Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ουκρανοί χάνουν το Donbass, ο Zelensky βλέπει ήττα – Η αρχή του τέλους της ρωσικής εισβολής πλησιάζει με μεγάλη νίκη Putin

Οι Ουκρανοί χάνουν το Donbass, ο Zelensky βλέπει ήττα – Η αρχή του τέλους της ρωσικής εισβολής πλησιάζει με μεγάλη νίκη Putin
Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταλάβει σχεδόν το 85% με 90% της Ανατολικής Ουκρανίας, όλη την Αζοφική Θάλασσα και βεβαίως νότα Κριμαία έως την Kherson

Οι Ουκρανοί χάνουν το Donbass, την Ανατολική Ουκρανία και πλέον το αναγνωρίζει και ο Zelensky ο Πρόεδρος της Ουκρανίας ο οποίος θεωρεί ότι είναι «απερίγραπτα δύσκολη η κατάσταση».
Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταλάβει σχεδόν το 85% με 90% της Ανατολικής Ουκρανίας, όλη την Αζοφική Θάλασσα και βεβαίως νότα Κριμαία έως την Kherson.
Η μεγάλη μάχη και η κατάκτηση του Severodonetsk στο Luhansk θα σηματοδοτήσει μια μεγάλη στρατιωτική νίκη των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων… δίνοντας έτσι ώθηση στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση… η οποία θα πλησιάσει προς το τέλος της.
Οι ρωσικές δυνάμεις θα εδραιώσουν την κυριαρχία τους στα κατακτημένα εδάφη πλησιάζοντας τις 100 ημέρες εισβολής στην Ουκρανία.
Ωστόσο η Ρωσία και ο Πρόεδρος Putin είναι οι μεγάλοι νικητές αυτής της σύγκρουσης όχι μόνο σε στρατιωτικό επίπεδο αλλά σε πολιτικό, οικονομικό, ενεργειακό και εμπορικό.

1)Η Ρωσία, καταφέρνει να ελέγξει όλα τα εδάφη με ρωσώφωνους στην Ανατολική και Νότια Ουκρανία και προφανώς το επόμενο στάδιο είναι η εδραίωση της κυριαρχίας.

2)Οι βασικοί στόχοι της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία έχουν επιτευχθεί.
Απελευθερώνονται τα εδάφη, ειδικά του Donbass τα οποία έχουν ιστορική και συμβολική σημασία για τους ρώσους.
Τα τάγματα Azov έχουν σχεδόν καταστραφεί όπως και το μεγαλύτερο μέρος του Ουκρανικού στρατού.
Ειδικά τις τελευταίες δύο εβδομάδες ο Ουκρανικός στρατός έχει υποστεί τεράστια πλήγματα.

3)Με πολιτικούς όρους ο Putin όχι μόνο εδραιώνεται στην Ρωσία, αλλά και στην διεθνή σκηνή, ότι βρέθηκε αντιμέτωπος σχεδόν με όλο τον πλανήτη, το ΝΑΤΟ και την Δύση και κατάφερε να επιτύχει τους βασικούς στρατιωτικούς στόχους.
Επίσης φαίνεται ότι ειδικά η Ευρώπη έχει διασπαστεί καθώς υπάρχουν μεγάλες διαφωνίες για τις κυρώσει στο ρωσικό πετρέλαιο.
Έφθασαν στο σημείο να σχεδιάζουν κυρώσεις στις θαλάσσιες μεταφορές πετρελαίου και όχι στο πετρέλαιο που διέρχεται αγωγών επειδή το επέβαλλε η Ουγγαρία.
Γαλλία και Γερμανία παρά την σκληροπυρηνική επιχειρηματολογία κατά της Ρωσίας… συνομιλούν με τον Putin.
Ακόμη και το ΝΑΤΟ όμως δεν μπορεί να συμφωνήσει για την επέκταση σε χώρες όπως η Φινλανδία και Σουηδία λόγω του veto που θέτει η Τουρκία.
Ο Erdogan ο τούρκος Πρόεδρος – που θα συνομιλήσει σήμερα 30 Μαίου 2022 με τον Putin εκ νέου αλλά και με τον Zelensky – έχει καταφέρει… να μπλοκάρει τις διαδικασίες ένταξης… της Φινλανδίας και Σουηδίας… παρ΄ ότι η Τουρκία είναι χώρα μέλος του ΝΑΤΟ.
Το κυριότερο όμως όλων είναι ο Erdogan παίζει το παιχνίδι της Ρωσίας ξεκάθαρα χωρίς ταυτόχρονα να έρχεται σε σύγκρουση με την Ουκρανία με την οποία διατηρεί καλές σχέσεις…

4)Με οικονομικούς, ενεργειακούς και εμπορικού όρους πάλι η Ρωσία εξέρχεται κερδισμένη.
Η μεγάλη ανατίμηση του ρουβλίου από τα 150 ρούβλια ανά δολάριο στα 57 ρούβλια ανά δολάριο και εσχάτως 66 ρούβλια ανά δολάριο απόρροια της στρατηγικής κίνησης να πληρώνουν οι μη φιλικές χώρες το φυσικό αέριο σε ρούβλια αντί δολάρια.
Η Ρωσία κατάφερε να περιορίσει τις παρενέργειες των κυρώσεων και το ΑΕΠ θα συρρικνωθεί το 2022 περί το 10% ίσως και οριακά χαμηλότερα σε σχέση με την Ουκρανία όπου θα συρρικνωθεί 40%.
Η Ρωσία ελέγχει την αγορά σίτου καθώς μαζί με την Ουκρανία παράγουν το 30% της παγκόσμιας παραγωγής.
Οι ρώσοι κατάφερνα να βρεθούν αντιμέτωποι με όλον τον πλανήτη και να αντέξουν από την καταιγίδα των κυρώσεων.

Πως εξελίσσεται η στρατιωτική επιχείρηση των Ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία;

Ο νέος στόχος των ρωσικών δυνάμεων είναι να ελέγξουν το Severodonetsk στην περιοχή του Luhansk… και πλέον είναι θέμα ημερών να ανακοινωθεί η πλήρης κατάληψη της κρίσιμης στρατηγικά πόλης.
Εν τω μεταξύ οι ουκρανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν αντεπίθεση – μικρής κλίμακας - κοντά στα σύνορα της περιφέρειας Kherson - Mykolaiv στις 28 Μαΐου, υποχρεώνοντας τις ρωσικές δυνάμεις σε άμυνα.
Αν και η ουκρανική αντεπίθεση δεν φαίνεται πιθανό να ανακαταλάβει ουσιαστικά εδάφη βραχυπρόθεσμα, πιθανότατα θα διακόψει τις ρωσικές επιχειρήσεις και ενδεχομένως θα αναγκάσει τη Ρωσία να αναπτύξει ενισχύσεις στην περιοχή Kherson.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να επιτίθενται στο Severodonetsk στις 29 Μαΐου και είναι θέμα χρόνου η τελική προέλαση.
Τα ρωσικά στρατεύματα ίσως κρατήσουν αμυντική στάση στο Izyum και δυτικά του Lyman με στόχο να εστιάσουν στο Severodonetsk που θεωρείται νευραλγικής σημασίας.

Βασικά σημεία

O Ρωσικός στρατός συνέχισε τις προσπάθειες να πάρει τον πλήρη έλεγχο του Severodonetsk.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθέσεις νοτιοανατολικά του Izyum προς το Slovyansk.

Οι ρώσοι συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις για να κόψουν τις επίγειες γραμμές επικοινωνίας της Ουκρανίας (GLOC) βορειοανατολικά του Bakhmut.

Η ουκρανική αντεπίθεση στη βορειοδυτική Περιφέρεια της Kherson ανάγκασε τα ρωσικά στρατεύματα να λάβουν αμυντικές θέσεις.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις νοτιοανατολικά του Izyum προς το Slovyansk.
Τα ρωσικά στρατεύματα επιτέθηκαν ανεπιτυχώς στο Bohorodychne, περίπου 30 χλμ. νοτιοανατολικά του Izyum.
Οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν επιπλέον ουκρανικές θέσεις νοτιοδυτικά του Izyum γύρω από Husarivka, Velyka Komyshuvakha και Virnopillya, και στα νοτιοανατολικά του Izyum γύρω από το Dovehenke και το Raihorodok.
Οι ρωσικές προσπάθειες νότια του Izyum έχουν πιθανότατα μετατοπιστεί στην προσπάθεια διατήρησης των επιθετικών επιχειρήσεων γύρω από το Lyman.

Η μεγάλη μάχη του Severodonetsk

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις χερσαίες επιθέσεις εναντίον του Severodonetsk στις 29 Μαΐου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο δήλωσε ότι τα ρωσικά στρατεύματα σκοπεύουν να περικυκλώσουν το Severodonetsk και το Lysychansk και να κόψουν τις κύριες ουκρανικές επίγειες γραμμές επικοινωνίας (GLOC) στην περιοχή.
Οι ρωσικές δυνάμεις προσπάθησαν επιπλέον να προχωρήσουν βόρεια προς το Severodonetsk από το Bobrove και Ustynivka.
Ο Τσετσένος ηγέτη Ramzan Kadyrov ανέφερε το Severodonetsk βρίσκεται υπό πλήρη ρωσικό έλεγχο από τις 28 Μαΐου

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις για να ωθήσουν δυτικά των διοικητικών συνόρων της Περιφέρειας Luhansk και να κόψουν τα ουκρανικά GLOC βορειοανατολικά του Μπαχμούτ, αντί να προχωρήσουν προς το ίδιο το Bakhmut, στις 29 Μαΐου, και Myronivka αυτά τα στρατεύματα πιθανότατα σκοπεύουν να φτάσουν και να αποκλείσουν τον αυτοκινητόδρομο Bakmut-Lysychansk T1302.
Οι ρωσικές δυνάμεις γύρω από την πόλη του Donetsk συνέχισαν τις επιθέσεις γύρω από την Avdiivka.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο σημείωσε ότι τα ρωσικά στρατεύματα ενέτειναν τις επιδρομές αέρος, όλμων, πυροβολικού και ρουκετών στη δυτική περιφέρεια του Donetsk γύρω από το Kurakhove.
Φαίνεται ότι οι ρώσοι προσπαθούν να διεξάγουν επιθετικές επιχειρήσεις για να υποστηρίξει τις ρωσικές επιχειρήσεις προς τη Zaporizhia.

Νότιος Άξονας Kherson και Zaporizhia

Η συνεχιζόμενη ουκρανική αντεπίθεση στη βορειοδυτική Περιφέρεια της Kherson δεν ήταν μεγάλης κλίμακας και οι ρωσικές δυνάμεις επικεντρώθηκαν στη διατήρηση των αμυντικών τους θέσεων.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν αμυντικές θέσεις στην Kostromka, έναν οικισμό στη βορειοδυτική Περιφέρεια Kherson εντός 10 χιλιομέτρων από τα σύνορα της περιφέρειας Kherson και Mykolaiv.
Αναφορές από ρωσικές και ουκρανικές πηγές δείχνουν ότι τα ουκρανικά στρατεύματα πιθανότατα διεξήγαγαν μια αντεπίθεση νότια του χωριού Davydiv Brid και ανατολικά του ποταμού Inhulets.
Οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να ανακαταλάβουν θέσεις σε Andriivka, Bilohirka και Bila Krynytsia.
Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν βομβαρδισμούς κατά των περιφερειών Mykolaiv και Zaporizhia και επίθεση με πυραύλους κατά του Kryvyi Rih.
bb1_4.png
bb2_4.png
bb3_3.png

bb4_3.png
bb5_2.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης