Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καμπανάκι ΠΟΥ για covid στη Β. Κορέα: Η κατάσταση επιδεινώνεται, δεν βελτιώνεται

Καμπανάκι ΠΟΥ για covid στη Β. Κορέα: Η κατάσταση επιδεινώνεται, δεν βελτιώνεται
Δύσκολο να γίνουν σωστές εκτιμήσεις λόγω της έλλειψης στοιχείων αναφέρει ο ΠΟΥ
Σχετικά Άρθρα

Την εκτίμηση πως η κατάσταση στη Βόρεια Κορέα όσον αφορά την πανδημία του κορωνοϊού μάλλον επιδεινώνεται παρά βελτιώνεται διατυπώνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, αμφισβητώντας τις επίσημες θέσεις των βορειοκορεατικών αρχών ότι έχουν καταφέρει να θέσουν υπό έλεγχο την εξάπλωση του ιού.
Όπως μεταδίδουν τα βορειοκορεατικά ΜΜΕ η πανδημία έχει τεθεί υπό έλεγχο, τη στιγμή που μόλις πριν από δύο εβδομάδες έκαναν λόγο για περίπου 390.000 «περιστατικά με πυρετό» την ημέρα.
Πάντως, η Β. Κορέα ποτέ δεν επιβεβαίωσε πόσοι άνθρωποι εντοπίζονταν θετικοί στον ιό, καθιστώντας εξαιρετικά δύσκολο να εκτιμήσει κανείς την επιδημιολογική κατάσταση στην χώρα.
«Ως τώρα, δεν είμαστε σε θέση να κάνουμε ακριβή εκτίμηση για την κατάσταση στο πεδίο.
Κάνουμε την υπόθεση πως τα πράγματα βρίσκονται σε πορεία επιδείνωσης, όχι βελτίωσης» υπογράμμισε ο Michael Ryan, υπεύθυνος του ΠΟΥ για τις καταστάσεις υγειονομικής έκτακτης ανάγκης.

Πάνω από 3,7 εκατομμύρια περιστατικά

«Επαναλαμβάνω για άλλη μια φορά, είναι πάρα πολύ δύσκολο να δώσουμε σωστή ανάλυση στον υπόλοιπο κόσμο, καθώς δεν έχουμε στη διάθεσή μας τα απαραίτητα δεδομένα» υποστήριξε ο Ryan, τονίζοντας ότι ο ΠΟΥ δεν γνωρίζει τίποτε περισσότερο από τις πληροφορίες που μεταδίδουν τα βορειοκορεατικά ΜΜΕ, τη στιγμή που εργάζεται στενά με τη Ν. Κορέα και την Κίνα για να αποκτήσει μια καλύτερη εικόνα.
Σημειώνεται πως σήμερα Πέμπτη 2 Ιουνίου, το επίσημο βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA έκανε λόγο για 96.610 νέες περιπτώσεις ασθενών «με πυρετό», από 390.000 στις αρχές Μαΐου.
Εκτιμάται πως η Β. Κορέα έχει ανακοινώσει συνολικά 3,7 εκατομμύρια ύποπτα κρούσματα του SARS-CoV-2, με τις αρχές να κάνουν λόγο για ασθενείς «με πυρετό», με τους θανάτους να υπολογίζονται σε περίπου 70.
Υπενθυμίζεται πως η Β.Κορέα δεν έχει εμβολιάσει τους πολίτες της, ενώ το σύστημα υγείας της θεωρείται από τα χειρότερα παγκοσμίως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης