Τελευταία Νέα
Διεθνή

Peskov (Ρωσία): Δεν προβλέπεται άλλη διακοπή αερίου - Η επιχείρηση στην Ουκρανία θα τελειώσει, όταν επιτευχθούν οι στόχοι

Peskov (Ρωσία): Δεν προβλέπεται άλλη διακοπή αερίου - Η επιχείρηση στην Ουκρανία θα τελειώσει, όταν επιτευχθούν οι στόχοι
Οι κάτοικοι των απελευθερωμένων περιοχών της Ουκρανίας θα αποφασίσουν για το μέλλον τους είπε ο Peskov
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως η επιχείρηση στην Ουκρανία θα ολοκληρωθεί μόλις επιτευχθούν όλοι οι στόχοι διατύπωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, επισημαίνοντας ότι οι κάτοικοι των απελευθερωμένων περιοχών θα είναι αυτοί που θα αποφασίσουν για το μέλλον τους.
Όσον αφορά την παροχή φυσικού αερίου, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου σημείωσε πως δεν προβλέπεται άλλη διακοπή.
«Ο πρόεδρος Putin έχει περιγράψει τους στόχους της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.
Η ολοκλήρωση αυτών των στόχων θα σημάνει το τέλος της επιχείρησης» είπε ο Peskov, ο οποίος αναφέρθηκε και στις εξελίξεις στα εδάφη που έχουν καταλάβει οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.
Όπως είπε, οι κάτοικοι στις περιοχές αυτές είναι εκείνοι που θα αποφασίσουν ποιοι θα είναι οι αξιωματούχοι που θα αναλάβουν τη διακυβέρνηση των επαρχιών αυτών.
Ερωτηθείς για το εάν η ουκρανική γλώσσα θα είναι η κρατική γλώσσα σε αυτές τις περιοχές ο Peskov απάντησε καταφατικά, αναφέροντας πως αυτές οι περιοχές δεν ανήκουν επί του παρόντος στη Ρωσική Ομοσπονδία.
«Αυτές οι περιοχές δεν είναι επί του παρόντος μέρος της χώρας μας.
Όλα θα εξαρτηθούν από τις επιλογές των ανθρώπων που ζουν σε αυτές» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Καμία συμφωνία με την Τουρκία για τα ουκρανικά σιτηρά

Αναφερόμενος στις επαφές που είχε χθες ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergei Lavrov με τον Τούρκο ομόλογό του, Rejep Tayip Erdogan για το θέμα της εξαγωγής των ουκρανικών σιτηρών, ο Peskov υποστήριξε ότι δεν υπήρξε καμία συμφωνία με την Τουρκία.

Δεν σχεδιάζουμε άλλες διακοπές αερίου

Όσον αφορά το θέμα της παροχής αερίου ο Peskov είπε ότι τα κράτη που αρνήθηκαν να πληρώσουν βάσει των νέων οδηγιών της Μόσχας σε ρούβλια, έχουν ήδη αποκοπεί.
Ωστόσο, σημείωσε πως δεν σχεδιάζεται κάποια άλλη διακοπή στην παροχή αερίου.
«Το σύστημα λειτουργεί, το σύστημα έχει προσαρμοστεί.
Όσοι λαμβάνουν φυσικό αέριο, εργάζονται ήδη σύμφωνα με το νέο σύστημα, το οποίο ορίζεται στο σχετικό διάταγμα του Προέδρου της Ρωσίας» τόνισε ο Peskov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης