Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sberbank: Δεν μας επηρεάζει ο αποκλεισμός από το σύστημα SWIFT

Sberbank: Δεν μας επηρεάζει ο αποκλεισμός από το σύστημα SWIFT
«Ο αποκλεισμός από το SWIFT δεν αλλάζει τίποτα στην κατάσταση των διεθνών συναλλαγών», υπογραμμίζει η Sberbank
Σχετικά Άρθρα
O αποκλεισμός της Sberbank από το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα SWIFT, που αποφασίστηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα έχει μόνον περιορισμένο αντίκτυπο σε αυτήν, καθώς ο όμιλος είχε ήδη πληγεί από άλλες κυρώσεις μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε η μεγαλύτερη τράπεζα της Ρωσίας. «
«Εργαζόμαστε κανονικά - οι βασικοί περιορισμοί είναι ήδη σε ισχύ», γράφει σε ανακοίνωσή της η ρωσική τράπεζα, κατά της οποίας έχουν επιβληθεί αυστηρές κυρώσεις από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία.
«Ο αποκλεισμός από το SWIFT δεν αλλάζει τίποτα στην κατάσταση των διεθνών συναλλαγών», υπογραμμίζει.
«Οι εσωτερικές συναλλαγές στην Ρωσία δεν εξαρτώνται από το SWIFT και θα γίνονται από την τράπεζα κανονικά», προσθέτει.

Κυρώσεις από ΗΠΑ, Ευρώπη

Οι ΗΠΑ έχουν ήδη επιβάλει σοβαρούς περιορισμούς στην Sberbank, προχωρώντας στο πάγωμα από τις αρχές Απριλίου όλων των περιουσιακών της στοιχείων "σε σύνδεση με το αμερικανικό χρηματοπιστωτικό σύστημα" και απαγορεύοντας κάθε συναλλαγή με Αμερικανικούς παράγοντες. Η Βρετανία έχει επίσης παγώσει τα περιουσιακά στοιχεία της ρωσικής τράπεζας.
Χθες, Δευτέρα, το βράδυ οι 27 χώρες μέλη της ΕΕ κατέληξαν σε συμφωνία για μια έκτη δέσμη κυρώσεων κατά της Ρωσίας για την επίθεσή της στην Ουκρανία, με την οποία επιτρέπεται να μειωθούν κατά περίπου 90% οι εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου ως το τέλος του έτους, διευρύνεται η μαύρη λίστα της ΕΕ με περίπου 60 πρόσωπα και αποκλείονται τρεις ρωσικές τράπεζες από το διεθνές σύστημα SWIFT, μεταξύ των οποίων βρίσκεται η Sberbank, στην οποία σχεδόν όλοι οι Ρώσοι έχουν έναν λογαριασμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης