής του Luhansk στην Ανατολική Ουκρανία και το 70% του Donetsk.
Επίσης μετά την κατάληψη του Severodonetsk, στόχος είναι το Slovyansk

Κλιμάκωση ψυχολογικών επιχειρήσεων

Οι ρωσικές δυνάμεις κλιμακώνουν τη χρήση ψυχολογικών επιχειρήσεων για να πλήξουν το ήδη χαμηλό ηθικό των Ουκρανών στρατιωτών.
Η Ουκρανική Διεύθυνση Πληροφοριών (GUR) ανέφερε στις 8 Ιουνίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις στέλνουν μηνύματα στα κινητά των Ουκρανών στρατιωτικών καλώντας τους να καταθέσουν τα όπλα, να παραδοθούν ή να αυτομολήσουν στη Ρωσία.
Αυτές οι ψυχολογικές επιθέσεις πιθανότατα επιδιώκουν να μειώσουν το ηθικό των Ουκρανών στρατιωτικών καθώς οι επιχειρήσεις σε πολλαπλούς άξονες προέλασης συνεχίζουν να προκαλούν μεγάλες απώλειες στην ουκρανική πλευρά αλλά και στους ρώσους.

Βασικά σημεία

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθέσεις εναντίον ουκρανικών θέσεων στο Severodonetsk, το οποίο ελέγχουν σχεδόν καθολικά

Οι ρωσικές δυνάμεις επιδιώκουν ταυτόχρονα να υπερκεράσουν τις ουκρανικές θέσεις στην περιοχή για να αποφύγουν την ανάγκη να αλλάξουν κατεύθυνση στον ποταμό Siversky.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν τις επιχειρήσεις γύρω από το Sviatohirsk και δυτικά του Lyman για να συνδεθούν με επιχειρήσεις νοτιοανατολικά του Izyum ώστε να καταλήξουν στο Slovyansk.

Οι ρωσικές δυνάμεις εντείνουν τις επιχειρήσεις τους στη βορειοδυτική περιφέρεια Kherson ως απάντηση στις πρόσφατες ουκρανικές αντεπιθέσεις.

Οι ρωσικές δυνάμεις στην περιφέρεια Zaporizhia εστιάζουν στον βομβαρδισμό κοντά στα σύνορα Zaporizhia - Donetsk και πιθανότατα επιδιώκουν να ενισχύσουν τον έλεγχο του αυτοκινητόδρομου μεταξύ Vasylivka - Orikhiv και Huliapole για να υποστηρίξουν επιχειρήσεις στη βορειοανατολική Zaporizhia.

Οι κατοχικές αρχές που υποστηρίζονται από τη Ρωσία προσπαθούν να θέσουν προϋποθέσεις για την πολιτική ενσωμάτωση των κατεχόμενων περιοχών στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Ανατολική Ουκρανία

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις προσπάθειες για να αποκτήσουν τον έλεγχο στα ανατολικά προάστια του Severodonetsk στις 8 Ιουνίου.
Ο Επικεφαλής της Περιφέρειας Luhansk, Serhiy Haidai, αρνήθηκε τους ισχυρισμούς του Τσετσένου ηγέτη Ramzan Kadyrov ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν το Severodonetsk και σημείωσε ότι οι οδομαχίες συνεχίζονται στην πόλη.
Ο πρεσβευτής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Luhansk (LNR) στη Ρωσία, Rodion Miroshnik, ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις ανέλαβαν τον έλεγχο του αεροδρομίου Severodonetsk και δήλωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν μικρής κλίμακας αντίσταση στο εργοστάσιο χημικών Azot.
Οι Ουκρανοί επιχείρησαν να καταλάβουν το μισό Severodonetsk αλλά οι ρώσοι εξαπέλυσαν μεγάλη αντεπίθεση προκαλώντας μεγάλες ζημιές στον Ουκρανικό στρατό.
Το Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι Ουκρανοί απέκρουσαν ρωσικές χερσαίες επιθέσεις στην Toshkivka και την Ustynivka (και οι δύο σε απόσταση 20 χλμ νοτιοανατολικά του Severodonetsk) που προσπαθούσαν να εξασφαλίσουν θέσεις στη δυτική όχθη του ποταμού Siversky.
Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα επιδιώκουν να καταλάβουν την Δυτική όχθη του ποταμού Siverskyi.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να πραγματοποιούν χερσαίες επιθέσεις και βομβαρδίζουν δυτικά και ανατολικά της Popasna για να διαταράξουν τις επίγειες γραμμές επικοινωνίας της Ουκρανίας (GLOC) προς το Lysychansk.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι το ουκρανικό πυροβολικό συνέχισε να υπερασπίζεται τα GLOC της Ουκρανίας κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου T1302 από το Bakhmut στο Lysychansk και απώθησε τις ρωσικές δυνάμεις έξω από το Nahirne, λιγότερο από 1 km μακριά από το T1302, για να ελέγξει περαιτέρω αυτόν τον βασικό αυτοκινητόδρομο.
Οι ρωσικές δυνάμεις πολεμούν κοντά στο Berestove, έναν οικισμό ακριβώς βορειοανατολικά του Nahirne στον αυτοκινητόδρομο T1302.
O Haidai σημείωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις διατηρούν τον έλεγχο του αυτοκινητόδρομου T1302.
Οι ρωσικές δυνάμεις δεν εξαπέλυσαν επιθέσεις δυτικά ή ανατολικά της Avdiivka αλλά προέβησαν σε σφοδρό βομβαρδισμό στη δυτική περιφέρεια του Donetsk.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις νοτιοανατολικά του Izyum στις 8 Ιουνίου.
Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν προχωρήσει στο Sviatohirsk (περίπου 27 χλμ νοτιοανατολικά του Izyum), αλλά δεν είναι σαφές εάν οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταλάβει πλήρως το Sviatohirsk. Γεωτοποθετημένα βίντεο έδειξαν τις ουκρανικές δυνάμεις να βομβαρδίζουν με φορητά αντιαρματικά συστήματα κατά του ρωσικού βαρέως πυροβολικού στο ανατολικό τμήμα του Sviatohisrk στις 6-7 Ιουνίου.
Τα δεδομένα της NASA FIRMS παρατήρησαν σημαντικές ανωμαλίες υψηλής θερμοκρασίας στο δυτικό Sviatohirsk τις τελευταίες 24 ώρες, αποδεικνύοντας ότι οι ρώσοι αντεπιτίθενται. Ένας Ρώσος δημοσιογράφος που έκανε ρεπορτάζ από μια απροσδιόριστη τοποθεσία στο Sviatohirsk ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα καταλάβουν σύντομα ολόκληρη την πόλη στις 8 Ιουνίου.
Το ρωσικό Telegram Channel WarJournal σε βίντεο από drone έδειξε μια κατεστραμμένη γέφυρα πάνω από τον ποταμό Siverskyi στο Sviatohirsk που συνδέεται με τον νοτιοανατολικό οικισμό Tetyanivka και ισχυρίστηκε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις κατέστρεψαν τη γέφυρα.
Επίσης οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν την Tetyanivka στις 8 Ιουνίου, ενώ προσπαθούν να εξασφαλίσουν το Sviatohirsk για να συνδεθούν με άλλες μονάδες που προχωρούν νότια από το Izyum με κατεύθυνση προς το Slovyansk.

Οι ρωσικές δυνάμεις επιχείρησαν επιθέσεις νότια του Lyman σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσουν πρόσβαση στη δυτική όχθη του ποταμού Siverskyi στις 8 Ιουνίου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις απέτυχαν να προχωρήσουν στο Raihorodok, περίπου 12 χλμ. νοτιοδυτικά του Lyman στα δυτικά του Siverskyi Riverbank, στις 8 Ιουνίου.
Ο έλεγχος του Raihorodok θα υποστηρίξει τις ρωσικές προσπάθειες να φτάσουν στο Slovyansk, το οποίο απέχει μόλις 10 χιλιόμετρα.

Νότιος Άξονας στο επίκεντρο Kherson και Zaporizhia

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιθέσεις κατά μήκος του Νότιου Άξονα, αλλά δεν πραγματοποίησαν καμία επιβεβαιωμένη προέλαση στις 8 Ιουνίου.
Η Νότια Επιχειρησιακή Διοίκηση της Ουκρανίας δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις εντείνουν τις επιχειρήσεις στην Περιφέρεια Kherson, συγκεκριμένα κατά μήκος των συνόρων Mykolaiv με Kherson.

Οι ρωσικές δυνάμεις είναι πιθανό να κλιμακώσουν τις εχθροπραξίες σε αυτήν την περιοχή ως απάντηση στις πρόσφατες ουκρανικές αντεπιθέσεις νότια του Davydiv Brid, όπου το έδαφος εξακολουθεί να αμφισβητείται.
Οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να περιορίσουν τις ουκρανικές προσπάθειες για ανασυγκρότηση και ενίσχυση μονάδων στην Περιφέρεια Kherson με στόχο την αποτροπή περαιτέρω ουκρανικών αντεπιθέσεων.

Οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν την βορειοανατολική Zaporizhia κοντά στα σύνορα της Περιφέρειας Donetsk στη γραμμή Orikhiv-Huliapole.
Ο εκπρόσωπος του ουκρανικού Υπουργείου Άμυνας Oleksandr Motuzyanyk σημείωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις ανέπτυξαν 30 άρματα μάχης T-62 σε σημεία βολής «μακροπρόθεσμα» στη Vasylivka, κάτι που είναι μια πιθανή προσπάθεια ενίσχυσης του ελέγχου στον αυτοκινητόδρομο T0812 που εκτείνεται από το Vasylivka στο Orikhiv και το Huliapole.
Οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν επιπρόσθετα επιθέσεις MLRS και επιχειρήσεις αναγνώρισης στην περιφέρεια Mykolaiv

Τα κατεχόμενα εδάφη θα ενσωματωθούν στην Ρωσία

Οι υποστηριζόμενες από τη Ρωσία κατοχικές αρχές συνέχισαν να θέτουν πολιτικούς όρους για την ενσωμάτωση των κατεχόμενων ουκρανικών εδαφών στις 8 Ιουνίου.
Η Κύρια Διεύθυνση Πληροφοριών της Ουκρανίας (GUR) ανέφερε ότι οι κατοχικές αρχές στην περιφέρεια Kherson διεξάγουν «κοινωνικές δημοσκοπήσεις» προκειμένου να θέσουν όρους για «δημοψήφισμα» με στόχο την ένταξη στη Ρωσική Ομοσπονδία.
Η δήμαρχος της Μελιτόπολης, Galina Danilchenko, ανακοίνωσε στις 8 Ιουνίου ότι η Μελιτόπολη προετοιμάζεται για το δικό της δημοψήφισμα για την ένταξη στη Ρωσία.
Ο επικεφαλής του DNR Denis Pushilin δήλωσε ότι προτεραιότητά του είναι η αποκατάσταση του σχολικού συστήματος στη Μαριούπολη αλλά υπάρχουν προβλήματα στην διάθεση τροφών και νερού.
cc1_7.png

cc2_7.png
cc3_1.jpg

cc4_6.png

cc5_6.png
cc6_2.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης