Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προκαλεί το ΝΑΤΟ: Έχουμε κάθε δικαίωμα να αναπτύξουμε στρατεύματα στην ανατολική Ευρώπη

Προκαλεί το ΝΑΤΟ: Έχουμε κάθε δικαίωμα να αναπτύξουμε στρατεύματα στην ανατολική Ευρώπη
Μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία υποστήριξε ο αναπληρωτής γ.γ. του ΝΑΤΟ, Mircea Geoana
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως το ΝΑΤΟ έχει κάθε δικαίωμα μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, να αναπτύξει στρατεύματα στην ανατολική Ευρώπη διατύπωσε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Mircea Geoana.
Όπως είπε, το ΝΑΤΟ δεν δεσμεύεται πλέον από τις υποσχέσεις που είχε κάνει στο παρελθόν να μην αναπτύξει τα στρατεύματά του στην ανατολική Ευρώπη.
Η Ιδρυτική Πράξη Αμοιβαίων Σχέσεων, Συνεργασίας και Ασφάλειας μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσικής Ομοσπονδίας, που υπεγράφη πριν από 25 χρόνια, προέβλεπε μεταξύ άλλων μέτρα με σκοπό την «αποτροπή κάθε συγκέντρωσης συμβατικών δυνάμεων» στην κεντρική και την ανατολική Ευρώπη.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον Geoana, η Ρωσία με την εισβολή της στην Ουκρανία και με τη διακοπή κάθε διαλόγου με το ΝΑΤΟ «ακύρωσε το περιεχόμενο της Ιδρυτικής Πράξης».

Οι Ρώσοι είχαν δεσμευτεί

«Οι Ρώσοι «είχαν δεσμευτεί να μην επιτεθούν σε γείτονές τους, κάτι που κάνουν, και να διεξάγουν τακτικές διαβουλεύσεις με το ΝΑΤΟ, κάτι που δεν κάνουν.
Η Ιδρυτική Πράξη απλούστατα δεν εφαρμόζεται πλέον, εξαιτίας της Ρωσίας» υπογράμμισε ο Geoana, επισημαίνοντας ότι το ΝΑΤΟ δεν έχει πλέον «κανέναν περιορισμό» ως προς την απόκτηση πολύ «πιο ρωμαλέας στάσης στην ανατολική πτέρυγά» της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης