Τελευταία Νέα
Διεθνή

Peskov (Ρωσία): Μια συνάντηση Putin – Zelensky πρέπει να είναι καλά προετοιμασμένη

Peskov (Ρωσία): Μια συνάντηση Putin – Zelensky πρέπει να είναι καλά προετοιμασμένη
Να αρθούν οι δυτικές κυρώσεις, για να μπορέσουμε να εξάγουμε το ρωσικό σιτάρι είπε ο Peskov
Σχετικά Άρθρα

Την πάγια θέση της Μόσχας πως μια ενδεχόμενη συνάντηση των προέδρων της Ρωσίας, Vladimir Putin και της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky θα πρέπει να είναι παραγωγική και να έχει προετοιμαστεί πολύ καλά διατύπωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov.
«Η θέση μας είναι γνωστή.
Οποιαδήποτε συνάντηση στο υψηλότερο επίπεδο πρέπει να είναι παραγωγική και πολύ καλά προετοιμασμένη» υποστήριξε ο Peskov, ο οποίος αναφέρθηκε και στην επισιτιστική κρίση.
Όπως είπε, για να παραδοθεί το ρωσικό σιτάρι στις διεθνείς αγορές, θα πρέπει να αρθούν οι κυρώσεις της Δύσης κατά της Ρωσίας.
«Καμία ουσιαστική συζήτηση σχετικά με την άρση των κυρώσεων αυτών δεν γίνεται» υπογράμμισε ο Peskov, ο οποίος για ακόμα μια φορά απέρριψε οποιοδήποτε σενάριο χρεοκοπίας της ρωσικής οικονομίας.

Τι είπε για Βρετανούς μισθοφόρους

Αναφερόμενος στους Βρετανούς μισθοφόρους που πολέμησαν στο πλευρό των Ουκρανών στρατιωτών και πιάστηκαν αιχμάλωτοι και τελούν υπό δίκη στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk, ο Peskov υποστήριξε πως δεν υπήρξε καμία επικοινωνία μεταξύ Μ. Βρετανίας και Ρωσίας.
Μάλιστα ο Peskov είπε πως αν η Μ. Βρετανία σκοπεύει να ασκήσει έφεση στη μελλοντική ετυμηγορία της δικαστικής απόφασης, τότε αυτό μπορεί να υποδηλώνει την πραγματική αναγνώριση της Μ. Βρετανίας απέναντι στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk, τη νομιμότητα της έρευνας και της δίκης.
Σημειώνεται πως η Γενική Εισαγγελία της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk ολοκλήρωσε την έρευνα για τις ποινικές υποθέσεις δύο Βρετανών και ενός Μαροκινού μισθοφόρων, στους οποίους μπορεί να επιβληθεί και η θανατική ποινή.

«Δεν υπάρχουν λόγοι για αθέτηση πληρωμών»

Το Κρεμλίνο ανέφερε ότι δεν υπάρχουν λόγοι για να κηρύξει η Ρωσία αδυναμία πληρωμών του χρέους της, σε μια περίοδο που η χώρα δυσκολεύεται να καταβάλει τις πληρωμές των τόκων στους κατόχους ομολόγων λόγω των κυρώσεων που της έχει επιβάλει η Δύση.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov επέκρινε τις κυρώσεις, εξαιτίας των οποίων έχουν παγώσει σχεδόν τα μισά συναλλαγματικά αποθέματα της χώρας, επειδή «ωθούν την Ρωσία σε μια τεχνητή αθέτηση πληρωμών του χρέους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης