Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πυρά Ρωσίας κατά Biden: Είσαι ανεύθυνος, παίρνεις τεράστιο ρίσκο στην Ουκρανία - Απίστευτη καταγγελία Ρώσου πρέσβη

Πυρά Ρωσίας κατά Biden: Είσαι ανεύθυνος, παίρνεις τεράστιο ρίσκο στην Ουκρανία - Απίστευτη καταγγελία Ρώσου πρέσβη
Σαφής ρωσική προειδοποίηση για τον κίνδυνο κλιμάκωσης του πολέμου μέσω της αποστολής όπλων μεγάλης εμβέλειας
Σχετικά Άρθρα

Σαφή προειδοποίηση προς την κυβέρνηση Biden ότι επιδεικνύει μεγάλη ανευθυνότητα και αναλαμβάνει τεράστιο ρίσκο με την αποστολή όπλων (συστημάτων πυροβολικού) μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία απηύθυνε η Ρωσία, προειδοποιώντας πως υπάρχει κίνδυνος περαιτέρω κλιμάκωσης της σύγκρουσης με απρόβλεπτες συνέπειες, εάν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις χρησιμοποιήσουν τα συστήματα αυτά και επιτεθούν στο ρωσικό έδαφος.
Το μήνυμα αυτό κατέστη σαφές από τη ρωσική πρεσβεία στις ΗΠΑ.
«Η αμερικανική κυβέρνηση επιδεικνύει μια ιδιαίτερα ανεύθυνη στάση όσον αφορά την αποστολή συστημάτων πυροβολικού μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία.
Είναι υπαρκτός ο κίνδυνος κλιμάκωσης του πολέμου, εάν οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας χρησιμοποιήσουν αυτά τα όπλα για να επιτεθούν στο ρωσικό έδαφος.
Οι συνέπειες θα είναι απρόβλεπτες» αναφέρει σε ανακοίνωση της η ρωσική πρεσβεία.

Τι θα γίνει αν τα όπλα αυτά πέσουν στα χέρια ακραίων;

Σύμφωνα με τη ρωσική πρεσβεία, ενδεικτικό της ανεύθυνης στάσης της κυβέρνησης Biden είναι ότι η Ουάσινγκτον εξακολουθεί να αγνοεί τον κίνδυνο ο οπλισμός αυτός να πέσει στα χέρια ακραίων εθνικιστών, τρομοκρατών και ένοπλων δυνάμεων όχι μόνο στην Ουκρανία αλλά και πέραν των συνόρων της.
«Οι μαζικές παραδόσεις όπλων, στρατιωτικού εξοπλισμού και πυρομαχικών στο καθεστώς του Κιέβου δείχνουν ότι οι ΗΠΑ απομακρύνονται από την αρχή της αυτοσυγκράτησης, ενώ παράλληλα παραδίδουν στρατιωτικό εξοπλισμό σε εμπόλεμες ζώνες, αρχές που οι ίδιες οι ΗΠΑ υποτίθεται ότι προωθούν.
Τέτοια διπλά μέτρα υποσκάπτουν την εμπιστοσύνη στην Ουάσινγκτον ως μέρος ενός πολύπλευρου μηχανισμού για τον έλεγχο των εξαγωγών» επισημαίνει η ρωσική πρεσβεία, η οποία κατηγορεί τις ΗΠΑ για κατάφωρη παράβαση των υποχρεώσεων της σχετικά με την προμήθεια ελικοπτέρων Μi – 17 που αρχικά προορίζονταν για το Αφγανιστάν.

Κατάφωρη παραβίαση

Η κριτική της Ρωσίας εστιάζει σε αυτήν την προμήθεια των ελικοπτέρων, με τη ρωσική πλευρά να κάνει λόγο για κατάφωρη παραβίαση των υποχρεώσεων των ΗΠΑ.
«Επιστήσαμε την προσοχή στο γεγονός ότι το επόμενο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ προς την Ουκρανία περιλαμβάνει και τέσσερα ελικόπτερα Mi-27, ρωσικής κατασκευής, τα οποία είχε αγοράσει η αμερικανική κυβέρνηση για το Αφγανιστάν.
Μια τέτοια προμήθεια όμως παρακάμπτει τη διάταξη για ένα πιστοποιητικό τελικού χρήστη που απαιτεί τη γραπτή συγκατάθεση της Ρωσίας.
Πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση των υποχρεώσεων που έχουν αναλάβει οι ΗΠΑ» τονίζει η ρωσική πρεσβεία, η οποία αναφέρει παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις για διευκρινίσεις, δεν έχει υπάρξει απάντηση από την αμερικανική πλευρά.
Επιπλέον, η Ρωσία υποστηρίζει ότι αντίστοιχες παραβιάσεις καταγράφονται και όσον αφορά την προμήθεια του φορητού αντιαεροπορικού συστήματος Stinger.

Απίστευτη καταγγελία

Την ίδια στιγμή, εντύπωση προκαλεί η καταγγελία του Ρώσου πρέσβη στις ΗΠΑ, Anatoly Antonov, ο οποίος υποστήριξε ότι έλαβε μια επιστολή που τον καλούσε να προχωρήσει σε μια δημόσια δήλωση κατά της Ρωσικής κυβέρνησης.
«Έλαβα μια επιστολή μέσω ταχυδρομείου, με το αίτημα να καταγγείλω την πατρίδα μου και να καταδικάσω τις ενέργειες του Ρώσου προέδρου.
Μάλιστα μου προτεινόταν να κάνω μια έρευνα στο γραφείο της αναπληρώτριας υπουργού Εξωτερικών, Wendy Sherman, εάν ήμουν έτοιμος να αποδεχθώ την πρόταση» υπογράμμισε ο Antonov μιλώντας το βράδυ της Τρίτης 7/6 σε τηλεοπτική εκπομπή στο ρωσικό τηλεοπτικό σταθμό «Κανάλι 1».
Όπως είπε ο Antonov, η ρωσική πρεσβεία ζήτησε εξηγήσεις από το State Deparment για το θέμα.
«Δεν νομίζω ότι ο Αμερικάνος πρέσβης και οι Αμερικάνοι διπλωμάτες στη Μόσχα λαμβάνουν τέτοιου είδους επιστολές, οι οποίες κατά τη γνώμη μου είναι προβοκατόρικες» υποστήριξε ο Antonov.
«Όταν βλέπω αμερικανικά δημοσιεύματα που καλούν τους Ρώσους στρατιωτικούς και διπλωμάτες να προδώσουν την πατρίδα τους, δεν έχω λόγια για να περιγράψω την καταδίκη τέτοιων κινήσεων» τόνισε ο Ρώσος πρέσβης, ο οποίος ανέφερε πως έχουν εντοπιστεί αρκετά άτομα έξω από τη ρωσική πρεσβεία να μοιράζουν κάρτες με αριθμούς τηλεφώνου και να καλούν το προσωπικό της πρεσβείας «να επικοινωνήσουν με πράκτορες του FBI».
Ωστόσο, υποστήριξε πως δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα εάν τα άτομα αυτά ήταν πράγματι ειδικοί πράκτορες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης