Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΗΕ: Ζούμε τη μεγαλύτερη αύξηση του κόστους ζωής εδώ και μια γενιά

ΟΗΕ: Ζούμε τη μεγαλύτερη αύξηση του κόστους ζωής εδώ και μια γενιά
Λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και των άλλων κρίσεων
Σχετικά Άρθρα

Την θέση ότι ζούμε τη μεγαλύτερη αύξηση του κόστους ζωής εδώ και μια γενιά διατύπωσε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Antonio Guterres.
Όπως είπε, αυτό οφείλεται στον πόλεμο στην Ουκρανία, ο οποίος με τη σειρά του επιδεινώνει άλλες παγκόσμιες κρίσεις, όπως αυτή του κλίματος, του κορωνοϊού και των ανισοτήτων.
Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, τουλάχιστον 1,6 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε 94 χώρες είναι εκτεθειμένοι σε τουλάχιστον μία από τις διαστάσεις της κρίσης.
«Για ανθρώπους σε όλους τον κόσμο, ο πόλεμος, μαζί με τις άλλες κρίσεις, απειλεί να προκαλέσει κύμα άνευ προηγουμένου πείνας, εκτοπισμών, κοινωνικού και οικονομικού χάους.
Καμία χώρα δεν θα μείνει αλώβητη από την κρίση που πυροδοτεί η αύξηση του κόστους ζωής» υποστήριξε ο Guterres, επισημαίνοντας πως πληθυσμοί σε όλη την υφήλιο θα αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο της πείνας, την ώρα που τα κόστη της ενέργειας αυξάνονται και τα εισοδήματα συρρικνώνονται για πολλούς εργαζόμενους.
«Ο αριθμός των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρή διατροφική ανασφάλεια διπλασιάστηκε μέσα στα τελευταία δύο χρόνια.
Η σημερινή κρίση διατροφικής ασφάλειας υπάρχει αληθινός κίνδυνος να μετατραπεί «σε καταστροφή παγκοσμίων διαστάσεων το 2023» τόνισε ο γ.γ. του ΟΗΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης