Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gaidai (Luhansk): Σκληρές μάχες στο Sievierodonetsk – Οι Ρώσοι επιτίθενται με όλα τους τα όπλα

Gaidai (Luhansk): Σκληρές μάχες στο Sievierodonetsk – Οι Ρώσοι επιτίθενται με όλα τους τα όπλα
Δύο άμαχοι νεκροί και πέντε τραυματίες από τα ρωσικά πυρά
Σχετικά Άρθρα

Για σκληρές μάχες στο Sievierodonetsk κάνει λόγο ο κυβερνήτης της επαρχίας του Luhansk, Serhiy Gaidai, ο οποίος αναφέρει πως οι Ρώσοι επιτίθενται με όλα τους τα όπλα.
«Ο εχθρός έχει χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα όπλα, χρησιμοποιεί αεροσκάφη.
Ωστόσο, ο στρατός μας αμύνεται σθεναρά για να αποτρέψει την εισβολή του εχθρού» είπε ο Gaidai, αναφέροντας πως από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς, σκοτώθηκαν δύο κάτοικοι στο Severodon και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν.
Όπως είπε, οι περισσότεροι από αυτούς ήταν κάτοικοι σε περιοχή στο παλιό τμήμα της πόλης και χτυπήθηκαν ενώ ετοίμαζαν φαγητό στην αυλή τους.
Επιπλέον, δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν στο Sirotyn ενώ όπως αναφέρεται όλοι οι τραυματίες έλαβαν τις πρώτες βοήθειες και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία στο Donetsk.
Σύμφωνα με τον Gaidai, κατά τη διάρκεια της νύχτας, τουλάχιστον 12 σπίτια καταστράφηκαν στο Sievierodonetsk και 18 στο Lysychansk.
«Οι κρίσιμες υποδομές του Σεβεροντονέτσκ έχουν καταστραφεί, το 60% των κατοικιών δεν μπορεί να αποκατασταθεί», πρόσθεσε.
Βάσει των ίδιων πληροφοριών, οι ρωσικές δυνάμεις μεταφέρουν μεγάλες ποσότητες πυρομαχικών και εξοπλισμού στην ευρύτερη περιοχή του Sievierodonetsk.
Η  Sievierodonetsk μια πόλη με 100.000 κατοίκους πριν τον πόλεμο, βομβαρδίζεται εδώ και εβδομάδες από το ρωσικό πυροβολικό και τους αυτονομιστές αντάρτες.
Δεκάδες άμαχοι έχουν σκοτωθεί εκεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης